题目内容

10.Hello,everyone!Because teenagers'safety becomes a serious problem,we are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment.Please be part of our plan!
D61.School Watch is a volunteer project in our school.It helps us  stop violence(暴力) and improve the quality of school life.It will keep yourself and your schoolmates safe.The other members of School Watch care for you and your classroom,and you do the same for them.
B62.Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.
E63.School Watch makes it possible for us not only to help each other.Some members may also offer to help the schoolmates who have problems with their homework.
A64.Our school will look for the School Watcher and give him or  her some prizes every term.You could be the one!
C65.To be part of this plan,the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade.You can check the official website www.schoolwatch.com if you want to
get more information.
根据短文意思从A~F中选出最佳主题.
A.Welcome to join it!
B.Is it for everyone?
C.How do you start?
D.What is School Watch?
E.What else can it do?
F.Where is School Watch set up?

分析 这篇短文主要介绍了一个校内组织的性质,目的,如何加入这个组织和这个组织的运行的方式等.

解答 答案:61.D  细节推理题.根据下文School Watch is a volunteer project in our school.It helps us stop violence(暴力) and improve the quality of school life.学校观察是我们学校的一个志愿者项目,它帮助我们停止暴力,提高学校生活质量.可知说的是学校的一个组织,结合选项,应说学校观察是什么?故选D.
62.B   细节推理题.根据下文Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.任何人都可以成为校观察的成员,因为每个人都有东西可以提供.可知说的是成员的问题,结合选项,应说每个人吗?故选B.
63.E   细节推理题.根据下文School Watch makes it possible for us not only to help each other.Some members may also offer to help the schoolmates who have problems with their homework.学校观察使我们不仅可以互相帮助,还可以帮助一些有作业问题的同学.可知说的是它的作用,结合选项,应说它还能做什么?故选E.
64.A  细节推理题.根据下文Our school will look for the School Watcher and give him or her some prizes every term.You could be the one!我们学校会找学校的观察者,每学期给他或她一些奖品!可知结合选项,应说欢迎加入!故选A.
65.C   细节推理题.根据下文To be part of this plan,the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade.作为这个计划的一部分,你唯一需要做的就是和你的计划主任谈谈你的成绩.可知结合选项,应说你怎么开始?故选C.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关题目
1.After school one winter day,Jack's mother told him to go out and play in the snow."You can make a snowman before your father comes home,"said his mother.
Jack collected (收集) everything he needed and went out.In his yard (院子),Jack started his work.At a window,someone was watching Jack play.It was his new neighbor Naoko."Can I help Jack make his snowman,Mom?"Naoko asked her mother."Sure!"said her mother.Naoko ran outside to Jack's yard."Can I help you finish your snowman?"she asked."Yes,"said Jack."What can I do?""I need one more snowball for the head.""But snowmen only have two snowballs.One is for the body and the other is for the head."
"No,snowmen always have three snowballs,"said Jack."I don't think I need you to help me."Naoko walked into her own yard and began to make her own snowman.Soon Naoko finished her snowman.Jack also finished his snowman.And his father was driving up the street.Suddenly (突然) the head fell off Jack's snowman!
"Oh no!"Jack shouted.Naoko heard that and ran over to see what the problem was."I'll help you,"said Naoko.Together,Jack and Naoko finished the head very quickly."Thank you,"said Jack."You're welcome.I like your snowman better,"said Naoko."Mine doesn't have a nose."
Jack pulled (拨出) his snowman's nose out.It was a carrot.He broke it into two pieces and gave half to Naoko."Your snowman needs a nose,"said Jack."Thank you,"said Naoko."You're welcome,"said Jack."I think our snowmen are good neighbors."

根据材料内容简要回答下列问题.
71.Who stayed at home with Jack?His mother.
72.Who was Naoko?Jack's new neighbor.
73.How many snowballs did Jack think snowmen needed?Three.
74.What was wrong with Jack's snowman?The head fell off.
75.Did Naoko's snowman have a nose later?Yes,it did.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网