题目内容
【题目】Welcome to the Art Museum!
You’ve just stepped into one of the world's greatest collections of art, covering centuries of human creativity from around the world. With thousands of works on Show, You may wonder how to start your visit, but we are here to help. On the back of this Visitor Guide, you’ll find directions to some must see works in our collection—the “don't miss” list for the Art Museum. It's a great choice to start if you are new to the museum.
The following pages include a clear floor plan of the museum and its collections. But because we have several buildings, the overlook(鸟瞰图) below might be helpful. Enjoy your visit and feel free to ask for help and directions at any point during your stay.
![]()
【1】The passage is a page from________.
A.a tour map.B.a newspaper.
C.a visitor guide.D.a picture book.
【2】What can we see in the “don't miss” list for the Art Museum?
A.Some free paintings.B.Some must- see works.
C.Some new collections.D.Some museum buildings.
【3】How many parts does the overlook of the museum include?
A.TwoB.Three.
C.Four.D.Five
【4】Which part of the museum shows Chinese art?
A.The “Bridge”B.Rice Building.
C.The Modern Wing.D.Mckinlock Court
【5】Where can we see the special artworks?
A.On all floors of Rice Building.
B.On the second floor of Rice Building.
C.On the first floor of Michigan Avenue Building.
D.On the lower floor of Michigan Avenue Building.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文是美术博物馆的信息介绍。这家博物馆是世界上最好的美术收集品博物馆之一,包括了世界各地的很多世纪人类的创造。包括一个清晰博物馆楼层平面图和它的收藏品
【1】推理判断。根据文中On the back of this Visitor Guide在这本旅游指南的背面,可知本篇是来自于“Visitor Guide”参观指南,故选C。
【2】细节理解题。根据文中you’ll find directions to some must see works in our collection—the “don’t miss” list for the Art Museum.你可以在我们的收藏中找到一些必看的作品——艺术博物馆的“不可错过”名单。可知“don’t miss”list 就是“不可错过的名单”,与前半句的must see works意思一致,故选B。
【3】细节理解题。根据鸟瞰图,一共是分了五个部分:MICHIGAN AVENUE BUILDING,THE MODERN WING,MCKINLOCK COURT,THE“BRIDGE”,RICE BUILDING,故选D。
【4】细节理解题。根据鸟瞰图中THE “BRIDGE”之下的信息:Second floor:Chinese art,可知THE “BRIDGE”的二楼是展示中国艺术的,故选A。
【5】细节理解题。根据“RICE BUILDING”下的信息:Second floor:special artworks,可知在“RICE BUILDING”的二楼可以看到special artworks,故选B。
本题考查导游手册信息的阅读.鸟瞰图的理解是做题的关键.这类阅读信息明确,只要读懂题干,根据题干所问,去相对应的地方找答案即可。