题目内容

【题目】 London Transport Museum was set up in 1980. It brings to life the history of London’s public transport network(公共交通网络)its buses, trains, undergrounds and taxis, from the 19th century to today.

The museum has two sites(地点) in London. The main site in Covent Garden is open to the public every day. It reopened in 2007 after a two-year repair(修理). The other site, in Acton, is known as the London Transport Museum Depot and is open on visitor days all the year round.

Opening times (the main site)

Museum galleries(展览馆)

Open daily 10:0018:00 (Last entry 17:15)

Museum shop

SundayTuesday 10:0018:30

WednesdaySaturday 10:0019:00

Museum tickets (the main site)

Adult(成年人): 17.5

Children and young people aged 18 and under: free

Children aged 12 and under must be accompanied(陪同) by an adult.

You can save by booking your ticket online at 16.

For more information, visit https://www.ltmuseum.co.uk.

根据材料内容,选择最佳选项。

1London Transport Museum has a history of _______.

A.12 yearsB.39 yearsC.about 80 yearsD.over 100 years

2What can we know about the main site of London Transport Museum?

A.It’s in Acton.

B.It’s closed on Mondays.

C.A two-year repair will be done there.

D.Visitors can’t enter its galleries at 17:20.

3How long is the museum shop open on Saturday?

A.7 hours.B.8 hours.C.8.5 hours.D.9 hours.

4Who can enter the museum alone and without paying?

A.8-year-old TomB.12-year-old Andy

C.18-year-old PeterD.20-year-old John

5If you buy three tickets online, you can save _______.

A. 1.5B. 4.5C. 16D. 17.5

【答案】

1B

2D

3D

4C

5B

【解析】

文章大意:文章主要介绍了伦敦交通博物馆的情况。文章也介绍了博物馆的营业时间、票价等内容。

1细节理解题。根据文章第一段第一行“London Transport Museum was set up in 1980”“伦敦交通博物馆成立于1980年”可知,伦敦交通博物馆有39年的历史了,故选B

2细节理解题。根据文章第二段第一行“The main site in Covent Garden”“主要的景点在Covent Garden”可知,A说法是错误的;根据文章第九行“Open daily 10:0018:00”“每天早10点到晚6点营业”可知,B说法是错误的;根据文章第二段第二行“It reopened in 2007 after a two-year repair”“经过两年的维修,它于2007年重新开放”可知,C说法是错误的;根据文章第九行“Open daily 10:0018:00 (Last entry 17:15)”“每天早10点到晚6点营业(最后一场进入时间是1715)”可知,D说法是正确的,故选D

3细节理解题。根据文章倒数第七行“WednesdaySaturday 10:0019:00”“周三到周六早10点到晚上7点”可知,博物馆商店在周六营业9个小时,故选D

4细节理解题。根据文章倒数第三行“Children aged 12 and under must be accompanied(陪同) by an adult”“12岁以下(包括12)的孩子必须有一位成年人陪同”和倒数第四行“Children and young people aged 18 and under: free”“18岁以下的孩子和年轻人:免费”可知,18岁的Peter可以不需要花钱而且自己进入博物馆,故选C

5细节理解题。根据文章倒数第五行“Adult(成年人): 17.5”“成年人:17.5英镑”和倒数第二行“You can save by booking your ticket online at 16”“你可以在网上以16英镑定票”可知,在网上定一张票节省1.5英镑,三张节省4.5英镑,故选B

阅读理解题中的细节理解题。首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。

例如题目1中,关键词是has a history of,可定位到文章第一段第一行“London Transport Museum was set up in 1980”“伦敦交通博物馆成立于1980年”可知,伦敦交通博物馆有39年的历史了,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】A bowl of instant noodles

Mr Black is a worker aged forty-six who lives with his little son, because his wife died a few years ago. He loves his son so much that he would like to give all of his to him.

One day, he had to go to another city on business. He had no time to eat breakfast with his son in order to catch the train. He was so worried about his son that he gave him a call many times all the way, asking if he had already had breakfast. The son told him not to worry and everything went well at home.

In the evening, when Mr Black went back home in a hurry, the son was asleep on the bed. He was very tired and hungry. He just wanted to eat something. To his surprise, when he entered his son’s room to see him, he found some instant noodles (泡面) under the quilt with the over turned (倾倒的) bowl. Mr Black was so angry that he shouted at the son. He slapped the son heavily with his hand, pointing at the dirty bed and the overturned bowl. The boy cried sadly and said, “I kept waiting for you to come back. To keep the noodles warm, I put the bowl under the quilt…”

Putting the son in the arms, he said gently, “Dear, I’m sorry I’m sure it’s the most delicious bowl of instant noodles in the world. Thank you.”

Information Card

What does Mr Black do?

1

How did Mr Black go to another city on business?

2

How did Mr Black feel when he went back home from a business trip?

3

Where did the son put the bowl of instant noodles?

4

What did Mr Black think of the bowl of instant noodles?

5

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网