题目内容
9.Tony's home is about 10kilometers from school.He gets up at six o'clock every day.He has a quick breakfast.Then he leaves for school at six thirty.First,he rides his bicycle to the bus station.It takes him about ten minutes.Then the early bus takes him to school.The bus ride usually takes about 25minutes.Riding a bicycle to school is tiring but good for him,so he says it's the best way to go to school.He thinks taking a bus is the most uncomfortable way because it's too crowed.
61.How far is it from Tony's home to school?(About ) 10 kilometers
62.When does Tony get up?At 6:00
63.When does Tony leave home for school?At 6:30
64.What does Tony think is the best way to go to school?Riding a bicycle
65.Do you think taking a bus is a good way?Why?No,taking a bus is the most uncomfortablebecauseit'stoocrowed.
分析 托尼的家离学校约有十公里远,他每天六点起床,6:30去上学.首先,他骑自行车去公共汽车站,然后他乘早班车去学校,他认为骑自行车上学是去学校的最好的方式.他认为乘公交车是最不舒服的方式,因为它太拥挤.
解答 61.(About ) 10 kilometers 细节理解题.根据Tony's home is about 10kilometers from school可知托尼的家离学校约有十公里远,故答案为:(About ) 10 kilometers.
62.At 6:00 细节理解题.根据He gets up at six o'clock every day可知他每天六点起床,故答案为:At 6:00.
63.At 6:30 细节理解题.根据Then he leaves for school at six thirty.可知他6:30去上学,故答案为:At 6:30.
64.Riding a bicycle.细节理解题.根据Riding a bicycle to school is tiring but good for him,so he says it's the best way to go to school可知他认为骑自行车上学是去学校的最好的方式,故答案为:Riding a bicycle.
65.No,taking a bus is the most uncomfortable because it's too crowed.题干意思为:你认为乘公交车是好的方式吗?为什么?(答案不唯一,合理即可),根据He thinks taking a bus is the most uncomfortable way because it's too crowed,可知乘公交车是最不舒服的方式,因为它太拥挤,故答案为:No,taking a bus is the most uncomfortable because it's too crowed.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | clean | B. | cleaning | C. | to clean | D. | cleaned |
---I _______know.
| A. | am not | B. | not | C. | aren't | D. | don't |