题目内容

【题目】

“Miss Roberts! What ugly hands Mary has!” said Daisy, as she walked home from school with her teacher.

“In my opinion, Daisy, Mary’s hands are the prettiest in the class.”

“Why, Miss Roberts, they are as red and hard as they can be. How will they look if she tries to play on a piano!” explained Daisy. Miss Roberts took Daisy’s hands in hers, and said, “Your hands are very soft and white, Daisy—just the hands to look beautiful on a piano; but they lack one beauty that Mary’s hands have. Shall I tell you what the difference is?”

“Yes, please, Miss Roberts.”

“Well, Daisy, Mary’s hands are always busy. They wash dishes; they make fires; they hang out clothes, and help to wash them, too; they sweep, and dust, and sew; they are always trying to help her poor, hard-working mother. ”

“Besides, they wash and dress the children; they mend their toys and dress their dolls; However, they find time to bathe the head of the little girl who is so sick in the next house to theirs.

“I shall never think Mary’s hands are ugly any more, Miss Roberts.”

“I am glad to hear you say that, Daisy; and I must tell you that they are beautiful because they do their work gladly and cheerfully.”

“Miss Roberts! I feel so ashamed of myself, and so sorry,” said Daisy, looking into her teacher’s face with tearful eyes.

“Then, my dear, show your regret by deeds of kindness. The good alone are really beautiful.”

1Daisy’s and Mary’s hands are____________.

A.the sameB.hardC.differentD.soft

2What does Daisy think of Mary at the beginning of the story?

A.Mary is the prettiest girl in class.B.Mary’s hands are really ugly.

C.Mary can play the piano very well.D.Mary often helps her mother.

3According to the passage, Mary’s hands are helpful EXCEPT_______.

A.They wash dishes and make fires.B.They sweep, dust and sew.

C.They take care of the horses and dogs.D.They wash and dress the children.

4Why does Daisy feel ashamed of herself?

A.Because her hands are not soft and white.B.Because she thinks Mary’s hands are ugly.

C.Because her hands aren’t so busy as Mary’s.D.Because she makes Mary’s eyes tearful.

5What advice does Miss Roberts finally give to Daisy?

A.Try to help Mary to do the housework.

B.Say some beautiful words to cheer Mary up.

C.Show her regrets to Mary and teach her the piano.

D.Do something good and kind to people around.

【答案】

1C

2B

3C

4B

5D

【解析】

短文讲了几个人的手是不同的,通过他们的对比,发现只有帮助别人,勤劳的手是美丽的。

1细节理解题。根据文章的理解及文中What ugly hands Mary hasMiss Roberts took Daisy’s hands in hers, and said, “Your hands are very soft and white, Daisy—just the hands to look beautiful on a piano; but they lack one beauty that Mary’s hands have. Shall I tell you what the difference is?”可知,说明他们两个的手是不一样的,所以选择C

2细节理解题。根据文中“Miss Roberts! What ugly hands Mary has!” said Daisy, as she walked home from school with her teacher.可知,她认为玛丽的手是丑的,所以选择B

3细节理解题。根据文中Mary’s hands are always busy. They wash dishes; they make fires; they hang out clothes, and help to wash them, too; they sweep, and dust, and sew; they are always trying to help her poor, hard-working mother.” “Besides, they wash and dress the children; they mend their toys and dress their dolls” 可知,文中并没有提到照顾马和狗,所以选择C

4细节理解题。根据文中“I shall never think Mary’s hands are ugly any more, Miss Roberts.” “I am glad to hear you say that, Daisy; and I must tell you that they are beautiful because they do their work gladly and cheerfully.” “Miss Roberts! I feel so ashamed of myself, and so sorry,” said Daisy可知,是因为他说玛丽的手很丑,然后老师给她讲了道理,她也明白了,所以感觉自己说错了而羞愧,所以本题选择B

5细节理解题。根据文中“Then, my dear, show your regret by deeds of kindness. The good alone are really beautiful.”“那么,亲爱的,请以善良的行动表示你的遗憾。 善良的人真的很美。可知,是让他对周围的人做点好事,所以选择D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Where is your home? Home can be just the building where you sleep at night. Or, it can be the place where you feel loved and safe.

Do Ho Suh is an artist. He was born in South Korea in Asia. His new exhibition is about home and how people feel about it. It is called "Almost Home." The inspiration for his series of homes camefrom when he moved to New York after college. You can see it at the Smithsonian American Art Museum. The museum is in Washington, D.C.

The exhibition has three houses. Each is made of colored fabric (织物). They are connected. Suhcalls them hubs. Visitors are able to walk through them. Each hub shows one of Suh's homes. Theblue hub is his home in South Korea. He lived there as a child. The pink hub is his apartment inNew York City. The green hub is his home in Berlin, Germany. For Suh, blue means sadness. Hesaid he felt sad when he lived in Seoul. The hubs are connected together. They are sewn () in theold Korean way. Suh calls them "suitcase homes." They do not weigh much. This way they can bemoved from museum to museum. With the suitcase homes, Suh can carry his home with him. Hesaid he is like a snail. The snail carries its home on its back. He feels all his homes carry his oldmemories.

Immigrants are people who move from one country to another. Suh is also an immigrant. In a way,we are all immigrants. We all move from place to place.

Suh wondered how other people feel about home. For some people, it is just a place. For others, itis a feeling. His art has a purpose. It shows how he felt moving from country to country. In someplaces, he felt good. He felt protected, comfortable and free. In other places, he felt like a stranger,Suh said.

Maybe you still live in your first home. Still, Suh's exhibition will make you think about your feelings about it. Sometimes your memories of these details can be a home worth visiting.

1Which of the following is TRUE about Do Ho Suh?

A.He is good at Korean sewing method.B.He made his house in Berlin blue.

C.He got this new idea before college.D.His exhibition is about home and feelings.

2In the third paragraph, which of the following is NOT mentioned?

A.The colors of Suh’s houses.B.The cost of his fabric houses.

C.The places where Suh lived.D.How Suh’s houses were made.

3How did he feel when he moved from country to country?

A.He never felt at home anywhere he went.

B.He felt different in each place he went.

C.He felt happiest when he left Seoul

D.He felt happy in every home he had.

4According to the passage, what is the purpose of Suh's exhibition?

A.Do Ho Suh wants to help people build houses like his model ones.

B.Suh wants to show his feelings about home when moving place to place.

C.Do Ho Suh hopes other people all have the same feelings as him.

D.Suh wants to show poeple that fabric is a good material to build houses.

5What can we learn from this passage?

A.The inspiration for this exhibition was from his experience.

B.Immigrants like to move among different countries.

C.Home is the place where you feel loved and safe.

D.Those who still live in their first homes do not hold memories.

【题目】 Chuck was not an ordinary frog.He did love eating flies, but he didn't like catching flies himself.He didn't like snapping them from the air while they were flying around.Some frogs thought Chuck was lazy.Others thought he was strange.

That didn't matter to Chuck.Each morning, Chuck hid himself under the spider web between the cattails.Then when Lady Eightlegs went off, Chuck took flies from her web.

One morning while Chuck was enjoying the flies, Lady Eightlegs returned and caught him.She cried, “Go and catch your own”.Chuck jumped back into the pond.

Now there was an idea! Why not make his own web? Chuck got some vines.He put them together until they looked like a spider web.He worked on his web for hours until mid-night.And then he fell asleep.When he woke up the next morning,he was stuck inside and couldn't move.

Help!” he yelled.

Lady Eightlegs got there and saved him.

“No matter how hard I try, I can't make a spider web, Chuck said.

“Of course not, Lady Eightlegs said”. “You're a frog.Frogs cant make spider webs any better than spiders can swim, I guess.How I wish to swim to the middle of the pond and float peacefully under the sun like you!”

Chuck smiled. “I have an idea.”

From that day on, Chuck carried Lady Eightlegs out to the middle of the pond, where they floated and played together.When they returned to shore, they shared a breakfast of flies.It wasn't exactly an ordinary friendship.

1The underlined word “snapping” means________.

A.catchingB.eatingC.hidingD.beating

2Lady Eightlegs was___________.

A.lazyB.strangeC.ordinaryD.kind

3Chuck got his food by___________.

A.hiding himself between cattails.

B.using his own web to catch flies.

C.working hard till night.

D.taking flies from the spider web.

4The story tells us_______.

A.No pains, no gains.

B.Practice makes perfect.

C.Never do things by halves.

D.Team work increases the success.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网