题目内容

【题目】Choose the best answer

How does your lunch taste? Students at the Philips Academy Charter School in the US say their lunch taste fresh and “proud”.

From grades 6 to 8 students in the school had to grow their own lunch. On the small farm inside their kitchen, they grew crops like broccoli and many kinds of Asian greens.

To most students, it was the first time for them to see how food is produced (生产). The greens grow under artificial lights (人造灯). Each month, students from different grades come to observe 观察) and water them. The farm produced about 8 pounds 3.6 kg of leafy greens every three weeks. The fresh food was soon on the students’°table.

“We harvest it and then it’s used in the kitchen and the salad bar. And we’re eating it during lunch, and it’s fun,”said Yves Millien, 14.

And this organic (有机的) project is not only for teaching science. It really helped change students’eating behavior. Catkin Flowers, 13, hated green food before. She thought they tasted bad. However, aft er she grew her own crops, Catkin changed her mind.

“I made this and I want to eat it because it’s good and I am proud of it,”said Catkin.

1The students say their lunch tastes “proud” because ________.

A.they grow their own lunchB.their lunch tastes delicious

C.they cook their own lunchD.their lunch is good for their health

2The students grow vegetables _______.

A.in their classroomsB.in their school kitchen

C.on a nearby farmD.on the playground

3The farm takes ________ to produce about 8 pounds of leafy greens.

A.one monthB.two weeksC.a weekD.three weeks

4According to Catkin Flowers, the project has changes her _______.

A.attitude toward scienceB.eating habits

C.work styleD.learning habits

5What can we infer from the story?

A.The school doesn’t have enough money to buy food.

B.Students in the US enjoy growing vegetables.

C.The project is part of the school’s science class.

D.The project aims to change students’eating habits.

【答案】

1A

2B

3D

4B

5C

【解析】

本文介绍了美国飞利浦学院特许学校让学生们在他们厨房里的小农场里,他们种了花椰菜和许多亚洲蔬菜之类的作物。这个项目不仅用于教学,而且帮助改变了学生的饮食习惯。

1推理判断题。根据“From grades 6 to 8 students in the school had to grow their own lunch.”可知,学生们说他们的午餐吃起来“很自豪”,因为他们自己种植午餐食物,故选A

2细节理解题。根据“On the small farm inside their kitchen, they grew crops like broccoli and many kinds of Asian greens.”可知,在他们厨房里的小农场里,他们种了花椰菜和许多亚洲蔬菜之类的作物。故选B

3细节理解题。根据“The farm produced about 8 pounds 3.6 kg of leafy greens every three weeks.”可知,这个农场需要三周的时间来生产大约8磅的绿叶蔬菜。故选D

4细节理解题。根据“It really helped change students’eating behavior.”可知,据《Catkin Flowers》报道,这个项目改变了她的饮食习惯。故选B

5推理判断题。根据“And this organic (有机的) project is not only for teaching science. It really helped change students’eating behavior.”可知,这个项目不仅用于教学,而且帮助改变了学生的饮食习惯。故选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据“The farm produced about 8 pounds 3.6 kg of leafy greens every three weeks.”可知,这个农场需要三周的时间来生产大约8磅的绿叶蔬菜。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The idea of anonymous(匿名) social media is stronger than ever. However, there's a debate over the pros and cons of using popular anonymous apps.

Supporters of these apps offer several reasons why they believe the technology is good.

Many people post life events on apps to share with family and friends. However, some of those same people will turn to anonymous sites to ask for life advice when they feel uncomfortable sharing personal details with a friend. According to the economist Michael Heyward, since users are not identified, troubled individuals can find help from a non-judgmental source through apps. Take the popular anonymous app AfterSchool as the example. The app allows teens to speak freely with others about emotional and everyday life worries and problems.

Along the same lines, supporters believe that meaningful conversations can push important subjects to the front because a person is more likely to comment without fear of outcomes. These situations enable people to draw attention to subjects that might otherwise be pushed aside.

One of the goals of using anonymous apps is to encourage the users to post news as it happens. In 2017, a new service that produces articles automatically from users' posts came out. Surprisingly, it is popular-even writers at news companies use it. Some journalists even have started using these apps to report on the tech industry.

However, critics, people who are against the idea of anonymous commenting, see these apps as tools that spread less-desirable behaviors(举止). They reason if the limitation set by social rules is removed, there will be more improper behaviors.

One of the most common criticisms of anonymous social media is how easily a user can post a hurtful comment on an individual. This often puts the victim at the disadvantage of having to prove the statement false. Also, beyond the worry of such posts, there are more serious worries about crimes resulted from anonymous violence(暴力). While there are pros and cons to this debate, it's necessary to realize that anonymity is a hallmark(标志) of our history. As social media becomes a larger presence in everyday life, it's likely this subject will continue to be debated.

1AfterSchool in the third paragraph is mentioned to ________.

A.stress the bright side of anonymous appsB.encourage teens to use social media more

C.introduce a very popular app among teensD.show the possible problems of social media

2The writer probably agrees that ________.

A.it's beneficial to encourage further use of anonyrnous apps

B.more rules are needed to make a standard for anonymous apps

C.people need to wait to see whether anonymous apps are really bad

D.anonymous apps have something to do with the development of the society

3What might be the best title for the passage?

A.Do You Have a Right to Be Anonymous?B.The Popularity of Social Media

C.Anonymous Apps, Good or Bad?D.A Debate on the Use of Apps

【题目】 When throwing away rubbish, do you know which bin it should go in? Have you ever noticed the differently-colored rubbish bins on the street?

Some of you might not be able to answer the questions. However, it’s actually quite important to know how to sort(分类) your rubbish .Not knowing how to sort rubbish can make it harder to save energy and protect the environment. If you don’t sort your rubbish .all of it will be buried() together .It can take up large areas of ground that could have been used for planting trees. Shanghai is the first city to put rubbish-sorting into practice in China .Shanghai government has asked all the people who live there to sort rubbish into four groups: wet, recyclable, harmful and dry.

“Wet” rubbish is also known as “household” rubbish. It is what people produce every day after they eat or drink. “It is the thing you don’t want but pigs can eat”, Guangzhou Daily explained. Paper, metal, glass and other things that can be recused are recyclable rubbish. Harmful rubbish includes things like medicine, batteries and so on. Finally, any rubbish that is not wet, recyclable or harmful will go in the dry rubbish bin.

Many other Chinese cities, including Changsha, plan to use this method to sort their rubbish.

Now that you know this, perhaps you can do your part in protecting the environment.

1What will happen if we don’t sort the rubbish?

A.It will be easier to save energy.

B.It will be difficult to protect the environment.

C.The rubbish will take up small areas of ground.

2What does the underlined word “It” mean?

A.FoodB.Household rubbishC.Paper

3Which of the following is not recyclable rubbish?

A.A glass bowlB.An old newspaperC.A piece of bread

4What can we learn from the passage?

A.All the people in Shanghai have known how to sort rubbish.

B.Changsha asked people to sort rubbish many years ago.

C.Useless medicine is a kind of harmful rubbish.

5What does the passage mainly tell us?

A.Rubbish is helpful.

B.What to do with rubbish.

C.Different rubbish bins.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网