题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Here is a report from Xinghua Daily Newspaper. Computer games are very popular not only with the young people but also the adults. In some ways, they will take the place of (代替) the traditional games such as cards, chess and so on, because you only need a computer to play computer games. But in the past, if a man wanted to play chess, he must look for another one. In fact, computer games themselves are so interesting and exciting for us that the games can bring you happiness and excitement. They have been used in too many places such as schools, business, hospitals and so on.
Now there are many educational games for the students. They are helpful to the students. They can make the students learn more and better by changing the study ways. When the students play the educational games, they use their brains (大脑), eyes, ears and hands. The students will be active (积极的) to get knowledge while playing. But now the students shouldn't spend too much time on the computer games. Otherwise (另外), it may affect their study.
We have gone into the computer age. And learning too much knowledge through the computer is becoming true.
(1)What is the report from?
A.TV.
B.Radio.
C.Magazine.
D.Newspaper.
(2)Who likes computer games?
A.Only the young.
B.Only the adults.
C.Both the young and the adults.
D.Nobody.
(3)What's the Chinese meaning of "affect"?
A.有利
B.改善
C.影响
D.处理
(4)In some ways, will computer games take the place of the traditional games according to the report?
A.Yes, they will.
B.No, they won't.
C.They won't.
D.Sorry, we don't know.
(5)Which is TRUE about the computer games according to the passage?
A.The computer games aren't interesting.
B.The computer games can't bring you happiness.
C.When the students play the educational games, they only use their brains.
D.Students shouldn't spend too much time on computer games.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】本文谈了电脑游戏的正面作用。电脑游戏不仅被年轻人喜欢,而且成年人也喜欢。在某些方面,他取代了传统的游戏。现在有许多教育游戏,对学生的学习有帮助。我们现在进入了电脑时代,通过电脑学习知识正成为现实。
(1)细节理解。题意:本报道来自什么?A. TV.电视;B. Radio.电台; C. Magazine.杂志;D. Newspaper.报纸。由短文的第一句:Here is a report from Xinghua Daily Newspaper.可知,这是新华日报的报道。所以答案是D。
(2)细节理解。题意:谁喜欢电脑游戏?A. Only the young.只有年轻人;B. Only the adults.只有成年人;C. Both the young and the adults.年轻人和成年人; D. Nobody.没有人。由第一段第二句:Computer games are very popular not only with the young people but also the adults. 可知,电脑游戏被年轻人和成年人喜欢。所以答案是C。
(3)词义猜测。题意:"affect"的中文意思是什么?A. 有利;B. 改善;C. 影响;D. 处理。句意:But now the students shouldn't spend too much time on the computer games. Otherwise , it may affect their study.但是现在学生不应该花太多的时间在电脑游戏上,另外,也可能affect他们的学习。可以推测出,本句意思是指电脑游戏可能影响学生的学习。所以答案是C。
(4)细节理解。题意:根据报道,在某些方面,电脑游戏会取代传统游戏吗?A. Yes, they will.是的,会;B. No, they won't.不,它们不会;C. They won't.它们不会;D. Sorry, we don't know.对不起,我们不知道。根据短文第一段里的:In some ways, they will take the place of (代替) the traditional games such as cards, chess and so on在某些方面,它们将会取代像扑克啊,象棋啊等等传统游戏。所以本句作肯定回答。所以答案是A。
(5)推理判断。题意:根据短文内容,下面哪一个是对的?A. The computer games aren't interesting.电脑游戏没有趣味;B. The computer games can't bring you happiness.电脑游戏不能给你带来快乐;C. When the students play the educational games, they only use their brains.当学生玩传统游戏时,他们只用大脑;D. Students shouldn't spend too much time on computer games.学生不应该花太多的时间在电脑游戏上。根据短文第二段最后的句子:But now the students shouldn't spend too much time on the computer games. Otherwise (另外), it may affect their study.可知,学生不应该花太多的时间玩电脑游戏,因为会影响他们的学习。所以答案是D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):

Do you want to make homework simpler?Oxford Learning founder and C EO

Dr.Nick Whitehead said,"Homework might be an unavoidable(不可避免的)part in school,but it doesn't have to be that boring part.With the right skills in place, students can turn homework from headache-including to trouble-free."These steps will make an obvious d_【1】__.

Use your notebooks

The brain is able to finish great works,but it is not a__2__perfect.Students should never rely on it to remember all school details.When a teacher assigns homework,

students should write the details in their notebooks.According to Whitehead,to make them effective,students n_3__to remember to take the note books out of the school bags at night,open them up,and read over the night's list.

Remove distractions(使注意力分散的事物)

Computers on, music on, text messages receiving······Whitehead says if students aren't doing research,they should turn off all the above electronics,and focus on the task at hand for a set period of time.They'll find that it is e_4__to concentrate and that homework takes less time.

Think actively Getting homework done is the name of the game,but what happens if students are struggling with a question or can't work out an answer?When facing difficulties,it is wise for the student to take a small break,then r__5__to look at the problem again.

Get organized

Homework is often the most disorganized part.Whitehead recommends,"Students should keep all the homework-related things in a bin,so they don't waste time s__6__for pens or rulers."He also recommends picking the same place to do homework every night,and (when possible)completing homework at a c7__ time each day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网