题目内容
【题目】阅读理解D
Rob Frenette had problems with bullies (欺辱) at school for eleven years. He was often lonely and scared. When he was fifteen, however, he decided to do something about his problems.
He walked into a newspaper office and told them about the bullying. His story went into the newspaper and soon all the TV stations in Canada wanted to talk to him about his experiences. They also wanted to hear his ideas to stop bullying.
After that, Rob continued his studies at school, but in his free time he helped other people with bullying problems. With a friend Katie Neu, he made a website called www.bullyingcanada.ca.Visitors to the website can find advice, stories and poems about bullying, in both English and French. When people are upset, they can talk on the phone or online to Rob and his team. Every weekend Rob has to answer e-mails to the website. He also speaks to children, teachers and members of government around the country about bullying.
Rob's most important message is: "When bullies are unkind to you, it isn't your fault. There's nothing wrong with you, so you should try to keep trusting yourself. And remember that people care about your problems. You just have to find those people." One of Rob's ideas is "Blue Day", a special day for stopping bullying in schools. Students have to wear blue clothes and in class they learn how to stop bullying. More than 150 Canadian schools now celebrate Blue Day, but Rob won't stop until there's a Blue Day in every school in Canada.
(1)How did Rob often feel at school before he was fifteen?
A.Relaxed.
B.Unhappy.
C.ashamed.
D.Tired.
(2)We can learn from this passage that Rob suffered from bullying since he was ______.
A.four
B.seven
C.eleven
D.fifteen
(3)www.bullyingcanada.ca is a website where people can ______.
A.learn how to write poems
B.get advice about bullying problems
C.get blue clothes for free
D.practice both English and French
(4)The underlined part "those people" in the third paragraph means _____.
A.people who always bullied others before
B.people who help others with bullying problems
C.people who are members of the government
D.people who write e-mails about their problems
【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)B
【解析】本文讲述了Rob从小受到欺辱,直到他十五岁,他决定做一些事情。他通过媒体让人们关注欺辱这件事,后来他又和朋友建了一个网站帮助那些有这样问题的人。他告诉人们受欺辱时要想办法解决,要想到那些可以帮助的人们,
- (1)细节理解题:根据文章第一段He was often lonely and scared.可以看出Rob在十五岁之前很孤单,害怕,是不高兴的。故答案是B。
- (2)推理判断题,由第一段Rob Frenette had problems with bullies (欺辱) at school for eleven years. He was often lonely and scared. When he was fifteen, however, he decided to do something about his problems.可知当他十五岁的时候,他已经受欺辱11年了,可以判断出他四岁时就开始受欺辱了。故答案是A。
- (3)细节理解题,由第三段With a friend Katie Neu, he made a website called www.bullyingcanada.ca.Visitors to the website can find advice, stories and poems about bullying,可知人们可以在这个网站寻求关于欺辱问题的建议。所以答案是B。
- (4)细节推理题,由最后一段中And remember that people care about your problems. You just have to find those people可以看出让你记住的是那些关心你问题的人们,和B选项表达的意思(在欺辱问题上帮助你的人们)意思一致,所以答案是B。
【题目】阅读下面的对话,从方框中的7个选项中选择5个恰当的句子完成对话。
A:Hello!
B:
A:Well,would you please give me some advice on how to remember English words?
B: In fact,I learn English words by heart.
A: B:First of all,it is necessary for you to have a good habit of remembering them.
A: B:No,you don't need to. Try to learn by heart a few new words each day,follow the rules of pronunciation and you will finish remembering all of them in one week.
B: I'll try my best. Bye!
A:OK,byebye.
A.Sure,I'd love to. |