题目内容
2.阅读下面短文,根据短文内容,完成表格.(每空填1至3个单词)In France,lunch is an important meal of the day.Students can get lunch at school or go home for lunch.Lunch is one to two hours long.Teachers always tell the students to take time to taste the food and enjoy their meals.Students have to pay for the cafeteria lunch.They have to pay for half,and the school pays for the other half.
Usually,lunch has vegetables,salad,meat,fish,eggs,bread,noodles,rice,soup,fruit and ice-cream.The school sends one week's menu to students'parents and the menu is different each day.But the lunch must have vegetables,fish and eggs.And each student can have five dishes for lunch.Becky is a French student and she always has lunch at school.She thinks the cafeteria lunch.
| French School Lunch | |
| Time for having dinner | Students spend (72)one to two hours having lunch. |
| (73)Place | Students have lunch in cafeteria. |
| Cost | Students have to pay for (74)halfand the school pays for the oo other half. |
| Menu | Lunch has vegetables,salad,meat,fish,eggs,bread,noodles,rice,soup,(75)fruitand ice-cream. |
| Opinion | Most students in Becky's school enjoy (76)having lunch at school. |
分析 这是一篇关于法国学生就餐的文章.法国学生午餐可以在家吃,也可以在学校吃.在校吃必须支付一半的餐费,其余一半由学校支付.午餐的食谱很丰富,学生爱吃.
解答 72.one to two.细节理解题.考查法国学生用午餐花费的时间.根据第一段中关于学生用餐的介绍中"Lunch is one to two hours long"可知,学生午饭就餐花费一至二小时.one to two hours一至二小时.故填one to two.
73.Place.细节理解题.考查法国学生在学校就餐的地点.根据第一段中"Students have to pay for the cafeteria lunch"可知,学生在自主餐厅(食堂)就餐必须支付费用.cafeteria自主餐厅(食堂).表格中左侧内容表示的是就餐的地点.故所以右侧为(就餐)地点(place).故填Place.
74.half.细节理解题.考查法国学生餐费(个人和学校)的支付比例.根据第一段中最后一句"They have to pay for half,and the school pays for the other half"可知,学生和个人各自支付一半费用.half一半.故填half.
75.fruit.细节理解题.考查法国学生的食谱构成.根据第二段第一句"Usually,lunch has vegetables,salad,meat,fish,eggs,bread,noodles,rice,soup,fruit and ice-cream"可知,午餐有蔬菜、沙拉、肉、鱼、鸡蛋、面条、米饭、汤、水果和冰激凌.fruit水果.故填fruit.
76.having lunch.细节理解题.考查法国学生是否在学校餐厅吃饭.根据第二段中"Becky is a French student and she always has lunch at school"可知,贝基总是在学校吃饭.enjoy having lunch (at school)喜欢(在学校)吃饭.故填having lunch.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
One day,a magician(魔术师) came and said to him,"I can make your son happy and (60)A his frowns into smiles,but you must pay me a great price (61)B telling him the secret."
"All right,"said the man,"No matter what you ask for,I(62)A you."The magician took the boy into a secret room.He wrote something on a piece of paper,and then gave it to the boy.There were some words on the paper,"Do one (63)C thing for someone every day."The boy followed the(64)A and became one of the happiest boys.
I think only those who are always thinking about(65)Dcan be truly happy.
| 56.A.keep | B.get | C.to make | D.to do |
| 57.A.money | B.food | C.time | D.toys |
| 58.A.relaxed | B.unhappy | C.angry | D.worried |
| 59.A.why | B.how | C.what | D.who |
| 60.A.turn | B.come | C.put | D.look |
| 61.A.on | B.for | C.at | D.with |
| 62.A will give | B have given | C.gave | D am giving |
| 63.A.boring | B.bad | C.kind | D.hard |
| 64.A.advice | B.medicine | C.book | D.umbrella |
| 65.A.another | B.the other | C other | D others. |