题目内容

【题目】III.完形填空(15分)

What is the best way to study? This is a very important question. Some Chinese students often_________ very hard for long hours. This is a_________ habit, but it is not a better way to study. An efficient (高效的) student must _________ enough sleep, enough food and enough rest. Every week you _________to go out for a walk or visit some friends or some nice places. It’s good for your study. When you _________back to your study, you’ll find yourself _________ than before and you’ll learn more.

Maybe we can _________that learning English is like taking Chinese medicine. We don’t mean that it’s _________. We mean that like Chinese medicine, the effect (效果) of your study _________ slowly but surely.

_________ slowly but surely every day and effects will come just like Chinese medicine.

1A. play B. study C. think

2A. good B. bad C. wrong

3A. has B. use C. have

4A. need B. hope C. want

5A. put B. move C. get

6A. stronger B. fatter C. thinner

7A. know B. say C. speak

8A. bitter (苦的) B. nice C. sweet

9A. climbs B. comes C. walks

10A. Learn B. Play C. Think

【答案】

1B

2A

3C

4A

5C

6A

7B

8A

9B

10A

【解析】这篇短文告诉我们学习要讲究方法,不是学习的时间长,它的效果就好。而且作者把英语学习比作是中药,它的效用来得比较慢,但是却一定管用。

1句意:一些中国的学生们经常努力学习很长时间。play 玩; study 学习;think思考,认为。根据下句话…but it is not a better way to study可知,这里说中国的学生们努力学习。故应选B。

2句意:这是一个好习惯,但是却不是一个学习的好方法。good 好的;bad 坏的,糟糕的; wrong错误的。根据句意可知,努力学习是好习惯,这里应选A,后半句有but表示转折,这不是一个好的方法。

3句意:一个高效的学生必须拥有足够的睡眠、足够的饮食和休息。has有,拥有,是have的第三人称单数形式; use 使用; have有,动词原形。根据句意可知,这句话应该说学生们应该有…,空前must是情态动词,这里应用动词原形,故选C。

4句意:每一周你都需要外出散步或者是拜访朋友或是一些好的地方。need 需要; hope 希望;want想要。这三个动词后面都可以跟动词不定式形式,这句话是作者给学生们的一些建议,他们需要这样去做,故应选A。

5句意:当你回到你的学习上的时候,你会发现你自己比以前更强壮了,而且你就会学习得更多。put放置; move 移动;get得到,到达。这里是固定短语get back to…回到…,根据上文go out for a walk or visit some friends or some nice places可知,作者建议我们去散步,去拜访朋友或者是去好地方参观,这句话是回到学习上,故应选C。

6句意:当你回到你的学习上的时候,你会发现你自己比以前更强壮了,而且你就会学习得更多。stronger 更强壮的;fatter更胖的; thinner更瘦的。根据文意可知,作者告诉我们学习的方式,提出了一些建议,那些加以可以使我们更强壮,对学习也就更有利。故应选A。

7句意:或许我们可以这样说:学习英语就像是吃中药。know 知道;say 说,强调内容;speak说,常跟语言。根据文意可知,这句话是把学习英语比作吃中药,因此意思应该是我们可以这样说,指说的内容,故应选B。

8句意:我们的意思不是说它是苦的。bitter (苦的)nice 好的,好看的; sweet甜的。上句话说learning English is like taking Chinese medicine学习英语就像吃中药,我们知道中药是很苦的,故应选A。

9句意:我们的意思是说就像中药一样,你的学习效果来得很慢,但是一定会来。climbs 爬;comes 来,到来;walks走路,散步。根据下文effects will come just like Chinese medicine.可知,学习的效果肯定会来的,故应选B。

10句意:每天慢慢地学,但是一定要学,这样学习效果就会像中药一样到来。Learn 学习,学会; Play 玩; Think思考,认为。根据文意可知,这篇短文作者给我们讨论的是学习的方法问题,因此这里应该是建议我们要慢慢地学习,故应选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you need glasses to read this, you are among most of Chinese students. About four-fifths of high school students in China have poor eyesight(视力). And now more and more children in primary school need glasses, too.

Two main reasons can cause poor eyesight: too much time spent indoors studying and too little time spent outdoors playing. Reading and writing for hours and hours, sometimes in poorly lighted rooms, causes eyesight to weaken. But students have to do this because there is so much pressure on them to succeed in school. They have less time to enjoy the sun.

The sun, it turns out, is important in developing good eyesight. According to a study by Australian National University, Australian children and Chinese children have the same level of eyesight before they start school, but once they enter primary school, Chinese children only spend about an hour a day outside, while Australian children spend three to four hours each day in the sunshine. The result is that while about forty percent of Chinese primary school students need glasses, only three percent of Australian children do.

And poor eyesight at a young age can have serious long term influence. As you get older, your eyesight can worsen.

With all that in mind, don’t you think it’s time to give your eyes a break?

【1】How many high school students have poor eyesight in China according to the reading?

A. A half of them. B. Three percent of them.

C. Forty percent of them. D. Four-fifths of them.

【2】Which can cause poor eyesight according to the reading?

A. Like reading and writing very much.

B. Spend too much time enjoying the sun.

C. Spend too much time indoors studying.

D. Start primary school at a young age.

【3】What can we learn from the third paragraph?

A. Primary school studying can be very harmful to young students.

B. Australian children spend more time outdoors than Chinese children.

C. After primary school, children in China and Australia have the same eyesight.

D. Fewer Chinese primary school students have poor eyesight than Australian ones.

【4】What does the writer want to tell us?

A. Remember to give our eyes a break.

B. Develop good eyesight in Australia.

C. Avoid poor eyesight at an old age.

D. Spend little time outdoors playing.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网