题目内容

— Must I practice the violin now, mom?

—No, you_________. You can go out for a walk first.

A. mustn’t B. shouldn’t C. can’t D. needn’t

D 【解析】句意:--妈妈,我现在必须练习小提琴吗?--不用,你首先可以出去散步。A. mustn’t禁止;B. shouldn’t不应该;C. can’t不能;D. needn’t不必。当问句是以must开头的一般疑问句,表示问:我必须怎样做吗?肯定回答答语用must,否定回答用needn’t,这里是否定回答,应该用needn’t,故选D。
练习册系列答案
相关题目

Death of science icon(巨匠)

In modern history, there has perhaps never been a scientist as

well-known as Stephen Hawking. Whether he was educating the world with

his knowledge of the universe(宇宙), or making fun of himself in TV shows

like The Simpsons, it’s hard to imagine what the world will be like but now

Hawking is no longer in it.

On March 14, the British physicist passed away at his home in Cambridge, England. Since then, many people have expressed their sadness in public, including British computer scientist Tim Berners-Lee, who invented the World Wide Web. “We have lost a great mind and a wonderful spirit,” Berners-Lee wrote.

Hawking was an icon for many reasons, but he will be best remembered for his work in the field of science. Building on German scientist Albert Einstein’s work, Hawking explained his belief that space started with the Big Bang, and will end with Black Holes. This idea kicked off a series of scientific studies including into the origin of the universe itself.

Besides his work in science, he also managed to overcome many difficulties in his personal life. While studying at Cambridge University, he got a serious illness at the age of 21. His illness left him disabled and he was told he only had a short time to live. However, as we all know, he went on to become one of the greatest minds that the world has ever known.

Hawking leaves behind a great legacy(遗产). His book A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes that came out in 1988, became one of the world’s best-sellers. He may no longer be with us, but Hawking will continue to inspire the world for generations to come. As he once said himself, “Look up at the stars and not down at your feet.”

根据短文内容,判断句子正(T)、误(F)。

1.Stephen Hawking is one of the best known scientists in the world in modern history.

2.On March 4, the British physicist passed away at his home in London, England.

3.Hawking was remembered as the science icon because of his work in the field of science.

4.In his life Hawking didn’t have difficulties in his personal life though he got a serious illness.

5.Although Hawking is not with us any more, he is still an inspiration us all.

1.T 2.F 3.T 4.F 5.T 【解析】本文介绍了英国伟大物理学家霍金,他在科学领域中的贡献,因为他的疾病,他的生活不能自理,但是他克服了这些困难,现在尽管他去世了,但是他的精神永远鼓励着后人。 1.细节理解题。根据In modern history, there has perhaps never been a scientist as well...

It’s early in the morning and the alarm clock has already rung several times. You have to drag yourself out of bed and rush to school. As a school student, this is probably a common experience for you. But thanks to new rules, many students in Zhejiang and Heilongjiang provinces can now stay in bed longer than before. On Feb 23th, the Zhejiang Department of Education published a new guideline that asks primary schools to start school later. According to the guideline, start times could vary among different grades and seasons, with students in Grade 1 and 2 starting no earlier than 8:30a.m. A similar guideline was announced by the education department in Heilongjiang province on Feb 24th. Since the new term began in March, students from all primary and junior high schools have been required to arrive at school no earlier than 8 a.m. And senior high school students are now required to arrive at school no earlier than 7:30a.m. These changes are aimed at making sure students get adequate sleep and enough time for breakfast.

According to a 2016 study, only 54.1 percent of students in Grade 4 slept 9 hours or more a night, while the required sleep time for primary students is 10 hours. These changes have received much praise. “I definitely welcome the move, since this will ensure my son has enough time for breakfast, which is important for his health and growth,” a mother from Hangzhou told China Daily. Pushing back school times isn’t unique to China. In the United States, schools in at least 21 states began to start school later in 2017. According to a 2015 report by the Centers for Disease Control and Prevention in the US, later school start times could help improve students’ health and study performance. Just as Mary Carskadon, a sleep expert from Brown University, US, told The Atlantic, “Everybody learns better when they’re awake.”

1.Which province required students to arrive at school no earlier than 8 o’clock?

A. Heilongjiang B. Hubei C. Zhejiang D. Chongqing

2.How long does a primary student need to sleep every day?

A. 8 B. 9 C. 10 D. 11

3.What does the underlined word “adequate” mean?

A. 多余的 B. 灵活的 C. 充足的 D. 困倦的

4.Which of the following is not true?

A. Some schools in the United States began to start school later in 2017.

B. Later school start times could help improve students’ wealth and study performance.

C. Starting school later has received much praise.

D. Everyone learns better when they’re awake.

5.What’s the main idea of this passage?

A. It’s important for students to keep healthy.

B. Students should get up early to go to school.

C. Students should have enough time to have breakfast.

D. It’s good for students to start school later.

1.A 2.C 3.C 4.B 5.D 【解析】这篇短文讲述的是浙江省、黑龙江省的很多学校都推迟了上学的时间,这样可以保证孩子们有充足的睡眠,这不仅有利于他们的身体健康,对学习也是有好处的。这一改变得到了很多人的支持。 1.细节理解题。根据短文中A similar guideline was announced by the education departme...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网