题目内容

【题目】I don't know ________ up so early last Sunday.

A. why did he get B. why he gets

C. why does he get D. why he got

【答案】D

【解析】试题分析:句意:我不知道为什么他上周起的如此早。不管什么类型的宾语从句,总是用陈述语序,即:从句的连接词后是主语、谓语、宾语的语序,从句的时态要与主句的时态保持一致。当主句是一般现在时,从句可以根据需要选用任意时态。结合句意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Welcome to the HuangshanTaiping Cableway(索道)! This is Asia's longest – and China's biggest-tourist cableway! Each cable car can carry 100 passengers and one staff worker. The cableway is 3,709 meters long.

The ride takes about eight minutes.

Here are things you mast know before you take our cable car.

Please obey the rules. Wait in a line for tickets, security check and entry.

You must show your ticket to enter the passenger hall and take the cable car.

People who have serious illnesses should not take the cable car.

Don't use your mobile phone while you are in the cable car. Keep your head an hands inside thecar. For the cable car may shake during the ride, please hold the handrail(扶手)firmly.

If anything goes wrong, please keep calm. Ask the staff worker for help.

Please bring your personal belongings with you before your leave the cable car. Don’t step out of the car until it stops completely.

You are not allowed to carry flammable, explosive or other dangerous things into the cable car.

Please call our staff when you need help. Our service number is 0559-08551818.

Thank you very much for your cooperation.

1Each cable car can carry __________people in total.

A. 100B. 101C. 110D. 113

2Before travellers enter the passenger hall, they must ________.

A. take a photoB. show their tickets

C. hand in their mobile phonesD. take a physical examination

3According to the passage, flammable and explosive things are______________.

A. expensiveB. cheapC. deliciousD. dangerous

4Passengers should hold the handrail firmly because ________during the ride.

A. the cable car runs too fastB. the cable car may be broken

C. the cable car may shakeD. the cable car is often crowded

5The passage above may be_________________.

A. a noticeB. a reportC. a piece of newsD. a story

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Huge Waves Destroying Arctic Ice Faster than Expected

Ice covers much of the Arctic Ocean(北冰洋). Some pieces of ice are huge, like moving islands. As temperatures have increased, however, some of the ice has begun to disappear. Scientists have discovered huge waves(海浪)in the arctic waters.

The waves were discovered by accident in May, 2010. Scientist Aleksey Marchenko and his students set out on a trip. They wanted to study the icy waters.

On May 2, the ship traveled east and stopped next to a large chunk of ice around 50 miles from the small island of Hopen. Marchenko prepared to lead his students out onto the Ice.

"We were ready to go but when I went out, I discovered many cracks(裂缝)around," he remembers.

He decided to move the ship deeper into the ice to keep safe. The farther in they went, he thought, the harder the ice would become. As they pushed forward, however, the ship experienced small waves, and then bigger ones. Soon, the waves broke up the ice around the ship into thousands of smaller pieces

Within an hour, Marchenko and his team saw a wave that was about 13 feet high. The ship's navigation(航行)system finally recorded the largest waves. They were more than 20 feet in height. The waves were so strong that they forced huge pieces of ice to jump up and down, breaking the ice into smaller pieces within just one hour. Scientists had never imagined that the process could happen so fast. The waves in these areas used to be small.

The speed and force of the huge waves there makes it impossible to know in advance when they are coming. That could be dangerous for navigators and local communities who are unprepared for huge waves or depend on sea ice to protect them. Wildlife like polar bears and walruses that depend on sea ice to live is also in danger.

Some scientists think people will soon see even bigger waves in these icy waters. As waves break up ice, the seas will become more open, and the waves will get even stronger. There are stormy times ahead.

1When did Marchenko and his students discover huge waves in the arctic waters?

2Why did Marchenko and his students set out on the trip?

3What did Marchenko decide to do to keep safe?

4How high were the largest waves recorded by the navigation system?

5What is Paragraph 7 mainly about?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网