题目内容

【题目】A letter to school

Dear Alcohol

You’ve been around forever. I can remember all the pain you’ve caused me.

Do you remember the night when you took advantage of my 17-year-old neighbor who had to drive to pick up his sister from her dance lessons? Do you know how we all felt when he hit another car and killed the two people in the other car? He died the next morning, too. His sister walked home from her dance lesson, and passed police cars and a crowd of people gathering on the sidewalk just two blocks away from the dance studio, She didn’t realize her brother was in the middle of it at all. She never saw him again. And it’s all because of you!

Do you remember the night of my first high school party? You were with my friends. They treated you as if they were never going to see you again. I spent about two hours that night helping my friends, “I’m sorry,” they said when I called taxis for some of them and took another two to hospital. Thanks to you, poor girls slept in hospital beds that night.

Do you remember the night you almost took my father’s life? I do! He loves you. Sometimes I think he loves you more than he loves me. He is addicted to(沉迷)you. You have brought him much more trouble instead of taking his problems away. One night, he drank too much of you and that nearly killed him! You just sat back and laughed when his car went like a flash through the street, crashing into two other cars. And he wasn’t the only one hurt by you that night.

I wish you’d walk out of my life forever. I don’t want to have anything to do with you. Look at all the pain you’ve caused. Sure, you’ve made people happy once in a while. But the damage you’ve caused in the lives of millions is inexcusable. Stop hurting the people I love and stop hurting me, please.

Sincerely.

Stella

1Has alcohol caused Stella lots of pain?

________________, ______________________________________________________.

2Whom did Stella’s neighbor have to collect on the day of the accident?

_______________________________________________________________________.

3How much time did Stella spend helping her friends on the night of her first high school party?

_______________________________________________________________________.

4How did Stella help her friends after the party?

_______________________________________________________________________.

5Why did Stella’s father almost lose his life one night?

_______________________________________________________________________.

6How many examples did Stella use to express her hatred(憎恨)to alcohol in this letter?

And why did she hate alcohol so much? (List at least 2 reasons.)

_______________________________________________________________________.

【答案】

1Yes it has.

2His sister.

3About two hours.

4He called taxis for some of them and took another two to hospital.

5He drank too much alcohol.

6Three.

Alcohol hurt the person she loved.

She almost lost her father forever because of alcohol.

【解析】

短文通过书信的方式来劝诫远离酒,通过三个故事说明了酒的害处,偶尔会让人们开心。但给数百万人的生命造成的伤害是不可原谅的。

1通读全文,可知整篇文章都是 Stella 所列举的酒精给她的生活带来痛苦的例子。故正确答案为 Yes, it has.

2根据文章第二段第一句 Do you remember the night when you took advantage of my 17-year-old neighbor who had to drive to pick up his sister from her dance lessons 可知,当天 Stella 的邻居是要去接他的妹妹。故正确答案为 His sister.

3根据文章第三段第三句 I spent about two hours that night helping my friends 可知,当天 Stella 花了约两小时去照顾她的朋友。故正确答案为 About two hours.

4根据文章第三段倒数第二句中 I called taxis for some of them and took another two to hospital 可知,Stella 帮她的朋友叫了出租车,并带着另外两个朋友去了医院。故正确答案为 She called taxis for some of them and took another two to hospital.

5根据文章第四段第五句中 One night, he drank too much of you and that nearly killed him 可知,Stella 的父亲因为喝了太多酒差点出车祸身亡。故正确答案为 He drank too much alcohol.

6通读全文,Stella 列举了三个例子来说明酒精给她的生活带来的伤害,分别是:Stella 的邻居,高中聚会,Stella 的父亲。再根据第四段第一句 Do you remember the night you almost took my father's life 和最后一段最后一句 Stop hurting the people I love and stop hurting me 可知,Stella 讨厌酒精是因为酒精伤害了她爱的人,也差点夺走了她父亲的生命。故正确答案为 Three. Alcohol hurt the person she loved. She almost lost her father forever because of alcohol.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 New high school students in the US have more to worry about than their test. Often, high school are up to 10 times larger than middle schools. Students become small fish in a very, very big pond.

In the past, American kids knew that high school would bring bullying from elder students. Young students felt lonely and confused.

Nowadays, things are improving. Schools are creating “teams” to make students feel welcome. A team is smaller, friendlier, and easier to become a part of than the school as a whole.

Teams are made up of a few students from each grade level. Teachers choose team leaders to act as role models. Within a team older students protect and advise the younger students, who will do the same for the later. The teams stay together for all four years of school. Some teams even create their own flags!

Students meet on campus before school starts at “orientation”(新生训练). At orientation, students get to know the members of their team. Orientation may go on for as long as one week. During orientation, experts guide students through “trust games”. In one popular game, a student is blindfolded(蒙起眼睛的) and led by a partner through some obstacles(障碍物). In scavenger-hunt(寻物) type games, students have to find out the interests and hobbies of their teammates. These activities help students to get close to each other. Students can go to their team members questions, problems and even friendship. This way, high school doesn’t seem quite so scary.

1High schools are up to 10 times larger than middle schools, aren’t they?

2How did young high school students feel in the past?

3What is a team made up of?

4How long may an orientation last?

5What is the aim of the activities at orientation?

6What activities do you expect to have in your future high school? Why? (please give at least two reasons)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网