题目内容
【题目】
| As a student from America, Cherry has a lot of rules in her family. She has to do her homework in time after school. She is not allowed to hang out with her friends on weekends, because she must take part in some after-school classes. She likes pets, but her mother doesn’t allow her to raise one because she thinks it will be bad for Cherry’s health. Sometimes, Cherry can’t stand the strict rules. |
| Mary is now in Grade Nine. She thinks her family rules are very relaxing. She is allowed to watch TV after finishing her homework. She’s allowed to listen to some music , go to the zoo or go shopping with her friends on weekends. She feels happy that she has such understanding parents. |
| Bruce gets busier after he studies in Grade Seven. He has to do some extra(额外的)math exercises, because his father works as a math teacher. He isn’t allowed to watch TV on school nights but on weekends. His mother allows him to play basketball on weekends but on Sunday evenings, he must go to bed early. |
【1】Cherry is allowed to on weekends.
A.hang out with her friendsB.watch TV
C.take part in some after-school classesD.play with her cat
【2】What does Mary think of the rules of her family?
A.Boring.B.Strict.C.Interesting.D.Relaxing.
【3】What may Bruce’s father ask Bruce to do?
A.To listen to some music.B.To do some extra math exercises.
C.To play basketball every afternoon.D.To go to bed early every day.
【4】Which of the following is WRONG?
A.After school, Cherry has to finish her homework in time.
B.Mary is allowed to go to the zoo on weekends.
C.Mary thinks her mother is very understanding.
D.Bruce isn’t allowed to watch TV on weekends.
【5】The passage is mainly about
A.some students’ school lifeB.some students’ family rules
C.some strict parentsD.lots of boring homework
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
这篇短文主要是关于几个学生家规的问题,文中提到了Cherry;Mary;Bruce对自己家规的介绍。
【1】细节理解。根据文中Cherry She is not allowed to hang out with her friends on weekends, because she must take part in some after-school classes.可知,Cherry被允许在周末参加一些课外班。故选C。
【2】细节理解。根据文中Mary is now in Grade Nine. She thinks her family rules are very relaxing.可知,Mary认为她的家规是非常放松的。故选D。
【3】细节理解。根据文中He has to do some extra(额外的)math exercises, because his father works as a math teacher.可知,Bruce的父亲让他做额外的数学练习。故选B。
【4】细节理解。根据文中He isn’t allowed to watch TV on school nights but on weekends可知,在上学期间的晚上他不被允许看电视。故选D。
【5】主旨大意。通读整篇短文可知,这篇短文主要是讲述了一些学生的家规。故选B。