题目内容
【题目】
Wanted: Pet Sitter Do you like dogs? Do you have free time at the weekend? We need a pet sitter (临时照看宠物者) for our dog. Hours are from 8:00 a.m. to 6:00 p.m. on Saturday and Sunday. Pay is 2 each hour. For the job, you will watch our dog, feed it and walk with it. You will work in our house. We live in London, near Victoria station. Please call 0207 9226216. Ask for Ms Smith. | Pet Sitter A way for the weekend? Going on holiday? I’m 15 years old and have experience caring for dogs and cats. Your home or mine. Call Adam. Phone: 888-6870. |
【1】Who wants to find a pet sitter for the dog?
A. Ms Smith.B. Adam.
C. Ms Smith’s parents.D. Adam’s brother.
【2】The pet sitter will get ________ for working every weekend.
A. 30.B. 40.C. 50.D. 60.
【3】What is NOT the pet sitter’s job?
A. Taking care of the dog.B. Taking a walk with the dog.
C. Giving food to the dog.D. Cleaning the dog’s house.
【4】Which of the following is true?
A. Adam asks for a job as a pet sitter.
B. The pet sitter will work in his or her own house.
C. Ms Smith lives far away from Victoria station.
D. Adam is not good at looking after dogs and cats.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】
短文大意:本文是广告类阅读,介绍的是招聘和求职信息。
【1】题意:谁想给狗找个保姆?考查细节理解。根据左栏信息Ask for Ms Smith.,可知选A。
【2】题意:宠物保姆每周末工作可以得到40英镑。考查细节计算。根据左栏信息Hours are from 8:00 a.m. to 6:00 p.m. on Saturday and Sunday. Pay is 2 each hour.,可知10×2×2=40,故选B。
【3】题意:什么不是宠物保姆的工作?考查细节判断。根据左栏信息For the job, you will watch our dog, feed it and walk with it. 你要照看我们的狗,喂它,和它一起散步,可知不包括打扫狗窝,故选D。
【4】题意:下面哪个选项是正确的?考查细节判断。A. Adam asks for a job as a pet sitter. 亚当要求一份宠物保姆的工作。B. The pet sitter will work in his or her own house. 宠物保姆将在他或她自己的房子里工作。C. Ms Smith lives far away from Victoria station. 史密斯女士住得离维多利亚车站很远。D. Adam is not good at looking after dogs and cats.亚当不擅长照顾猫狗。根据右栏Pet Sitter信息Call Adam. Phone: 888-6870.,可知亚当要求一份宠物保姆的工作,A项说法正确,故选A。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】 Do you want to have a special holiday?Have a look at our exciting activities and decide what kind of trips you'd like.
Active Holidays | It's for everyone—people who love danger or who just like sports.We have many water,snow or desert activities.If you like water,you can dive in the Red Sea.If you prefer snow,you can try skiing or snowboarding in the Alps.For those who love warmer weather,we also have sand boarding or camel safaris(游猎). |
Culture Journeys | Our cultural journeys will help you discover ancient cultures such as India,Thailand and Egypt.Visit old temples,palaces and ancient ruins(遗迹).Just remember to bring your camera.You can get to know local ways of life by visiting markets,trying local food and meeting local people. |
Hiking Tours | We have hiking trips to famous places.You don't need to be too sporty.Just be quite fit.You'll have a great time enjoying nature with a group of new friends.You don't have to carry too many things.Instead,we'll send tents to you. |
Wildlife Holidays | We organize small group tours to get closer to nature in Africa,Asia or South Africa.Go on safari in Africa and watch lions and giraffes.Meet the famous turtles(海龟)of Galapagos Islands.Look for tigers in India,or take an elephant safari in Sri Lanka.We use local guides and stay in tents or tree houses. |
【1】You can do the following things during a cultural Journey EXCEPT .
A. visiting an old templeB. meeting local people
C. visiting marketsD. trying diving
【2】During a Hiking Tour,the travelers .
A. need to carry tents themselvesB. must love sports very much
C. must be very healthyD. must be with their old friends
【3】Which of the following is NOT true?
A. You can see many animals in Wildlife Holidays.
B. Hiking Tours allow people to get close to nature.
C. You can go skiing in Hiking Tours.
D. They have sand boarding in deserts.
【题目】随着网络的发展、人们消费观念的转变, 购物方式也在悄然的发生变化。“网购”已成为一种时尚,越来越多的学生也加入到网购群体中。请你根据以下表格的提示,写一篇网上购物的文章。
优点 (advantage) | 1.不需要出门;节约时间;避免拥挤、劳累 |
2.价格通常比较便宜 | |
3.可供选择的范围广,品种多 | |
缺点 (disadvantage) | 1.只看到图片, 看不到商品本身 |
2.容易购买大量不太需要的东西, 造成浪费 | |
你的观点 | …… |
提示词汇:网购shopping online; 商品 goods; 导致 cause
注意:1.所表述的内容必须包含表格中的所有方面,可适当发挥;
2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称;
3.词数:100词左右,文章开头已给出,但不计入总数。
With the development of the Internet, many people are used to shopping online.