题目内容

When was the last time you gave or received a hug? Do your parents hug you before you go to school? In Western countries, it is quite common to greet close friends or relatives with a hug.

You might hug your teammates after winning a basketball game. If one of your friends is having a bad day, you can hug them to cheer them up. Friends who haven’t seen each other for a long time will usually hug each other when meeting.

Of course, people in different countries have different opinions when it comes to hugging. After coming to China, I’ve noticed that people are generally more reluctant (不情愿的) to hug than they are in my home country, the US.

My Chinese friends told me that hugging is considered to be very intimate (亲密的) in their culture. It usually only happens between people who are really close to each other, like couples. Chinese people don’t usually hug in public, either.

But people’s attitudes (态度) towards hugging can also change. I remember watching a video story about a “hugging party” that was held in Shanghai. A local artist held the party, inviting strangers and asking them to hug each other.

The Chinese participants (参与者) clearly looked uncomfortable. However, after the party, several of them changed their minds. They decided that hugging doesn’t have to be awkward (尴尬的) and can actually be quite nice. So next time you see your mom or dad, give them a hug –see how it makes you feel.

1.What usually happens between good friends when meeting in Western countries?

A. Hugging.

B. Nodding.

C. Shaking hands.

2.The second paragraph tells us ______.

A. the advantages of hugging each other

B. some situations in which people hug each other

C. the reasons why friends need to hug each other

3.In Chinese culture, hugs usually happen between ______.

A. friends

B. classmates

C. couples

4.What did people do at the “hugging party”?

A. They were invited to hug each other.

B. They watched a video about hugging.

C. They told stories about hugging.

5.The writer wrote the last paragraph to ______.

A. encourage people to be nice to strangers

B. explain why people feel uncomfortable while hugging

C. show how people can change their minds about hugging

1.A 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】试题本文对中西文化对于见面礼节——拥抱——的不同进行了分析说明。 1.题意:在西方国家,好朋友之间见面时通常会发生什么?考查细节理解题。根据In Western countries, it is quite common to greet close friends or relatives with a hug....
练习册系列答案
相关题目

阅读短文,根据其内容回答文后各个小题。

What Does a Lifelong Learner Look Like?

Lifelong learners never think of themselves as the greatest expert in anything. They continue-to learn and bring a great deal to the groups they belong to. What does a lifelong learner look like? Here are some of their main characteristics (特征).

They are knowledge seekers. They are always searching for much information on a topic they're interested in and looking for new experience or opportunities to improve their knowledge or skills.

They are social and self-directed learners. They like taking different courses and taking part in discussions around subjects they are interested in. ___________________ they also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses. They can plan and organize their own learning.

They are critical(批判性的) thinkers. They always use a lot of ways to analyze (分析) and synthesize(A EX)information. From their research they judge the information to see if it is useful for the question at hand.

They are problem solvers. They will meet different problems while learning. However, they usually see problems as challenges and life experiences and try to stand above them.

1.What does the underlined "knowledge seekers" mean?

A. Persons who are looking for knowledge.

B. Persons who are teaching knowledge.

C. Persons whose jobs are inventing knowledge.

D. Persons who are testing knowledge.

2.What can be put in the blank(空白处)?

A. They don’t like learning on society.

B. They learn both from and with others.

C. They learn from plants and animals.

D. They invite each other to parties.

3.Which of the following most clearly shows you are a critical thinker?

A. You always use a lot of ways to analyse and synthesize information.

B. You believe in the information you get and use them in your study.

C. You correct mistakes someone makes as soon as you find them.

D. You ask others for help when you can’t correct your own mistakes.

4.How is the passage organized? (P= Paragraph)

5.What is the purpose of the passage?

A. To describe the height, clothes and hairstyle of a lifelong learner.

B. To explain the relationship between common people and lifelong learners.

C. To suggest lifelong learners become experts.

D. To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.

1.A 2.B 3.A 4.C 5.D 【解析】文章大意:本文向我们讲述了终生学习者是什么样子的,并介绍了一些他们的主要特征。 1.词义猜测题。根据下文They are always searching for much information on a topic they're interested in and looking for new experi...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网