题目内容

【题目】从所给句子中选择恰当的句子完成下面的对话。

A: Hi, Lisa. Do you know that people are talking about the future dreams a lot these days?

B: 【1】_____________

A: Do you have a plan for the future? I mean what your dream is.

B: Yes. I have a lot of dreams. But the greatest one is that I wanted to be a teacher.

A: Sounds nice. 【2】_______________

B: Well, I’m going to study hard and do well in all the subjects.

A: Anything more?

B: And I’m going to play more sports to keep fit.

A: Where are you going to work?

B: I’m going to work in a village school in the poor areas. 【3】______________ I think that to be a village school teacher is very great.

A: That sounds exciting! But when are you going to start?

B: 【4】______________.

A: That’s good. 【5】________________

B: I hope so. Thank you.

【答案】

【1】G

【2】E

【3】B

【4】D

【5】A

【解析】

试题分析:

【1】句意:-你好,Lisa,你知道吗?最近几天人们都在谈论未来的梦想。-是的,最近一段时间这是一个热门话题。根据对话的意思可知,Lisa对对方的话表示认同,她觉得这是一个很热门的话题。故选G。

【2】句意:-我最大的梦想是成为一名老师。-听起来很好,但是你打算怎样做呢?-我打算努力,在各个科目上都取得好成绩。根据对话的上下文可知,这里对方在问Lisa打算如何实现自己当老师的梦想。故选E。

【3】句意:-你打算去哪里工作?-我打算去一个贫困地区的乡村学校去工作。我听说他们非常需要老师。我想成为一名乡村教师是很棒的。根据对话的意思可知,Lisa想去贫困地区当乡村教师,因为那里很缺少老师。故选B。

【4】句意:-你打算什么时候开始呢?-我打算先读完高中和大学。根据上句话的意思可知,这里问Lisa什么时候开始,故根据意思可知选D。

【5】句意:-那很好,我希望你的梦想能够成真。-我也希望如此。谢谢你。根据对话的意思可知,这里说话人祝愿Lisa的梦想能够成真。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】BBC News on TV, radio and online often brings you stories from across the world. Today we can hear “Life in China”. Have you got a story about life in China today? If you do, please put your stories here.

Wu Peng, Anhui

I am a 14-year-old boy from a poor village in Anhui Province. Like many other left-behind children in China, I live with my grandparents now. My parents went to work in Shanghai several years ago. They call me twice a month to ask about my study. I really miss my parents and I hope I can go to school in Shanghai. I think every child needs parents’ love and care.

Cindy, Shenzhen

I like traveling and I have traveled a lot around China. During the trip, I often find that a number of Chinese often break the rules in public. For example, when I traveled in Hong Kong this year, I saw a kid eating noodles on the underground, which was against the rules. However, the kid’s mother didn’t think she did wrong. Can you believe it? Let’s improve our public manners.

Mike, Shanghai

These days, we’re asked to “clear our plates” when having our meals and say no to wasting. Some of us used to order more than what we could eat. That was a big waste of food. Now we need to finish the food we order. We should also stop wasting in some other ways. For example, we should turn off the lights when we leave the classroom.

1How does Wu Peng contact his parents according to the passage?

A. By writing letters. B. On the telephone.

C. On the Internet. D. By sending text messages.

2 Who thought it was not right to eat on the underground?

A. Cindy. B. Mike.

C. Wu Peng. D. The kid’s mother

3What does Mike want people to do?

A. Care about left-behind children

B. Obey the rules in public.

C. Improve their public manners

D. Stop wasting

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网