题目内容
【题目】阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。
In Australia there is a famous island called Fraser Island. A great many visitors come here for holidays every year. Why? The reason is that it is special. 【1】 __________. In fact, it is the largest sand island in the world. It’s about 200 kilometers long and 240 kilometers wide.
Though the island is a popular place of interest, there is no airport on the island. The long beach along the east coast works as the airport. 【2】___________.
![]()
On the island there are sand hills without any plants, but there are forests with old trees, beautiful flowers and over a hundred lakes, too. 【3】__________.
Every year, visitors come to enjoy the island’s natural beauty. People like camping and hiking there. 【4】 ___. Animals were killed for food and this made them in danger of extinction(灭绝). They threw rubbish everywhere, and the lakes were seriously polluted.
【5】___________. Rules have been set up. For example, visitors are not allowed to use motorboats(摩托艇)or go fishing in the lakes, and they mustn’t leave any rubbish.
A. Planes arrive and leave from here B. Anyone who breaks the rules will be punished C. The island is completely made of sand D. Unluckily, visitors have caused many problems E. Many kinds of birds and animals live in the forest F. So it is time to protect the environment of the island |
【答案】
【1】C
【2】A
【3】E
【4】D
【5】F
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了澳大利亚的弗雷泽沙岛。这个岛屿全部是沙子构成,长长的沙滩就是飞机的起落坪。特殊的构造吸引了大量的游客,同时人类也给岛屿带来了污染和破坏。
【1】C推理判断题。根据上文The reason is that it is special.及后文In fact, it is the largest sand island in the world.故选C,这个岛屿完全由沙子组成。
【2】A推理判断题。根据上文The long beach along the east coast works as the airport.可知飞机在那里降落起飞,故选A。
【3】E推理判断题。根据上文but there are forests with old trees, beautiful flowers and over a hundred lakes, too.结合选项E中的in the forest,故选E。
【4】D推理判断题。根据后文人们造成的污染Animals were killed for food and this made them in danger of extinction(灭绝). They threw rubbish everywhere, and the lakes were seriously polluted.,故选D。
【5】F推理判断题。根据上一段介绍人类给岛屿带来的问题及后文的解决方法,故选F。