题目内容
【题目】 A nice day out for the whole family! Come and see our beautiful birds, huge mammals (哺乳类), lovely marsupials (有袋类) and reptiles (爬行类) … in our zoo!
Scientists will give wonderful lessons about animals every Tuesday!
Don't miss it!
Come and visit Australia Zoo!
Area A ★Koalas live in the trees and like eating grass and leaves. Their lifespan(寿命)is about 14 years. You can learn about their habits and why they sleep for nearly 20 hours a day. Showtime: 1:30 pm-3:30 pm except Friday
★Kangaroos can jump at a speed of 13-15 miles per hour. They can live for at most 22 years. Showtime: 3:30 pm-5:30 pm except Friday |
Area B ★ Crocodiles have the strongest bite of all animals in the world. Their lifespan is 45-100 years. The crocodiles here are 76 years old! Showtime: 10:30 am-3:30 pm except weekends
★Tortoises can live for more than100 years! They can grow to about 1 meter tall. Showtime: 9:00 am except weekends |
Area C ★Tigers are the largest of the Big Cats weighing up to 300 kg! Watch our tigers swimming in the water. Showtime: 11:00 am-11:30 am except Friday
★Camels, humps(驼峰)actually store fat, not water! Showtime: 12:30 pm-1:20 pm except Friday |
Area D ★Parrots here have four toes on each foot, two facing the front and two facing the back. Showtime: 9:00 am-5:30 pm except weekends |
【1】Visitors can have lessons about animals on ________.
A.SundayB.TuesdayC.ThursdayD.Friday
【2】Which of the following animals can visitors see on Saturdays?
A.Crocodiles.B.Parrots.C.Tortoises.D.Koalas.
【3】On Sundays, which is the best order for visitors to see as many animals as possible?
A.tigers-camels-koalas-kangaroos
B.tigers-koalas-camels-kangaroos
C.tigers-koalas-kangaroos-camels
D.tigers-kangaroos-koalas-camels
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【解析】
这是澳大利亚动物园的广告,提到了供观赏的动物以及观赏时间和票价。
【1】细节理解题。根据第二段Scientists will give wonderful lessons about animals every Tuesday!可知,科学家会在每周二将关于动物的课程。故选B。
【2】细节理解题。根据文中图片可知,除了考拉、骆驼和老虎以外,其他动物周末是不展览的,所以D项Koalas符合题意。故选D。
【3】细节理解题。根据图片可知,星期天展览的动物Koalas 1:30 pm-3:30 pm;Kangaroos 3:30 pm-5:30pm;Tigers 11:00am-11:30am;Camels 12:30 pm-1:20 pm。故最好的路线是先看老虎,再看骆驼,接着是考拉,最后是袋鼠。故选A。
【题目】 Cannes (戛纳) International Film Festival
The end of 1930s Jean Zay, the French Minister(部长)of National Education , decided to create an international cinematographic festival in France. Cannes was chosen to be the place because of the weather. | 1939 The first meeting of the festival ended before it started because of the war against Germany by France and the United Kingdom. |
1946 The festival was restarted again after World War II in 1946, in the old Casino (赌场) of Cannes. It was supported by the French Foreign Affairs Ministry and the City of Cannes.
| 2002 The original (原来的) name of the festival is Festival International de film. The festival officially accepted the name Festival de Cannes. |
Prizes The most honoured prize given out at Cannes is the Palmed' Or ( "Golden Palm" ) for the best film, best short film, best actress, best actor, best director, best screenplayer. |
【1】Why did the meeting of the film festival end in 1939?
A.Because World War II started.B.Because the weather was bad.
C.Because France fought against the GermanyD.Because Cannes was not a good place.
【2】We can learn from the passage that .
A.the idea of the festival was first suggested in 1946.B.Jean Zay was the founder of the festival.
C.Jean Zay was an American.D.Cannes was a name of a French Minister.
【3】Which is NOT TRUE according to the passage?
A.The name Festival de Cannes is formally used in 2002.
B.Best actor and Best actress prizes are given in the festival.
C.The festival was supported by the city.
D.The festival was held in a famous music hall in 1946.
【4】The passage is written in the .
A.picture orderB.story orderC.logic orderD.time order
【5】This passage may come from .
A.a movie posterB.a study reportC.a film magazineD.a story-book