题目内容

【题目】“I sometimes get up at three or four in the morning and I surf the net.”

“I often check my e-mail forty times a day.”

“I often spend more than three hours during one time on the net.”

“I spend more time in chat rooms than with my ‘real-1ife’ friends.”

Do you know any people like these? They are part of a new addiction(瘾)called Internet addiction. Internet addicts spend at least thirty to forty hours online every week. The use of the Internet can be an addiction like drug use. People lose control of the time they spend on the Internet.

For example, one college student was missing for several days. His friends were worried, and they called the police. The police found the student in the computer lab, and he was surfing the net for several days straight.

Studies show that about 6% to 10% of Internet users become addicted. And people worry about the teens because the Internet is changing the playing field for some of them. They spend more time in cyberspace than in the real world of friends and family.

Is “surfing the net” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have these symptoms(症状):

●You do not go to important family activities or you do not do school work because you like to spend hours on the Internet.

●You can’t wait for your next online time.

●You plan to spend a short time online, but then you spend several hours.

●You go out with your friends less and less.

【1】What does the beginning of the passage tell us?

A. How to become an Internet addict

B. What an Internet addict usually does

C. Where to find an Internet addict

D. Why to write this passage

【2】How does the writer describe the addicts’ use of Internet?

A. It is something like keeping drugs.

B. It is a way of producing drugs.

C. It is like taking drugs.

D. It is terrible to imagine.

【3】Why do people worry about the teens?

A. The teens are wasting too much money.

B. They used to work on the Internet.

C. The playing field of the teens will disappear.

D. More and more of the teens wil1 become addicted to the Internet.

【4】The example in the passage shows that _______.

A. Internet problems are more serious among college students.

B. Internet addicts usually stay in the computer lab without sleep.

C. Some of the Internet users have already been seriously addicted.

D. The police often help to find those Internet addicts.

【5】What is the writer trying to tell us according to the passage?

A. Don’t be addicted to the Internet.

B. Go to family activities more often.

C. Do things as you have planned.

D. Stay with your parents as often as possible.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】C

【5】A

【解析】

试题分析:短文大意:该文列举了上网成瘾的坏处,并在结尾处列举了上网成瘾的症状,这就是要提醒我们不要变成“网络瘾君子”。

【1】B细节理解题。根据短文的开头可知这些上网成瘾的人早上3、4点钟起床去上网;每天四次看E-mail;每次上网时间不少于3小时;甚至在网上聊天的时间比跟自己朋友在一起的时间还多。这些都是他们经常做的事情。所以选B。

【2】C细节理解题。根据文中The use of the Internet can be an addiction like during use.可知,人们上网成瘾就跟take drug(吸毒)成瘾一样。所以该选C。

【3】D细节理解题。根据段中的句子…people worry about the teens.及They spend more time in cyberspace than in the real world of friends and family.可知这是成瘾的症状。所以选D。

【4】C细节理解题。根据短文中讲述了一个大学生失踪了好几天,他的朋友非常担心,而且还动用了警察去找他,结果却发现他一直在上网。这说明一些上网的人已经有很大的网瘾了。所以选C。

【5】A细节理解题。文章举了上网成瘾的坏处,并在结尾处例举了上网成瘾的症状,这就是要提醒我们不要变成“网络瘾君子”。所以选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you enjoy visiting a museum? Did you ever make a plan before a visit? Every museum must have something that attracts you. And there are many possible ways to enjoy yourself in a museum.

If you follow these steps below, you'll know what is worth seeing and doing, so that you can make the most of your time at the museum.

Decide what museum you will visit. There are so many different kinds of museums and you first need to find one that you like. It's easy for you to choose one and start an enjoyable visit!

Do some research online. Every museum now has a website which allows you to look through the information about it. On the website, you may look for such things as:

The exhibits(展品)–See what is on show at the museum at all times, and what special exhibitions are held for a short time.

The history of the museum –There will often be very interesting stories about the exhibits and the benefactors(捐赠者). That can make your visit more interesting.

Activities –See whether there are talks, tours our special activities on the day when you visit. Many museums hold some activities that meet the interests of all age groups.

Cost,food or shortage–It's important how much the visit will cost. You have to decide whether or not you can eat there. You might also need to find out transportation needs, as well as storage for coats, bags etc.

Learn at least one thing on your visit. It is always good to take away something new from your visit.

Plan breaks into your visit. When you walk around, standing here and studying exhibits there, you may become very tired. So it is important to take breaks. A break is a good opportunity for you to think of what you have seen and what else you might want to do in museum.

Take a friend or two. Visiting museums is always a lot more fun when you are with someone else. You can talk over what you’re seeing. A friend also brings another way of thinking when you talk about the exhibit.

【1】According to the passage, we should first ____.

A. do some research online B. make a plan for lunch

C. decide on a museum to visit D. choose a friend to go with

【2】To make our visit more interesting, we can____.

A. organize activities like special shows and talks

B. read the stories about exhibits and benefactors

C. learn about the interests of all age groups

D. walk around the museum without breaks

【3】If we visit a museum with friends, we can____.

A. share the experience with them

B. come up with strange ideas

C. cut down the cost of the visit

D. discuss the next visit plan

【题目】Do you know something about tree rings? Do you know they can tell us what the weather was like, sometimes even hundreds of years ago?

A tree will grow well in a climate with lots of sunshine and rainfall. And little sunshine or rainfall will limit the growth of trees by studying the tree rings. For example, to find out the weather of ten years ago, count the rings of a tree from the outside to the inside. If the tenth ring is far from the eleventh ring, then we’re sure that it was sunny and rainy most of that year. If it is near to the eleventh ring, then the climate that year was bad.

Tree rings are important not only for studying the history of weather but also for studying the history of man. Many centuries ago, there lived a lot of people at a place in New Mexico. But now you can find only sand there-no trees and no people. What happened?

A scientist studied the rings of dead trees there. He found that the people had to leave because they had cut down all the trees to make fires and buildings. As all the trees had gone, the people there had to move.

【1】 Tree rings can tell ______ according to the passage.

A. whether a tree was strong or not.

B. whether the climate was good or not

C. how tall trees used to be.

【2】 If you want to find out the weather of twenty years ago, you should study ________.

A. the twentieth ring

B. the tenth ring

C. the twenty-second ring

【3】What does the underline word “limit” mean?

A. 证实 B. 限制 C. 促进

【4】Which of the following is NOT TRUE?

A. Trees can’t grow well in a climate with little sunshine and rainfall.

B. Tree rings grow far from each other in a bad climate.

C. The people left the place in New Mexico because the land became sand.

【5】The passage mainly tells us ________ .

A. how climate affects the growing of trees

B. the importance of the trees

C Tree rings can help us study the history of weather and man.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网