题目内容
【题目】![]()
Because I'm a writer and book lover, others would naturally think that I started to like literature (文学) from an early age. Actually, I once saw reading as a frightening thing that would always be difficult. Then I discovered books that caught my imagination-stories like The Little House Series and A Little Princess. Can you imagine how a reluctant (不情愿的) reader became a book lover and later an author?
This row of books that changed my life now decorates my desk. These stories are so dear that they feel like part of me.
The Secret Garden by Frances Hodgson Burnett—I began to think that if I looked carefully enough, I would find a secret garden in my backyard and bring it back to life.
A Friend in the Storm by Cheryl Ricker—This book of poetry got me through some of life's most difficult times.
Anne Frank: The Diary of a Young Girl—This is the book that made me want to be a writer someday.
Les Miserables by Victor Hugo—Inspired (鼓舞) by it, I wrote a three- part blog post for books, started giving it to kids as gifts, and still listed it as one of my favorite stories.
Every book in the row inspired, comforted, or challenged me. I know today that, while many are well-known titles and a few were written by not-so-famous authors, they all remind me that we can never know what we will do with our talents. What can we do? Just follow our hearts.
【1】Which book helped the author get through hard times?
A.The Secret GardenB.A Friend in the Storm
C.Les MiserablesD.Anna Frank: The Diary of a Young Girl
【2】The book Anna Frank: The Diary of a Young Girl made the author want to be a ______ in the future.
A.writerB.teacherC.farmerD.doctor
【3】What's the author's suggestion for us?
A.Showing our talents earlier.B.Following our hearts.
C.Reading books with famous titles.D.Never caring what others think of us.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【解析】
本文讲述了作者是一个作家,但是他曾经觉得阅读是一件可怕的事情,总是很难。后来他发现了一些能激发想象力的书,比如《小房子》系列和《小公主》。每一本书都激励着他,安慰着他,挑战着他。他建议人们,跟着自己的心走。
【1】细节理解题。根据“A Friend in the Storm by Cheryl Ricker-This book of poetry got me through some of life's most difficult times.”可知谢丽尔·瑞克的《暴风雨中的朋友》这本诗集让我度过了人生中最艰难的时刻,故选B。
【2】细节理解题。根据“Anne Frank: The Diary of a Young Girl-This is the book that made me want to be a writer someday.”可知安妮·弗兰克的《一个年轻女孩的日记》——这本书让我有一天想成为一名作家,故选A。
【3】细节理解题。根据“What can we do? Just follow our hearts.”可知我们能做什么?跟着我们的心走,故选B。
阅读理解中的细节理解题,首先找到问句中的关键词然后定位到文章或表格的具体位置,然后选出正确答案即可。第1小题题干中关键词为get through hard times,在文章中定位到第4段中“A Friend in the Storm by Cheryl Ricker-This book of poetry got me through some of life's most difficult times.”这一句即可得出答案。
【题目】Jim is eleven-year-old boy, but he plays tennis quite well.
A. an; the B. an; / C. a; the D. a; /
【题目】
| Aged between 18 and 40? Can you work 8 hours a day to help sort parcels(分拣包裹)from late January to the end of February? Pay rates(付费标准) 7:00 a.m.—6:00 p.m. 12/hour 6:00 p.m.—7:00 a.m. 15/hour If you are careful and can work well with others, please join us. For more information, call 400 889 5543. |
【1】If Wang Qiang works from 9:00 a.m. to 5 p.m., how much can he get?
A.75.B.96.C.120.
【2】The material may be from a _____________.
A.bookB.dictionaryC.newspaper
【题目】书面表达(满分15分)
今年春节晚会上,很多人加入了抢红包游戏活动,但也有人表示担忧。假如你叫李华,你班最近开展了一个有关抢红包游戏活动的调查。请你用英文给学校校刊《英语园地》写一封信,介绍此次调查的结果并谈谈你的观点。
70%学生参加抢红包游戏活动 | |
75%学生表示赞成 | 1. 带来更多乐趣 2. 结识更多的朋友 3. …... |
25%学生表示担忧 | 1. 花费太多的时间 2. 和家人交流少 3. … ... |
你的观点…... | …... |
![]()
注意:
1. 文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2. 语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3. 词数:80左右,信件的开头与结尾已经给出,不计入总词数。
参考词汇:抢红包grabbing red packets
Dear Editor,
I am writing to tell you about the survey on the activity of “Grabbing red packets” in our class.
Yours sincerely,
Li Hua