题目内容
【题目】任务型阅读(C)
①More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!
Get on a bicycle and ride around your neighbourhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don't even have to ride all the way.
②Folding(折叠) bikes work well for people when they ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. ③Not all airlines(航空公司) are bicycle-friendly to travelers.
Health benefits of bicycling:
It helps to prevent heart disease.
Bicycling helps to control your weight.
A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
④________________________________________________ .
Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.
(1)写出划线句①的同义句:Bicycling are becoming more and more people.
(2)Why do Folding(折叠) bikes work well for people when they ride the train?
(3)将句③译成汉语。
(4)你也尝试一下,用英文表达骑自行车的好处填入④处。
(5)Which is TRUE according to the passage? ______.
A.Bicycling is enjoyable exercise for people
B.Driving cars is healthier than riding bikes
C.Riding a bike pollutes your neighborhood
D.Common bikes are welcomed by all airlines
【答案】
(1)popular,with
(2)Because you can fold it and take it with you more easily.
(3)并非所有的航空公司都准许乘客携带自行车。(同义都可)
(4)Bicycling can make us stronger.
(5)A
【解析】本文介绍骑自行车的好处以及人们喜欢骑自行车的原因。
⑴句型转换。原句意:越来越多的人喜欢骑自行车。由主语people后置可知考查短语be popular with sb受到某人的欢迎,所以答案是popular;with。
⑵细节理解。根据第3段中的 Just fold the bike and take it with you可知乘火车的时候把自行车折叠起来就可以带走,所以答案是Because you can fold it and take it with you more easily.。
⑶句子翻译。not all并非全部;be bicycle-friendly to准许……带自行车,所以答案是:并非所有的航空公司都准许乘客携带自行车。。
⑷细节理解。根据最后一句可知:像自行车这样的锻炼能让人感觉更好、更放松、更自信,所以答案是Bicycling can make us stronger.。
⑸推理判断。通读全文可知本文介绍骑自行车的诸多好处,所以答案是A。