题目内容
【题目】阅读下面图文,简要回答所给问题。
A popular Chinese mobile game,“King of Glory (王者荣耀)” has become popular among teens.However, an article from Guangming Daily blamed the game for “distorting history”.In the game,famous poet Li Bai from the Tang Dynasty became an assassin (刺客).While noted doctor Bian Que from the Spring and Autumn Period was an expert on poison.
![]()
The newspaper argued that this game could easily confuse young players.Some 59 percent of the game's players are aged between 11 and 20.“I know that there are many young players,some are even in primary school.Some might be affected by the game in certain ways,but it can do a lot of good if students become interested in the characters and do more research that end,” one “King of Glory” player told the People's Daily online.
“King of Glory” is designed by Tencent Games(腾讯游戏).It was launched(推出) in 2015. In 2016,the total revenue of the game reached 6.8 billion RMB,17% of the total revenue for mobile gaming in China.
【1】Why did an article from Guangming Daily blame the game “King of Glory”?
____________________________________________
【2】Is Li Bai a poet in the game?What about Bian Que?
____________________________________________
【3】Who spends the most time on the game?
____________________________________________
【4】In 2016,how much was the revenue for mobile gaming in China?
____________________________________________
【5】Do you play “King of Glory”?What do you think of the game?
____________________________________________
【答案】
【1】 Because_it_thinks_that_the_game_distorts_history.
【2】 No,he_is_an_assassin.Bian_Que_is_an_expert_on_poison_in_the_game.
【3】 The_people_who_spend_most_time_on_the_game_are_aged_between_11_and_20.
【4】 40_billion_RMB.
【5】 No,I_don't._I_don't_think_it_is_good_for_my_eyes./...(开放性试题,答案合理即可)
【解析】
本文讲述了王者荣耀这个受很多人欢迎的游戏,但是却受到了光明日报的批判。因为游戏中很多信息是歪曲历史的,对很多青少年造成了不好的影响。本游戏是腾讯公司在2015年设计的,在2016创造了68亿人民币的财政税收。
【1】根据问题所在原文However, an article from Guangming Daily blamed the game for “distorting history” for句子中的for表示原因,所以光明日报责备这个游戏,是因为它歪曲历史。故回答Because it thinks that the game distorts history.
【2】根据文中In the game,famous poet Li Bai from the Tang Dynasty became an assassin (刺客).While noted doctor Bian Que from the Spring and Autumn Period was an expert on poison.
可知在此游戏中李白是刺客,扁鹊是毒药方面的专家,故回答No,he is an assassin.Bian Que is an expert on poison in the game.
【3】根据文中Some 59 percent of the game's players are aged between 11 and 20.可知此游戏百分之五十九的人是年龄处于11至20岁的人,故回答The people who spend most time on the game are aged between 11 and 20.
【4】根据文章最后一段2016,the total revenue of the game reached 6.8 billion RMB,17% of the total revenue for mobile gaming in China.可知2016年这个游戏的税收收入是68亿人民币,占中国整个游手机游戏收入的17%,所以游戏总收入是400亿人民币,故回答40 billion RMB.
【5】本题是开放性问题,肯定回答是Yes, I do;否定回答是No,I_don't._并说出自己对游戏的看法,例如I think it is bad for our eyes./ I think it’s just a way of relaxing.等等。
【题目】阅读下面的图表,完成41~42小题。
| A school in Hunan has changed its playground into a garden full of fruit and vegetables, so that its students can grow and eat their own food. So far the fruit and vegetables have been used in school meals. |
| A great coin collection is going on show in Guangzhou in July, 2018. The exhibition has more than 1,000 kinds of coins. It is said to have taken 10 years to collect. It will have a world tour in March, 2019. |
【1】The playground in a school in Hunan has been changed into________.
A. a new school B. a flower garden C. a fruit and vegetable garden
【2】A coin collection exhibition will be__________.
A. in July, 2018 B. in March. 2019 C. in July. 2028