题目内容
【题目】 Mr. Ellis is very old. He has seen many changes in his hometown.
He knows that things are different now. But he never forgets the old days. He likes to talk about them. He often talks about his favourite birds, the robins (一种小小鸟——鸫). "When I was a boy, these houses were not here. There were wide fields and tall trees. Every spring robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south. Some would build their nests (巢) in the trees near our houses. Then people started to cut down trees, and they built more houses. The robins stopped coming. They couldn't build their nests near our houses because there were no trees."
"Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They don’t come any more."
【1】What does Mr. Ellis often talk about?
A.His old house.B.His family.C.His life now.D.The old days.
【2】Who built the nests in the trees?
A.Mr. Ellis.B.The robins.C.Some people.D.Some dogs.
【3】What can we know from the passage?
A.Mr. Ellis likes his new life now.
B.There were many houses there in the old days.
C.The robins can make their nests without trees.
D.Mr. Ellis is not happy with the changes there.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【解析】
文章大意:文章主要讲的是Ellis先生喜欢谈论过去的生活,他怀念那时候一种叫鸫的鸟。由于现在有太多的房子和公路,这些鸫没地方建它们的巢了,所以它们就不再来了。
【1】细节理解题。根据文章第二段第一、二行“But he never forgets the old days. He likes to talk about them”“但他从不忘记过去的日子。他喜欢谈论它们”,故选D。
【2】细节理解题。根据文章第二段第五行“Some would build their nests (巢) in the trees near our houses”“一些将在我们的房子附近的树上建它们的巢”可知,这里指的是鸫,故选B。
【3】细节理解题。根据文章最后一段“Now…… any more”“现在有太多的房子和太多的道路。没有鸫的地方,它们不再来了”可知,Ellis先生怀念过去,对现在的变化不满意,故选D。
【题目】
The book festival coming!
Do you have some books you don’t want?
Your old love may be someone’s new favorite.
Bring one book to Stuttgart City Library and get another one home for free!
※When & How:
October 3—October 15
Bring one book for one book festival card.
October 17—October 31
Bring one card for one book you like to read.
※What books:
All kinds of books except school books, comic books (连环漫画), and dictionaries.
Notice:
①Your book must be in good shape, without any page missing.
②Your book must be clean, and nothing is written on it.
Opening hours: 9:30 am—4:30 pm (We are closed on Mondays.)
Want to know more? Please call 1234-5678.
Address: Mailander Platz 1, 70173 Stuttgart, Germany
October | ||||||
Sun. | Mon. | Tue. | Wed. | Thu. | Fri. | Sat. |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
【1】What is the book festival for?
A.Selling second-hand books.B.Telling people how to choose books.
C.Inviting people to change books with each other.D.Introducing the most popular books to others.
【2】Susan is busy packing some books for the book festival. Which is most probably one of them?
A.A Chinese-English dictionary.B.A nice storybook in English.
C.A picture book with some written notes.D.A notebook she used in the math class.
【3】Look at the calendar. If Sean has a book festival card, when can he use it?
A.October 3.B.October 14.C.October 23.D.October 29.
【4】Stuttgart City Library is open for __________ hours a day.
A.fiveB.sixC.sevenD.eight