题目内容

【题目】 A little girl lived in a small, shabby (破旧的)house on a hill. She enjoyed playing in her small _______ as she was growing up. She was able to see over the garden and across a valley (山谷)to a wonderful house high on a hill-a house that had _______ window.

Although she loved her own family, she _______ all day about how wonderful and exciting it must be to live in that golden house.

Then she _______ an age when she could play outside of her garden. She asked her mother _______ she could go for a bike ride outside the gate of her home. Her mother _______ for a while and then allowed her to go. The little girl rode her bike _______ she got to the gate of the golden house.

As she leaned(倚靠)her bike _______ the gatepost, she focused on the path that _______ to the house and then looked at the house itself. ________, she felt a bit disappointed. All the windows were actually plain(普通的)and rather dirty.

She was so sad that she didn't try to ________ any further. Heartbroken, she got on her bike again. As she ________, she saw a sight that amazed her. There across the valley on ________ side was a little house. Its windows glistened(闪耀)as the ________ shone on her little home.

She ________ that she had been living in her own golden house all long. Everything she dreamed of was right there in front of her eyes and in her daily life!

1A.flatB.hillC.roomD.garden

2A.woodenB.goldenC.brokenD.modern

3A.dreamedB.hopedC.wishedD.wanted

4A.reachedB.gotC.arrivedD.became

5A.thatB.whenC.ifD.before

6A.workedB.smiledC.talkedD.thought

7A.unlessB.untilC.sinceD.when

8A.againstB.awayC.offD.towards

9A.showedB.arrivedC.tookD.led

10A.WhateverB.HoweverC.What's moreD.So far

11A.goB.runC.walkD.climb

12A.lifted upB.looked upC.turned upD.dressed up

13A.anotherB.otherC.the otherD.others

14A.sunB.planetsC.starsD.moon

15A.requiredB.repliedC.regrettedD.realized

【答案】

1D

2B

3A

4A

5C

6D

7B

8A

9D

10B

11A

12B

13C

14A

15D

【解析】

这是一片记叙文。一个小女孩梦想着住进带有金色窗户的房子里。有一天她来到了这所房子的大门前,发现这所房子很普通,她很失望。但是当她回头看见自己的房子,在阳光的照耀下,所有的窗户都是金色的时,她意识到,原来自己一直住在带有金色窗户的房子里。

1

句意:她从小就喜欢在她的小花园里玩耍。

考查名词辨析。flat公寓;hill小山;room房间;garden花园。根据下文“She was able to see over the garden”可知“她从小就喜欢在她的小花园里玩耍。”故选D

2

句意:她可以越过花园,穿过山谷,看到高高的山上有一座漂亮的房子,那是一座有金色窗户的房子。

考查形容词辨析。wooden木制的;golden金的,金色的;broken破损的;modem现代的。根据第二段“Although s...it must be to live in that golden house.”可知“那是一座有金色窗户的房子。”故选B

3

句意:虽然她爱自己的家庭,但她整天梦想着住在那座金色的房子里一定是多么美妙和激动人心。

考查动词辨析。dreamed梦想;hoped希望;wished希望;wanted想要,盼望。根据下文“后来她到了可以在花园外玩耍的年龄。”可知这是不可能的,所以是“她整天梦想着……”,故选A

4

句意:后来她到了可以在花园外玩耍的年龄。

考查动词辨析。reached到达;got获得;arrived到达,不及物动词,后跟宾语使用介词at/inbecame成为。reach可直接跟宾语,get to=arrive in\at意为“到达”。此处需直接跟宾语。根据定语从句“when she could play outside of her garden.”可知“她到了可以在花园外玩耍的年龄。”故选A

5

句意:她问她妈妈是否可以去她家门口骑自行车。

考查宾语从句引导词。that后面跟陈述句;when什么时候,when开头的特殊疑问句改为宾语从句,使用when引导;if是否;before在……以前。根据“She asked her mother”可知此句是“她问她妈妈是否可以去她家门口骑自行车。”故选C

6

句意:她母亲想了一会儿,就让她走了。

考查动词辨析。worked工作,劳动;smiled微笑;talked谈话;thought想,思考。根据上文可知“她年龄小,她问她妈妈是否可以去她家门口骑自行车”,故此句是“她母亲想了一会儿,就让她走了。”故选D

7

句意:小女孩骑着自行车一直骑到金屋门口。

考查连词辨析。unless除非,如果不;until直到;since自从……以来;when当……时候。根据下文“当她把自行车靠在门柱上时……”可知“小女孩骑着自行车一直骑到金屋门口。”故选B

8

句意:当她把自行车靠在门柱上时,她把注意力集中在通往房子的小路上,然后看着房子本身。

考查介词辨析。against紧靠,倚;away离开;off远离的,离开;towards走向,朝。lean sth. against sth.:把某物靠在某物上。故选A

9

句意:当她把自行车靠在门柱上时,她把注意力集中在通往房子的小路上,然后看着房子本身。

考查动词辨析。showed表明,展示;arrived到达;took拿;led通向,通往。lead to:通往……。根据 the path”可知“通往房子的小路上”,故选D

10

句意:然而,她感到有点失望。所有的窗户实际上都是朴素的,而且相当脏。

考查连词辨析。Whatever无论什么;However然而;What's more而且,另外,更重要的是;So far目前为止。根据上文“她整天梦想着住在那座金色的房子里一定是多么美妙和激动人心。”和此句是转折关系,可知填However;选B

11

句意:她很伤心,没有再往前走了。

考查动词辨析。go去,强调“走”这一动作;run跑;walk散步,强调“步行”的方式;climb爬。根据上文“她很伤心”可知“没有再往前走了,往前去了”,故选A

12

句意:她抬起头来,看到一个令她吃惊的景象。

考查动词短语。lifted up举起;looked up抬头看,查阅;turned up调高,出现;dressed up打扮,化妆。根据下文“在山谷的另一边有一座小房子。”可知“她抬起头来,看到一个令她吃惊的景象。”故选B

13

句意:在山谷的另一边有一座小房子。

考查不定代词辨析。another(三者中)另一,再一;other其他的(泛指);the other(两个中)另一;others其他的,代词,泛指。山谷有两边,可知另一边用the other;故选C

14

句意:阳光照在她的小房子上,窗户闪闪发光。

考查名词辨析。sun太阳;planets行星;stars恒星;moon月亮。根据上文她问她妈妈可以出去玩吗,可知是白天,故此句是“阳光照在她的小房子上,窗户闪闪发光。”故选A

15

句意:她意识到她一直住在自己的金房子里。

考查动词辨析。required需要,要求;replied回答,答复;regretted后悔;realized认识到, 意识到。根据下文“她一直住在自己的金房子里”可知“她意识到……”,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 假定你是李明,你的英国朋友David给你发了一封邮件,想了解一下有关寒假期间你在家进行线上学习的情况。请你认真阅读下面的邮件,并根据信中的内容和生活实际用英语回复,可以有适当的发挥。

To: liming@163.com

From: david@gmail.com

Subject: online learning

Dear Li Ming,

During the COVID-19 pandemic (大流行), a lot has happened. Many schools in my country are closed and so is mine. We have started online learning instead. I've heard you kept learning that way in the winter holiday. Could you tell me something about online learning?

●What subjects were included in your online lessons?

●How much time did you spend every day online?

●Did your teachers help a lot when you studied at home?

●What should I pay attention to when I'm taking online lessons?

I look forward to hearing from you soon.

Best wishes,

David

注意:

1、词数90左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数;

2、回复须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯,通顺;

3、文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

Dear David,

I'm very happy to hear from you. In your mail, you asked about how I studied online during the COVID-19 pandemic. I do have something to share with you.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I hope my reply will be of some help to you.

Yours,

Li Ming

【题目】 When Tom was growing up, other kids felt sorry for him. His parents always had him doing too much housework. But when Tom was an adult, he had more job satisfaction, a better marriage (婚姻) and was healthier. Most of all, he was far happier.

These are the findings of a 40-year study that followed the lives of 456 teenage boys from Boston. The study showed that those who had worked as boys enjoyed happier and more worthwhile lives than those who had not. "Boys who worked in the home or community gained the ability to do things well and came to feel they were useful members of society," said George Vaillant, the psychologist (心理学家) who made the discovery. "And because they felt good about themselves, others felt good about them."

Vaillant's study followed these males in great detail. Interviews were repeated at ages 25, 31 and 47. Under Vaillant, the researchers compared the men's mental-health (心理健康) scores with their boyhood-activity scores. Points were awarded for part-time jobs, housework, effort in school, and ability to deal with problem.

The relationship between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharp. Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with different people, five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been out of job. The researchers also found that IQ and family social and economic class made no real difference in how the boys turned out.

1What do we knew about Tom?

A.He got little love from his parents.

B.He enjoyed his career and marriage.

C.He had few friends in his childhood.

D.He was disliked by others when young.

2Vaillant's word, in Paragraph 2 serve as ________.

A.a description of personal values and social values

B.an explanation why some boys grew into happy men

C.an example for parents' expectations of their children

D.an analysis of the relationship between work and ability

3Vaillant's team got their findings by ________.

A.studying the men's mental health

B.recording the boys' effort in school

C.comparing different sets of scores

D.deciding the men's problem-solving ability

4What does the underlined word "sharp" mean in Paragraph 4?

A.严厉的B.敏锐的C.稳定的D.明显的

【题目】 中考在即,有的同学信心百倍,摩拳擦掌;而有的同学信心不足,满怀担忧 ……

假如你是李华,你们学校准备开展“充满信心 战胜自我”的心理疏导活动,旨在帮助大家消除紧张情绪,保持备考阶段心态的平稳。你们班交换生Peter给你发邮件询问相关事情,请用英语回复一封电子邮件,告诉他活动的时间和地点,并分享一下你对此次活动的一些想法。

根据中文和英文提示,完成一篇不少于50 词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

提示词语:psychological guidance(心理疏导), release the pressure(缓解压力), relax, build confidence, keep trying

提示问题:When and where will the activity on psychological guidance be held?

What would you like to share with Peter about the activity?

Dear Peter,

I’m glad to receive your email. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I hope the information mentioned above will help you.

Yours,

Li Hua

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网