题目内容

【题目】

What day leaves you a deep impression(印象)? For teachers in Yali group, Dec 11th was a big day, when teachers from 17 middle schools joined in the “Teaching Contest(比赛) in Yali Group”.

All the teachers were given 3 hours to prepare for their ten-minute presentation on a fixed topic. Although they couldn’t choose their favorite topic, they could choose their favorite way to teach. For example, if Lily thought she was good at how to guide students to read, she could design(设计) her class as a reading class. Time was limited, but the teachers’ abilities were limitless. In the end, all the teachers performed well. Their magic creation of the materials and the abilities to control the classes won them much praise. But what drew the audience(观众)’s most attention was the great charm(魅力) of their personalities.

The group leader of Yali group, Ms. Huang, thought highly of the contest. She gave a short speech using four key words to express her feelings.Youth — All the contestants are young, and she hoped their minds could be young and energetic forever. Apple — Some of the teachers were green hands, but it also meant they could have a bigger chance to improve themselves. Ladder(梯子) — The big achievements they got today were based on not only their own efforts, but also the teamwork. Imagination — Never give up imagining because imagination could help students be interested in English study. Her words were really encouraging.

1When was the “Teaching Contest in Yali Group” held?

_____________________________________________________________________

2Could teachers choose their favorite topic to teach?

_____________________________________________________________________

3What drew the audience’s most attention?

_____________________________________________________________________

4How did Ms. Huang like the contest?

_____________________________________________________________________

5In Ms. Huang’s opinion, why could the contestants get their achievements?

_____________________________________________________________________

【答案】

1On Dec.11th/It was held on Dec. 11th.

2No./No, they couldn’t.

3The great charm of the teachers’/contestants’ personalities.

4She thought highly of the contest/it.

5Because of their own efforts and the teamwork.

【解析】

文章大意:本文主要讲雅礼中学教育集团举办的教学比赛,详细介绍了教师们的表现及集团领导黄女士对比赛的高度评价。

1细节理解题。根据第1段中“For teachers in Yali group, Dec 11th was a big day, when teachers from 17 middle schools joined in the ‘Teaching Contest(比赛) in Yali Group’.”可知比赛是1211日举办的。故答案为:On Dec.11th./It was held on Dec. 11th.

2细节理解题。根据第2段中“Although they couldn’t choose their favorite topic”可知老师们不能选自己最喜欢的话题,要用否定回答。故答案为:No./No, they couldn’t.

3细节理解题。根据第2段中“But what drew the audience’s most attention was the great charm of their personalities.”可知最受观众瞩目的是老师们的人格魅力。故答案为:The great charm of the teachers’/contestants’ personalities.

4细节理解题。根据最后一段中“The group leader of Yali group, Ms. Huang, thought highly of the contest.”可知黄女士对此次比赛评价很高。故答案为:She thought highly of the contest/it.

5细节理解题。根据最后一段中“Ladder — The big achievements they got today were based on not only their own efforts, but also the teamwork.”可知黄女士认为参赛者取得的成就是基于他们的自身努力和团队合作。故答案为:Because of their own efforts and the teamwork.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

We have four chickens: Pecky, Buckbeak, Mayonnaise and Cornflake. My husband, Andrew, made their coop(笼子). It’s beautifully made.

What’s more interesting is that he made it with our sons and daughter. They spent several weekends in the garage(车库). He gave them tools because he believed it was important that they could actually make something. He slowly helped them and together, they made the coop. They also made the mistakes of learning a board cut too short, nails smashed(打碎) by hammers but in the end, Andrew did some tricks and the coop looked perfect.

The chickens love their perfectly imperfect home and we like to give them free range(放养) of the yard. Yesterday, they ran around the lawn(草坪). We needed to go downtown, knowing that chickens wouldn’t go very far. When we got back, my son, Gordon, ran to check on them. There were Mayonnaise, Cornflake and Buckbeak, looking a mess. Pecky was nowhere to be seen.

With Andrew, we searched the yard and found feathers by the trees. More feathers littered the yard. By this time, Gordon started to worry; Pecky was his favorite chicken and his eyes got watery.

Andrew picked Gordon up and held him. As we stood there, accepting that we were now a three-chicken family, we heard it a soft clucking(咯咯声) sound. Andrew put Gordon down and they looked under a bush. There was Pecky, a half-naked chicken. She looked weird(怪异的), but she was fine. Andrew gently gathered her up and returned her to the coop.

The next day Andrew had the kids back in the garage. They planned to fence(把……围起来) a bigger area for maximum(最大化) chicken freedom and safety. The kids believed that the chickens should be closed in, safe from everything that likes to eat chickens. Andrew disagreed. He believed that we should be more careful, letting the chickens out when we were in the yard. He encourages our kids to take risks. He sees that the risk of living life by having the freedom to walk slowly around and dig for small insects in the garden is better than the safety of a prison(监牢).

Andrew and the kids are planning their next building project. I’m sure it will include the wisdom of a father who knows how to love through the act of giving freedom.

1What does Paragraph 2 tell readers?

A.The family is not good at making things.

B.The kids were easily prevented by their mistakes.

C.The writer’s husband is impatient with his children.

D.The kids managed to build the coop with their father’s help.

2What can we learn from Paragraphs 3 to 5?

A.The family didn’t know how to keep chickens.

B.The family loves the chickens as their family.

C.The family feels troubled by the chickens.

D.The family didn’t look after the chickens well.

3What kind of chicken home will they probably make?

A.A stronger coop made out of the old one.

B.A bigger coop where there is no fence or anything.

C.A bigger place where the chickens will be safer.

D.An enclosed(封闭的) place with where the chickens are well protected.

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Children made the mistakes of learning while making the coop.

B.In Paragraph 2, tricks means a way of doing something that works well.

C.The family lost a chicken because they went downtown and let the chickens out.

D.Andrew thinks that the risk of living life is better than the safety of a prison.

5What is the writer’s main purpose in writing the story?

A.To show people how to love animals.

B.To show people some tips for keeping chickens.

C.To tell kids to stay calm when bad things happen.

D.To share the wisdom that comes keeping chickens.

【题目】

A Michigan high school football team came together to surprise their beloved water boy, Robby Heil, who has Down syndrome (唐氏症). He's a senior school student and has worked as an assistant supplying team drinking water for the school's football team for four years. They decided to do something special for Robby, so they designed a _____________ just for him.

Last Friday, the team put Robby in the game and gave him the ball. As the crowd repeated his name loudly, Robby ran down the field and scored a touchdown. Robby’s father _____________ the moment on his video camera, while his mother fell to her knees with joy as she watched from the sidelines.

The family was really happy and also surprised by all of the _________ they have received. When the head coach, Burnside, who planned the whole event, telephoned the coach of the other team, everyone was _________ all for it. When Robby was scoring, everyone was shouting out his name. All the players cheered him, including the opposing team—they even gave Robby a sports shirt that they all had ___________. “I think the sportsmanship is the great part," said Burnside. "The sportsmanship from both sides was just ___________. Their coaches were in tears, our coaches were in tears. When they watched the game, their ___________ also had signs with Robby’s numbers up."

"Robby is just a great kid. He _________ a lot to the kids," Burnside added. "I am hoping that everybody can learn from him. I’ve learned more from him than he has from me in the past four years. ”

1A.courseB.gameC.schoolD.team

2A.enjoyedB.imaginedC.recordedD.chose

3A.supportB.adviceC.expectationsD.complaints

4A.probablyB.secretlyC.nervouslyD.immediately

5A.neededB.wornC.washedD.signed

6A.popularB.limitedC.amazingD.different

7A.standsB.computersC.roomsD.books

8A.readsB.meansC.sendsD.speaks

【题目】阅读短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂A,错误的涂B

Taking online classes is becoming increasingly popular. Do students like this way of studying? Different students have different opinions about it.

Lin Tao

I love taking online classes. They give me a lot more choices and freedom. We can choose to learn whatever we want. Also, we are able to study online whenever and wherever we want, which is very convenient.

Zhang Yu

I didn’t think taking online classes was a good way to study in the beginning. The whole learning process was not as organized as it was in the classroom. I even had a hard time planning my daily activities.Then I found planning ahead and creating a study schedule were very important. So I made a plan for my everyday study, and it helped me learn better online.

Yuan Ming

Online class is helpful. We might feel more focused on learning when we are alone in

front of a computer. What’s more, taking classes online also means we can have more

time to use a computer, so we can practice our computer skills in this way.

Li Yuan

I think the idea of taking online classes is crazy. We have to spend more time on computers and the radiation(辐射)from them could do harm to the human body, especially our eyes. Also, sitting in front of a computer for a long time without exercising can be harmful to our health.

1Online classes are becoming increasingly popular, and every student in the passage has been used to this way of studying.

2Lin Tao likes taking online classes because he can have more time to use computer.

3In Zhang Yu’s opinion, a plan for daily study is useful for taking online classes.

4There are four reasons why Yuan Ming thinks online class is helpful.

5According to Li Yuan, it’s unhealthy for students to sit in front of a computer for a long without exercising.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网