题目内容

【题目】

If you've been studying for a while, you'll notice that there is more than one type of "English". The website, Big Seven Travel, made their list of the world's 50 most attractive accents, and many different kinds of English made the list.

The main reasons that affect the way people speak a language are geographical – where they are in the world, and social – the way their communities speak. As a result, English has many differences in vocabulary and slang.

Located in two different places, the United States and the UK provide great examples. They often have different words for the same things. US people call the back part of a car, used for carrying big and heavy things or suitcases, the "trunk"; but in the UK, they call it the "boot". In the US, the word "boot" means a wheel clamp that police put on your car.

Slang also causes confusion*. US slang is hugely different thanks to many kinds of people who have moved in the country. African-American slang is especially confusing for foreign language learners. It uses its own grammar. For example, "a person who is awake to reality" would be called "a woke person". Southern American slang also can be confusing. "I'm fixing to fix it," means, "I'm getting ready to fix it."

Australian slang, meanwhile, is all about abbreviations. They say "sanga" for "sandwich", "brekkie" for breakfast, and "arvo" for "afternoon". It can make you wonder if either of these countries is actually speaking English.

English writer Virginia Woolf once wrote, "Language is wine upon the lips*." The next time you're speaking English with someone, check the accent on the bottle!

1According to the passage, how many reasons affect the way people speak?

A.oneB.twoC.threeD.four

2What does the underline word "it" refer to in paragraph3?

A.a carB.the suitcaseC.a wheel clampD.the back part of a car

3The writer mentions the examples to show that__________.

A.American Slang is all about abbreviations.

B.it is difficult for people to understand languages.

C.people use the same word to describe different things.

D.there are many different kinds of English in different places.

4What can be the best title of the passage?

A.The development of EnglishB.American and British English

C.Different accents of EnglishD.Attractive Languages in the world

【答案】

1B

2D

3D

4C

【解析】

文章大意:文章主要讲述了世界上有很多种英语,网站和Big Seven Travel列出了世界上50种最具吸引力的口音。人们有不同的口音是因为两个原因——地域性和社交性。

1细节理解题。根据第二段 The main reasons that affect the way people speak a language are geographical – where they are in the world, and social – the way their communities speak.可知影响人们讲某种语言的方式的主要原因有两个——地域性他们在世界的什么地方,和社交性——他们社会说话的方式;故选B

2词义猜测题。根据 第三段US people call the back part of a car, used for carrying big and heavy things or suitcases, the "trunk"; but in the UK, they call it the "boot".美国人把轿车的后部,用来放大又重的东西或者手提箱称为“trunk”,但是在英国,他们称它为“boot”,可见it指的是the back part of a car,故选D

3推理判断题。根据第三段“Located in two different places, the United States and the UK provide great examples. They often have different words for the same things..” 可知“在不同的地方用不同的词指同样的东西”,推断不同的地方就有不同的英语;故选D

4主旨归纳题。文章主要讲述世界上有很多种英语,因为其地域和社会性,在不同的地方就有不同的英语;故选C

本篇是阅读单选,考查细节理解、推理判断和主旨归纳能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型多样,题1是细节理解题,题23是推理判断题,解答时需关注题干关键词,根据关键词寻找匹配答案;题4是主旨归纳题,要全面了解全文的信息,避免做片面的解答;解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Have you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you. Companies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and the technology is there-they just need to see if they're value for money ,work out insurance(保险)issues, and run final tests to check they can run alongside human-driven cars on the road.

So how do they work? The cars have sensors all around which can detect other cars and obstacles in the road. Sensors on the wheels also help when parking, so the car knows how far it is from the outside of the road or other parked cars. Road signs are read by cameras and satellite navigation systems are used so the car knows how to get to your destination. All you have to do is type in the address! Finally, a central computer system takes in all the information it receives from the sensors and cameras and processes this to work out when to speed up, brake and go.

Sound like your idea of heaven? Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while 'driving' would be possible with this new technology. You wouldn't have to worry about remembering directions to where you're going. In addition, computers are generally more efficient drivers than humans. They would also drive more safely than people-they are not influenced by music or friends, they would obey the speed limit and they have quicker reaction times in case of an emergency.

However, there are many disadvantages of driverless cars. Computers would have difficulties making ethical(伦理学的)decisions ; if a child ran into the road , would the computer choose to hit the child or change the direction immediately and potentially kill the car's passengers? Moreover, I personally find driving fun-I'd miss never being behind the wheel myself. There would also be many legal decisions to be made-should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves? Or would there need to be a responsible adult with a driving licence in the car at all times?

Although being driven around by a machine would perhaps mean that no one needs a driving licence, saving money for everyone, many people would be put out of a job when driverless cars appear. Bus, taxi and train drivers as well as driving instructors would be made unnecessary.

I'm not convinced I'd want a driverless car-but it's only a matter of time before they'll become more affordable and commonplace on our roads.

1What does the second paragraph mainly tell us?

A.How driverless cars work.B.How a central computer system runs.

C.Ways in which the sensors help driverless cars.D.The helpful system that driverless cars have.

2What can we know from the passage?

A.The writer is eager to have a driverless car.

B.Some problems won't be solved in the future.

C.Engineers are active in improving driverless cars.

D.More factors should be considered before driverless cars go on roads.

3The underlined word "potentially" in Paragraph 4 means “___”

A.possiblyB.successfullyC.especiallyD.naturally

4Which of the following would be the best title for the passage?

A.Driverless Cars: Are You Ready for Them?B.Driverless Cars: Are They Your Favorite?

C.Driverless Cars: A Model of New TechnologyD.Driverless Cars: Just Enjoy Them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网