题目内容
【题目】Cinderella is a beautiful girl. She has two ugly stepsisters. They are not kind to Cinderella. Cinderella does all of the work at home. She must cook, clean and do everything.
One day, a letter comes to the house. It is a letter from the prince. He will have a big party. He would like the three girls to come. The prince wants to find a wife.
Cinderella can't go to the party because she doesn't have beautiful clothes. The day of the party arrives. Cinderella met a fairy godmother. She gives Cinderella a coach, two horses and a beautiful dress. But magic will stop working at 12 o’clock.
![]()
The prince's palace is full of people. They are all happy to be at the big party. All the girls want to marry the prince. Then Cinderella walks into the palace. "Who is she?" everyone asks. "She's so beautiful," they say.
The prince sees Cinderella. He asks her to dance with him. All night long they dance and talk. The prince and Cinderella fall in love. At twelve o'clock, Cinderella runs out.
Cinderella runs and loses one of her glass shoes. She must get home before twelve. She is late. She runs into the house. Now, she is wearing her old dress again.
The prince finds Cinderella's shoe. "I know this shoe. It is that beautiful girl’s. I'll find her," he says. The next morning, he goes from house to house to find her. He goes to Cinderella's house. The two ugly stepsisters try on the shoe, but their feet are too big.
"Can I try it on?" asks Cinderella. "Yes," the prince says, so Cinderella tries the shoe on. It fits her foot. "I have found my princess," the prince says. Soon Cinderella and the prince get married. They live happily ever after.
【1】Who does all of the work at Cinderella’s house?
A. Cinderella. B. Her stepmother. C. Her sisters. D. Her father.
【2】Why does the prince want to have a party?
A. He wants to meet new friends.
B. He wants to have a good time.
C. He wants to find a wife.
D. He wants to celebrate his birthday.
【3】Why can’t Cinderella go to the party?
A. She doesn’t have time.
B. She has no beautiful clothes.
C. She doesn’t want to go to the party.
D. Her stepmother doesn’t let her go.
【4】What does the underlined word “magic” mean in Chinese?
A. 衣服 B. 水晶鞋 C. 马车 D. 魔力
【5】Which is the right order about the shoes?
a. Cinderella loses one of her shoes.
b. The two sisters try on the shoe.
c. The fair godmother makes a pair of shoes.
d. The shoe fits Cinderella’s foot.
e. The prince finds a glass shoe.
A. c-a-e-b-d B. c-b-e-a-d C. a-e-b-d-c D. a-d-c-e-b
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 B
【4】 D
【5】 A
【解析】
文章大意:本文是一篇记叙文,主要讲述了灰姑娘和王子的故事。灰姑娘是一个漂亮的女孩,但她只能在家里做饭和清洁卫生。教母给了灰姑娘一辆马车、两匹马和一条漂亮的裙子,让她去参加王子的舞会。王子看见了灰姑娘并爱上了她。但她必须在12点前回家,临走时她丢了一只鞋子。王子通过这只鞋子找到了她,最终他们幸福的生活在一起。
【1】细节理解题。根据短文中的句子“Cinderella does all of the work at home. She must cook, clean and do everything.”可知,灰姑娘在家必须做所有的家务活,故答案选A。
【2】细节理解题。根据短文中的句子“He will have a big party. He would like the three girls to come. The prince wants to find a wife.” 王子将举行一个盛大的聚会。他希望三个女孩能来。王子想要找到一个妻子。故答案选C。
【3】细节理解题。根据短文中的句子“Cinderella can't go to the party because she doesn't have beautiful clothes.”可知,灰姑娘不能参加舞会,因为她没有漂亮的衣服。答案选B。
【4】词义猜测题。根据前面的句子“Cinderella met a fairy godmother. She gives Cinderella a coach, two horses and a beautiful dress.”灰姑娘遇到了一位仙女教母。她给了灰姑娘一辆马车,两匹马和一件漂亮的裙子。可知马车,两匹马和一件漂亮的裙子是仙女施展的魔法,从下文的句子“She must get home before twelve. She is late. She runs into the house. Now, she is wearing her old dress again.”也可以知道答案,故答案选D。
【5】句子排序题。根据短文大意可知,首先仙女为灰姑娘做了一双水晶鞋;在魔法快消失的时候灰姑娘急忙往家跑,跑丢了一只鞋子;后来王子发现了这只水晶鞋;他挨家挨户去找灰姑娘,在灰姑娘家里两个丑陋的继姐妹试穿鞋子,但她们的脚太大了;灰姑娘试穿鞋子。正适合她的脚。王子通过这只鞋子找到了灰姑娘,最终他们幸福的生活在一起。故答案选A。
【题目】任务型阅读 阅读短文,完成表格,每空一词。
This is a photo of Kangkang's family. There are 8 people in his family. Look! The young woman in a reddress is his mother. She is a nurse in a hospital. The man in a black coat is his father. He teaches English inNO.1 High School. The young man in a blue shirt is his uncle. He drives a bus in our city (城市). The youngwoman in a yellow T-shirt is his aunt. She works in an office. They have a daughter. Her name is Rose, she isonly four years old. His grandparents look after Rose at home. The boy in a white shirt is Kangkang. He is astudent in No.1 High School. He has a happy family. He likes them very much.
Family members | Colthes | Jobs | Workplaces |
mother | a 【1】 dress | a nurse | a 【2】 |
【3】 | a black coat | a 【4】 | No.1 High School |
uncle | a 【5】shirt | a 【6】 |
|
【7】 | a yellow T-shirt | an office【8】 | A office |
Kangkang | a white【9】 | a 【10】 |
|