题目内容

【题目】From May 20 to May 24 Science Week is coming!

----Science Club

May 9, 2019

Black Holes

On April 10, people around the world got their first look at a real black hole.

What to know more?

Come and enjoy a film about black holes at 3 p.m. on Thursday in the school hall!

Why can't we grow to be 3 meters?

Speaker: Doctor Hu

Time: 9:00 a.m.-11:00 a.m.

Day: Friday

Place: Biology Lab Two

5G is coming!

Come and experience what it is like!

Time: 2:30 p.m.-4:30 p.m.

Day: Monday

Place: Science Center

Teachers: Miss Ying, Mr. Zhu

3D-printed products most bring you different feelings!

Time: 8:20 a.m.-10:20 a.m.

Day: Tuesday

Place: Computer Room Four

Teacher: Mr. Wang

1You can know the Science is __________.

A.from May 24 to May 31B.from May 9 to May 20C.from May 20 to May 24

2Doctor Hu will tell you why we can't grow to be 3 meters __________.

A.in the Science CenterB.in the Biology Lab TwoC.in the Computer Room Four

3From 2:30 p.m. to 4:30 p.m. on Monday, you can __________.

A.watch a filmB.experience what 5G is likeC.enjoy 3D-printed products

4_________will explain something interesting about 3D-printed products.

A.Mr. WangB.Mr. ZhuC.Miss Yang

5The text above is probably __________.

A.an e-mailB.a postcardC.a notice

【答案】

1C

2B

3B

4A

5C

【解析】

本文是一篇应用文,是科学俱乐部的公告。

1细节理解题。根据标题中“From May 20 to May 24 Science Week is coming!”可知,科学周时间是从五月二十日到五月二十四日。故选C

2细节理解题。根据“Why we can't grow to be 3 meters”下的内容“Place: Biology Lab Two”可知,举办地点是第二生物实验室。故选B

3细节理解题。根据“5G is coming! Come and experience what it is like!”下的内容“Time: 2:30 p.m.-4:30 p.m.”可知,在这个时间段可以体验5G。故选B

4细节理解题。根据“3D-printed products most bring you different feelings!”下的“Teacher: Mr. Wang”可知,王老师会介绍3D打印的产品。故选A

5推理判断题。an e-mail一封邮件;a postcard一张海报;a notice一个告示。分析文章可知,整篇文章是在介绍Science Week 的一些活动,可在告示上见到。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Chinese A-level has overtaken German for the first time, as it becomes the UK's third most popular language.

This year 3,334 students took Chinese A-level, compared to 3,058 taking German. While entries(报名者)for Chinese have increased by 8.6 percent since last year, the number of German entries has dropped by 16.5 percent. French remains the most popular modern language followed by Spanish(西班牙语),but both have seen a fall in entries compared to last year by eight and four percent separately.

Barnaby Lenon, expert of the independent Schools Council (ISC), said that the teachers used to tell pupils "It will really help your future if you learn German", but this is no longer the case.

In the 1960s, the 1970s and even the 1990s, pupils were strongly encouraged to study German because of the importance of the German economy(经济).Although it is still strong, that argument has disappeared gradually, and China has become known in the last 25 years for the fastest growing economy in the world.”

Mr. Lenon, a former headmaster at Harrow School, said the increase in Chinese A-level is partly driven by private schools. Many of them have put more money in the subject in recent years. "It is not the case that a large number of state schools are now teaching Chinese A-level. They are not," he said. Many of the entries will be Chinese native speakers, adding that independent schools have attracted(吸引)"large numbers" of Chinese pupils in recent years.

Mark Herbert, director of schools and skills at the British Council, welcomed the rise in Chinese A-level entries. Our research shows that Mandarin(汉语)will be one of the most important languages for the UK's future and position-but we mustn't give no attention to Spanish, French and German which will still be important post-Brexit(脱欧后).

Nick Gibb, the school minister, said, "It has never been more important for young people to learn a foreign language than now."

1The underlined word overtake in Paragraph 1 means _________

A.catch up and begin to do better thanB.be strongly against

C.come suddenly and unexpectedly toD.be in control of

2Which language has the second largest number of entries in the UK this year?

A.Chinese.B.German.C.French.D.Spanish.

3Students were encouraged to learn German in _________because Germany's economy was in good condition.

A.the late ninetieth centuryB.the early twentieth century

C.the late twentieth centuryD.the early twenty-first century

4According to Mr. Lenon, the rise in Chinese A-level is, in some ways, caused by _________

A.private schoolsB.state schoolsC.Chinese schoolsD.German schools

5What can we learn from Mark Herbert's speech in Paragraph 6?

A.He is against learning Chinese.

B.It's difficult to learn Chinese well.

C.Spanish, French and German are easy to learn.

D.Britain should take all kinds of foreign languages seriously.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网