题目内容
10.Hello,everyone!Because teenagers'safety becomes a serious problem,we are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment.Please be part of our plan!D61.School Watch is a volunteer project in our school.It helps us stop violence(暴力) and improve the quality of school life.It will keep yourself and your schoolmates safe.The other members of School Watch care for you and your classroom,and you do the same for them.
B62.Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.
E63.School Watch makes it possible for us not only to help each other.Some members may also offer to help the schoolmates who have problems with their homework.
A64.Our school will look for the School Watcher and give him or her some prizes every term.You could be the one!
C65.To be part of this plan,the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade.You can check the official website www.schoolwatch.com if you want to
get more information.
根据短文意思从A~F中选出最佳主题.
A.Welcome to join it!
B.Is it for everyone?
C.How do you start?
D.What is School Watch?
E.What else can it do?
F.Where is School Watch set up?
分析 这篇短文主要介绍了一个校内组织的性质,目的,如何加入这个组织和这个组织的运行的方式等.
解答 答案:61.D 细节推理题.根据下文School Watch is a volunteer project in our school.It helps us stop violence(暴力) and improve the quality of school life.学校观察是我们学校的一个志愿者项目,它帮助我们停止暴力,提高学校生活质量.可知说的是学校的一个组织,结合选项,应说学校观察是什么?故选D.
62.B 细节推理题.根据下文Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.任何人都可以成为校观察的成员,因为每个人都有东西可以提供.可知说的是成员的问题,结合选项,应说每个人吗?故选B.
63.E 细节推理题.根据下文School Watch makes it possible for us not only to help each other.Some members may also offer to help the schoolmates who have problems with their homework.学校观察使我们不仅可以互相帮助,还可以帮助一些有作业问题的同学.可知说的是它的作用,结合选项,应说它还能做什么?故选E.
64.A 细节推理题.根据下文Our school will look for the School Watcher and give him or her some prizes every term.You could be the one!我们学校会找学校的观察者,每学期给他或她一些奖品!可知结合选项,应说欢迎加入!故选A.
65.C 细节推理题.根据下文To be part of this plan,the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade.作为这个计划的一部分,你唯一需要做的就是和你的计划主任谈谈你的成绩.可知结合选项,应说你怎么开始?故选C.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | Does; watch | B. | Did;watched | C. | Did; watch |
| A.And what's your phone number,please? B.May I have your name,please? C.Can you play basketball? D.Can I help you? E.Do your like playing sports? F.Excuse me. G.Do you have an e-mail address? |
B:Yes,please.I want to join the Basketball Club.
A:All right.(2)B
B:Lucy Smith.
A:How old are you?
B:Thirteen.
A:OK.(3)A.
B:773--5488.
A:(4)C.
B:Yes,I can.But I can't play it very well.
A:Any hobbies(爱好)?
B:I like drawing and playing the piano.
A:(5)G.
B:Yes.It's lucy912@126.com.
A:Thank you.Bye!