题目内容

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

A sandstorm is a n1disaster. It very often happens in the desert( ). A sandstorm is l2 a snowstorm. They can happen in towns or villages. Sandstorms and snowstorms both cause a lot of t3 for people. In sandstorms, the wind c4 the sand. Unlike other disasters, some sandstorms come with a warning(警告 ), but other disasters come w5 any warnings. If you see that the clouds have a dark, brown color, it means there is going to be a sandstorm.

I6 there is no rain for a long time, sandstorms may happen. When there are sandstorms in cities, there will be no planes in the sky. It would be dangerous for the pilot to fly the plane because he cannot see c7 . There would also be more traffic accidents in the street. The sky is grey and people cannot see very f8 .

There are many deserts in Africa and Asia. Sandstorms may happen in these places more o9 than in Europe. People can stop sandstorms by p10 trees.

【答案】

1natural

2like

3trouble

4carries

5without

6If

7clearly

8far

9often

10planting

【解析】

短文大意:本文是科普文,介绍了沙尘暴的特点、危害和预防。

1句意:沙尘暴是一种自然灾害。名词disaster(祸患)需用形容词修饰,根据句意语境和首字母提示,可知填natural

2句意:沙尘暴像一场暴风雪。be like像……一样;根据句意语境和首字母提示,可知填like

3句意:沙尘暴和暴风雪都给人们带来了很多麻烦。a lot of许多的,后接不可数名词或复数名词;根据句意语境和首字母提示,可知填trouble

4句意:在沙尘暴中,风携带沙子。主语the wind是单数第三人称,动词需用三单形式;根据句意语境和首字母提示,可知填carries

5句意:与其他灾害不同的是,一些沙尘暴有预警,但其他灾害没有任何预警。but表转折,前后句形成对比;without没有,表伴随;根据上文some sandstorms come with a warning和首字母提示,可知填without

6句意:如果长时间不下雨,沙尘暴就会发生。本句是条件状语从句,需用if连接;句首单词首字母需大写,根据句意语境和首字母提示,可知填If

7句意:飞行员驾驶飞机是危险的,因为他看不清楚。动词see需用副词修饰,根据句意语境和首字母提示,可知填clearly

8句意:天空是灰色的,人们不能看很远。动词see需用副词修饰,副词very(非常)修饰副词或形容词;根据句意语境和首字母提示,可知填far

9句意:这些地方的沙尘暴可能比欧洲更频繁。than比,用于比较级;动词happen(发生)需用副词修饰;根据句意语境和首字母提示,可知填often

10句意:人们可以通过植树来阻止沙尘暴。by通过,介词后接动名词;plant trees种树;根据句意语境和首字母提示,可知填planting

短文填空,要求根据句意语境和首字母提示填空,使句意通顺,文意连贯。主要考查单词形式,包括名词的单复数和所有格、动词的三单形式、非谓语动词、基数词或序数词,主格代词/宾格代词和物主代词(形容词性物主代词/名词性物主代词)等。这类题目难度不大,重点是掌握句意,在理解的基础上把握句子时态,从而判断所给单词的正确形式。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

It was the last evening of the old year. In the cold and darkness there went________the street a poor little girlwith bare feet.

She carried a small bundle of matches in her handand a lot________in her broken apron (围裙). Trembing (发抖) with cold and hungerthe girl walked on and on._________poor little child

In a cornershe sat downbut she could not warm herself. She was________to go home. She had earned()not a coinand perhaps her father would beat herand her home was almost as cold as the street. Her hands were nearly dead with cold. She struck () one matchand held her hands over the flame(火焰). She wanted to warm her small hands. It was quite a magic light. She found herself ________ before a large iron stove(炉子). As the child wanted to warm her feetthe flame died downand the stove disappeared.

A second match was lighted. She saw a table________delicious food. The roast goose stood at one end and came to her.

She struck ________ match. This timeher gentle and loving grandmother came up. “Grandma________the child“Ohtake me with youI know that you will leave me________the match goes out. ” And she lighted all the matches hurriedly to stop her old grandmother disappearing. Her kindold and beautiful grandmother took the little girl in her armsand they both flew high togetheruntil they were in that place where neither coldnor hungernor________is ever known.

The next morningthe little girl was found dead in the cornerwith a smile on her face.

1A. away B. along C. off D. out

2A. many B. much C. most D. more

3A. What a B. What C. How a D. How

4A. happy B. willing C. afraid D. ready

5A. sit B. sitting C. sits D. sat

6A. made of B. next to C. full of D. close to

7A. others B. other C. another D. the other

8A. asked B. talked C. nodded D. cried

9A. as soon as B. as if C. even though D. so that

10A. hope B. pain C. feeling D. anger

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网