题目内容
【题目】![]()
【1】For whom is this form above most probably written?
A. Parents. B. Children. C. Teachers. D. Students.
【2】According to the form, why don’t some students like to study?
A. Because of too much homework.
B. Because they can’t get on with classmates.
C. Because they spend much time playing computer games.
D. Because they don’t like to do exercise.
【3】What problem is caused by too much homework?
A. Feel stressed and get short-sighted. B. Get fat.
C. Don’t like to study. D. Fight with each other.
【4】If you feel stressed, you should .
A. do less homework
B. make plans for your study, hobbies and relaxation
C. fight with others
D. have some snacks
【5】Peter is very fat. Maybe he .
A. plays too many computer games
B. eats too much meat
C. has a lot of pocket money
D. eats too many snacks and does little exercise
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】这篇短文是一张表格,里面列举了现在的学生们面对的一些问题,如压力大、近视、打架、不喜欢学习、肥胖等,并且分析了其原因,给出了一些建议。
【1】推理判断题。这个表格分成三个内容,第一项是问题,第二个是原因,最后一项是建议。从里面列举的问题如感到压力、近视、打架、不喜欢学习和肥胖等,可以看出有这些问题的应该是一些学生,所以这篇短文应该是写给学生们看的,故选D。
【2】细节理解题。表格中列举的第四个问题是Don’t like to study,根据对这个问题原因的分析中the bad influence of computer games可知,一些学生不喜欢学习的原因是电脑游戏对他们的影响,故应选C。
【3】细节理解题。我们在表格中搜索too much homework,在第一项feel stressed和第二项get short-sighted中都提到了是由于作业太多而引起的,故应选A。
【4】细节理解题。这个题目是针对feel stressed感到有压力这个问题提问的,因此我们找到这一项,然后去找对这个问题提出的建议Make plans for your study, hobbies and relaxations可知应选B。
【5】细节理解题。根据题意可知,这个问题是表格中列举的最后一个get fat变胖,从里面分析的原因可知,变胖的原因可能是吃太多的零食和不做锻炼所引起的。故应选D。
【题目】
Welcome to our shops! | |
★Handbag
Color: Red, White Price:198 yuan http://shop1274. taobao. com | ★Cup
Color: Black Price:150yuan http://shop6489.taobao.com |
★Clock
Color:Purple Price:90 yuan(68 yuan on June 1st) Nice clocks for your children(孩子) http://shop1363.taobao.com | ★Kid's Bed(for children of3-7)
Color: Red Price:300 yuan A model phone as a gift http://shop4783. taobao. com |
【1】You can get a clock for ______ yuan on Children's Day.
A.198B.150C.90D.68
【2】If(如果) you buy a bed for your boy, he can get ______ , too.
A.a red handbagB.a model phone
C.a red clockD.a purple cup
【3】If you have 300 yuan, you can buy ______.
A.two cups and a clockB.a handbag and a clock
C.a handbag and a bedD.three cups and a bed
【题目】(A)
|
|
Ma Yun Born in 1964,Hangzhou Zhejiang The Chairman of Alibaba Group | Tu Youyou 85 years old , China The 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine |
【1】Who is the Chairman of Alibaba Group?
A. Lang Lang. B. Li Yundi. C. Ma Yun.
【2】What kind of the Nobel Prize did Tu Youyou receive?
A. Physiology or Medicine B. Literature C. Physics
【3】Where is Tu Youyou from?
A. America. B. Japan C. China