题目内容

【题目】阅读短文,根据其内容回答问题。
Body language is one of the most powerful means of communication, often even more powerful than spoken language. People around the world show all kinds of feelings, wishes and attitudes that they might never speak aloud. It is possible to ―read‖ others around us, even if they do not want us to catch their unspoken communication. Of course, body language can be misread, but many gestures and actions are common.
The most common facial expression is, of course, the smile – its function is to show happiness and put people at ease. It does not always mean that we are truly happy, however. Smiles around the world can be false, hiding other feelings like anger, fear or worry. There are unhappy smiles, such as when someone ―loses face‖ and smiles to hide it. However, the general purpose of smiling is to show good feelings.
From the time we are babies, we show unhappiness or anger by frowning (皱眉头). In most places around the world, frowning and turning one’s back to someone shows anger. Making a fist (拳头) and shaking it almost always means that someone is angry.
How about showing that I am bored? Looking away from people or yawning will, in most cases, make me appear to be uninterested. However, if I turn toward and look at someone or something, people from almost every culture will think that I am interested.
Being respectful to people is subjective, based on each culture, but in general it is probably not a good idea to give a hug to boss or teacher. In almost every culture, it is not usually good to stand too close to someone of a higher rank (等级). Standing at a little distance with open hands will show that I am willing to listen.
With so many cultural differences between people, it is great to have some similarities in body language. We can often be wrong about each other, so it is an amazing thing that we understand each other as well as we do!

(1)What is even more powerful than spoken language according to the passage?
(2)What is the most common facial expression?
(3)How do babies normally show their anger?
(4)What is not good to do when you stay with someone of a higher rank?
(5)What does the writer mainly want to tell us

【答案】
(1)

Body language.


(2)

The smile.


(3)

By frowning.


(4)

To give a hug or to stand too close to him or her.


(5)

The ways of showing feelings with body language and the importance of using it.


【解析】这篇文章讲的是用肢体语言来表达情感的方式及使用肢体语言的重要性。
(1)根据文中信息Body language is one of the most powerful means of communication, often even more powerful than spoken language.可知此题的答案是Body language.
(2)根据文中信息The most common facial expression is, of course, the smile可知此题的答案是The smile.
(3)根据文中信息From the time we are babies, we show unhappiness or anger by frowning (皱眉头).可知此题的答案是By frowning.
(4)根据文中信息In almost every culture, it is not usually good to stand too close to someone of a higher rank (等级).可知此题的答案是To give a hug or to stand too close to him or her.
(5)这篇文章讲的是用肢体语言来表达感情的方式及使用肢体语言的重要性。所以答案是The ways of showing feeling with body language and the importance of using it.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
D

The kids in my class are doing an experiment. We want to show that you don't need to spend money to have fun. We aren't going to buy anything for a whole week! We've even had some 'Fun is Free' T-shirts specially made. All the money that we save will go to charity.

Day 1: Who needs money when the sun is shining?There was a music festival in the park this evening so I went with my fried Rachel(who's also taking part in 'Fun is Free' week).We met some other friends and had a great time一until it started raining!Rachel wanted to cheat and get the bus, but I didn't let her!

Day 2: The weather was still bad this mornirng and I couldn't even use the Internet because my computer wasn't working. I needed to have it fixed, but it would have cost money, so I asked Jack if he could help. He managed to fix my computer and I lent him some DVDs that he wanted to borrow. what a bargain!

Day 3: Today my class had our photo taken by a photographer from the local newspaper!A journalist asked us for some tips on saving money for his article about 'fun is free' week. If they're in good condition, second-hand book shops will give you cash or other books for them!

Day 4: How can you get some new clothes without going shopping?The answer—a clothes swapping party!My friends and I had a greet time trying things on at our party and we avoided all the queues at the department stores. I went home with lots of 'new' outfits!

Day 5: Well, it's the end of this week and I've managed to save 35! Tonight I'm going to have a pizza delivered and rent a DVD to celebrate.I think I deserve it, don't you?

根据博文内容,将下面方框中的句子还原到博文当中,使博文内容完整。

A. We were both happy and it cost us nothing
B. Keep reading this blog (博客) to see howit goes!
C. The others went to a cafe and we had to walk home!
D. Mine was: Don't throw your old books away
E. Everyone's got things that they don't wear any more, but that someone else might like.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网