题目内容

【题目】 Bill was a boy of 15. His parents went gambling (赌博) all day and all night. Nobody cared about him. He couldn’t pass the exams. So his teachers didn’t like him, neither did his classmates play with him.

Bill often slept in class because his heart was not in school. He almost gave himself up.

One day, Miss Jones, a new teacher, came to Bill’s class. She was a loving and beautiful woman . Bill was in love! For the first time in his young life, he couldn’t take his eyes off his teacher.

It was Miss Jones’ class. She was asking a question. “I’d like the smartest boy to answer my question.” Then she said loudly, “Bill, please!”

Bill was surprised. And he stood up without a word.

“Just try it! I believe you can!”

After school, Miss Jones had a long talk with Bill. She told him that she cared about him and believed in him.

Bill thought a lot that evening. From then on he arrived at school on time every day. Miss Jones helped him with his homework in the afternoon. She even cooked delicious food for him. She told Bill, “Nothing is impossible if you put your heart into it.”

Later, Miss Jones gave them another exam. Bill did it with all his heart. He was very amazed to find that he had passed the exam. Now Bill discovered that not only could he learn, but also he could do it well. A change took place in Bill’s heart.

You see that one teacher saved one boy. It’s really simple.

1Bill couldn’t pass the exams at first because he _________.

A.went gamblingB.talked in class

C.didn’t answer questionsD.gave himself up

2Miss Jones had a long talk with Bill and told him that she ________ him and believed in him.

A.heard aboutB.talked aboutC.cared aboutD.argued about

3Miss Jones changed Bill by ________.

A.doing homework for himB.encouraging and helping him

C.giving Bill some booksD.taking him to restaurants

4From the passage we can learn that _________.

A.Miss Jones was a loving and careful teacher

B.Bill’s parents cared about him very much

C.Miss Jones loved to answer Bill’s questions

D.Bill didn’t like to play with his classmates

5Which may be the best title for the passage?

A.Parents’ LoveB.A Lazy BoyC.A Boy’s ChangeD.A Strict Teacher

【答案】

1D

2C

3B

4A

5C

【解析】

这篇短文记叙了问题学生比尔的改变过程。比尔曾经是个自暴自弃的孩子,各科成绩都不及格,后来遇到了认真负责的琼斯老师,她鼓励他、帮助他,最终使比尔变成了好学的孩子。文章告诉我们,只要用心,你就能做好。

1细节理解题。根据文章内容第二段“Bill often slept in class because his heart was not in school. He almost gave himself up.”可知,他几乎自我放弃了。故选D

2细节理解题。根据文中第七段“She told him that she cared about him and believed in him.”可知老师关心并且相信比尔。故选C

3推理判断题。doing homework for him为他做作业;encouraging and helping him鼓励他帮助他;giving Bill another exam让他再考一次试;cooking delicious food for him为他做好吃的饭。根据文章内容“She told him that she cared about him and believed in him. 她告诉他,她关心他,相信他”,结合整篇文章内容,可知,她鼓励比尔,帮助他,使比尔得到了改变。故选B

4推理判断题。Miss Jones was a loving and careful teacher琼斯小姐是一位慈爱而细心的老师,根据文章内容,她帮助比尔,照顾比尔可知,本句话正确,故A项正确;Bill's parents cared about him very much比尔的父母非常关心他,根据文章内容“His parents went to gambling (赌博) day and night. Nobody cared about him.”可知,没人关心他,故B项错误;Miss Jones loved to answer Bill's question琼斯小姐喜欢回答比尔的问题,文章未提及; Bill didn't like to play with his classmates比尔不喜欢和同学们一起玩,根据文章内容“So his teachers didn't like him, nor did his classmates play with him.”同学们不喜欢和他玩。可知D项错误。故选A

5主旨大意题。Parents' Duty父母的职责;A Lazy Boy一个懒男孩;A Boy's Change一个男孩的改变;A Strict Teacher一位严厉的老师。根据本文内容可知,主要讲述了问题学生比尔的转变,由原来是个自暴自弃的孩子,各科成绩都不及格,到后来遇到了认真负责的琼斯老师,她鼓励他、帮助他,最终使比尔变成了好学的孩子。故选C

记叙文在做题时,注意文章的行文顺序,文章的起承转合。有些题的答案需要结合文章上下文的内容才能确定,例如第3小题,文章并没有直接给出选项的词汇,需要我们在理解文章内容的基础上,进行整合加工,doing homework for him为他做作业;encouraging and helping him鼓励他帮助他;giving Bill another exam让他再考一次试;cooking delicious food for him为他做好吃的饭,最后才能得出正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day a teacher entered the classroom and told the students to prepare for a test. He______ the test papers with the text facing down. Then he asked_______to turn over the papers and begin.

To everyone’s surprise, there were no questions_______a black dot(小圆点)in the center of the paper.”I want you to write about what you were, ”said the teacher. At the end of the class, the teacher collected all the papers and started reading each of them aloud. All of them_______the black dot, trying to explain its position.

_______all had been read. the classroom was silent and the teacher started to explain,” I am not going to give you a mark. I just wanted to give you something to think about. No one wrote about the______part of the paper. Everyone only saw the black dot. The same happens in our lives. Our life is a gift given to us with love and care, and we always have_______to celebrate the beautiful nature, our friends around us and the miracles(奇迹)we see every day. ______, we only pay attention to the black dots---the health problems that make us worried, having no money and the disappointment with a friend. The black dots are very ______ compared to everything we have in our lives. They are the ones that ______our minds. Take your eyes away from the black dots in your life. Enjoy each moment that life gives you.”

1A.handed backB.handed outC.handed in

2A.usB.herC.them

3A.butB.againstC.behind

4A.drewB.describedC.divided

5A.AfterB.WheneverC.Until

6A.blackB.redC.white

7A.waysB.partiesC.reasons

8A.HoweverB.RecentlyC.Especially

9A.bigB.smallC.helpful

10A.createB.improveC.pollute

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网