题目内容

【题目】任务型阅读

Former Apple CEO Steve Jobs Passed Away

Steve Jobs, the founder and former CEO of Apple, died on October 5 at the age of 56. Jobs had been fighting with cancer since 2004. In August 2011, he quit as CEO.

When asked what Steve Jobs is best remembered for, many of us would name a particular product: the iPod, the iPhone or the iPad, for example. But in the eyes of Eric Jackson, a reporter with Forbes magazine, Jobs brought much more to the world than these popular devices. Some of the lessons he taught us were equally inspiring.

Jobs taught us how to face failure. He was fired by the successor(继任者)he himself chose. Despite this, Jobs didn't hide away. He picked himself up and continued to follow his passion.

Another valuable lesson he taught us was to listen to that voice in the back of your head the voice that tells you if you’re on the right track or not. Most of us simply decide that we’re going to work in finance or become a doctor because our parents tell us this is what we should do. But Jobs believed and showed that it is wise to listen to that voice in your head, whatever it is telling you to do.”Steve was among the greatest American innovators— brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” Said the US President Barack Obama.

Jobs’ death

Steve Jobs, who started Apple, died of 【1】 on October 5.

_【2】 for people remembering Jobs

﹡Many people are fond of particular devices, 【3】 the iPod, the iPhone and the iPad.

﹡Some people, such as Erick Jackson, are inspired by his words.

_【4】 that Jobs

taught us

Facing failure bravely

Even though Jobs was fired by the successor he himself chose, he still 【5】 his passion.

_【6】 to the voice in your head

It is wise to 【7】_ whatever the voice in your head is telling you to do.

Remarks on Jobs from the US 【8】

As one of the greatest American innovators, Jobs was brave enough to think in a 【9】 way, bold enough to believe he could change the world, and had the 【10】 to do it.

【答案】

【1】cancer

【2】Reasons

【3】including/like

【4】Lessons

【5】followed

【6】Listening

【7】do

【8】President

【9】different

【10】talent/gift

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是苹果公司的开创人之一—斯蒂芬乔布斯。乔布斯虽然已经去世了,但是人们对他还是非常的怀念,因为他教会了我们如何去面对失败,而他带领苹果公司生产的产品也受到很多人的喜欢。就连美国总统奥巴马也给予他很高的评价。

【1】根据短文的开头Steve Jobs, the founder and former CEO of Apple, died on October 5 at the age of 56. Jobs had been fighting with cancer since 2004.可知,乔布斯是苹果公司的前CEO,他于10月5日去世,他从2004年以来一直和癌症做斗争。由此我们可以知道,乔布斯死于癌症,故这里填cancer。

【2】根据短文第二段的内容可知,这一段中作者讲述的是虽然乔布斯去世了,但是人们非常怀念他,原因有很多。有的人是喜欢苹果公司的产品,而有的人是因为受到了乔布斯的激励。因此这里应该填Reasons,原因。

【3】根据短文第二段的内容可知,人们怀念乔布斯的原因有很多,有的人是喜欢苹果公司的产品,这里的iPod, iPhone和iPad都是苹果公司的产品的例子,故根据句意我们可以填like,像或者including,包括,后面都跟名词形式。

【4】根据短文的第三段和第四段的前半部分可知,这里作者讲述的是从乔布斯身上我们学到的东西,他教会了我们如何去面对失败,还教会了我们要听从自己内心的声音。根据第四段的开头Another valuable lesson he taught us…可知,这里应填Lessons。

【5】根据短文第三段中He was fired by the successor(继任者)he himself chose. Despite this, Jobs didn't hide away. He picked himself up and continued to follow his passion可知,虽然乔布斯被自己亲自选择的继任者给开除了,但是他没有放弃,而且继续跟随他的热情。由此可知这里应填follow的过去式形式。

【6】根据短文第四段的前半部分可知,乔布斯教给我们的另一件事是listen to that voice in the back of your head, 听从自己内心的声音。根据原文的意思,这里我们可以填follow,跟随,跟从,应该用过去式形式。

【7】根据短文第四段中But Jobs believed and showed that it is wise to listen to that voice in your head, whatever it is telling you to do.可知,乔布斯认为听从我们内心的声音,不管它告诉你去做什么,这样做是非常明智的。由此可知这里应该填do。

【8】短文第四段的最后是美国总统奥巴马对乔布斯的评价,他认为乔布斯是一个伟大的创新者,他足够勇敢,也足够自负,也有这个能力去改变这个世界。president 名词,总统。

【9】根据短文的最后奥巴马所说的话”Steve was among the greatest American innovators— brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” Said the US President Barack Obama.可知,奥巴马认为乔布斯很勇敢有不同的想法。根据原句中的differently可知,这里我们应用形容词different,修饰后面的名词way。

【10】根据短文的最后奥巴马对乔布斯的评价”Steve was among the greatest American innovators— brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” Said the US President Barack Obama.可知,奥巴马认为乔布斯有这个天赋去改变这个世界。talent 和gift 都是天赋的意思。

练习册系列答案
相关题目

【题目】An east China highway pile-up on April 2nd has killed three people and injured 31 others. That day was the first day of a three-day national holiday marking the Tomb-Sweeping Day.

Two people died in a local hospital where nine others are being treated. Another person died after treatment failed in a larger hospital in Wuxi where 22 remain hospitalized Changzhou traffic police updated on its official microblog account at Weibo.com.

The accident happened at the Changzhou section of the highway linking Shanghai and Nanjing. It drew public attention as people began posting photos and videos on Chinese social media WeChat and Weibo. Images showed dozens of trucks buses and cars crashed into each other. People were standing on top of the vehicles.

Local police told Xinhua Press that at least two trucks three buses and 20 cars were involved. Rainy and foggy weather caused poor visibility and slippery roads.

What’s more it was difficult for ambulances (救护车)to get to the scene of the accident because the life emergency lane was filled with vehicles which delayed the rescue of the injured.

The Ministry (部长) of Public Security told traffic departments nationwide to keep a look out for vehicles using the emergency lane occupancy.

All highways in China leave the right lane as the emergency lane. Some drivers however pay no attention to this rule. Therefore the police call on drivers to follow the rule strictly and offer the injured more hope of being saved.

The ministry also asked the police to watch the traffic more carefully so as to quickly discover the potential (潜在的) danger. The police have decided to add electronic monitoring instruments to catch the violations (违规者) and heavily fine drivers for it.

【1】This passage is most probably taken from ________.

A.a novel B.a play

C.a news report D.a speech

【2】Which of the following might be the cause of the traffic accident?

A.It was rainy and foggy that day.

B.people passing by took photos there.

C.Many drivers stood on top of the vehicles.

D.Drivers don’t know about the life emergency lane.

【3】In total how many people received treatment in the hospital in Wuxi?

A31 B22 C11 D23

4About the accident which of the following is true according to the passage?

A.There was no life emergency lane at the scene of the accident.

B.In China the left side of the highway is used as life emergency lane.

C.The life emergency lane at the scene of the accident was full of vehicles.

D.The police have decided to reduce electronic monitoring instruments after the accident.

【5】According to the passage why do the police ask drivers to be off the emergency lane?

A.They want to get a chance to fine drivers heavily.

B.They want to catch as many violations as possible.

C.They want to leave the injured more hope of being saved.

D.They have received orders from Chinese social media WeChat and Weibo.

【题目】

Monday

8 - l0a.m.

TECHNOLOGY Information Technology(IT)-Using the Internet

In this lesson,students learn how to surf the Internet safely and effectively. There will also be information about using different search engines. Finally,this lesson teaches students about the best websites to use to continue their education online.

10 - 12 a. m.

ARTS

1000 a. m.

DRAMA

Students learn the play that the teacher gave before class. During this lesson,students will have the chance to act out roles with other students.

11 00 a. m.

PAINTING WITH WATERCOLOURS

For most of this term students learn how to use watercolours properly to make pictures. If the weather is good,the lesson may take place outdoors.

LUNCH

1- 2 p. m.

SCIENCES Biology/Chemistry

Students can choose which class to attend. In biology this week,the topic is Human Body. Students will learn about how it works. Alternatively,students can study chemistry. This class takes place in the science lab,and this week students learn about H2 and O2.

2 - 4 p. m.

SPORTS

2 00 p. m.

SKILLS

Students learn about the skills in a certain sport. We use videos to see real action from past games.

300 p. m.

PRACTICE

After we have picked teams students will play a short match lasting 45 minutes. This week,the sports are football(for boys) and tennis(for girls).

HOMEWORK

IT-the teacher will give students websites to look up at home ( about 30 minutes ). Drama -students have to learn a part for the next lesson ( about 40 minutes ). Biology/Chemistry-students have to write a short report of the lesson ( about 20 minutes ).

【1】At ,students are having a painting lesson.

A. 930 a. m. B. 1135 a. m.

C. 130 p. m. D. 215 p. m.

【2】The underlined word Alternatively”is closest in meaning to“ ”.

A. As another choice B. For this reason

C. At the same time D. In other words

【3】Students can learn how to according to the information in the table.

A. make a video

B. write a report on Drama

C. play basketball

D. surf the Internet safely

【4】The information in the table is mainly for students to .

A. take classes B. do their homework

C. choose teachers D. organize hobby groups

【题目】阅读下列短文 并做每篇短文后面的题ABCD 四个选项中 选出能回答所提问题或能完成所给句子的最佳选项 并在答题卡上将该项涂黑。

A farmer had four lambs ( 羔羊) . One was black and the other three were white. The black lamb was friendly to the others in the group . But the white lamb s often laughed at him. They thought he was ugly. The farmer did not like him either. He gave bad food to the black lamb.

One winter day the four lambs went out to eat grass. They went far away from home. Suddenly it began to snow. It was such a heavy snow that the ground was all white soon. They couldnt find the way home.

When the farmer found that the lambs were not at home he went out to look for them. There was snow everywhere. Suddenly he saw something black . He went to it. Oh it was his black lamb! And the white lambs were there too. The farmer said excitedly “Thanks to the black lamb I can find you!

【1】What did the white lambs think of the black lamb?

A.Friendly. B.Kind. C.Ugly. D.Beautiful.

2The farmer gave bad food to ________

A.the black lamb B.the white lambs

C.all the lambs D.his black dog

3The lambs couldn t find the way home because

A.they were far away from home

B.the ground was covered with thick snow

C.the wind was blowing hard

D.they didn t want to go back home

4The farmer found all the lambs after______.

A.he saw the black lamb

B.he saw the white lambs

C.he heard the sound of the lambs

D.they came back home

5What can we learn from the story?

A.Appearance is the most important in our life.

B.A friend in need is a friend indeed.

C.Don t tell a person by his appearance.

D.Many hands make light work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网