题目内容
C
Monkeys are clever and lovely,but they are naughty and greedy as well. Whenever they find delicious food,they will eat enough. What’s more,they will take it when they leave. They suffer a lot because of this. But they never change this way.
In India,people use monkeys’ greed to catch them. Do you know how they can catch monkeys? Here are some instructions.
◆Make a hole in a big pumpkin. The hole must be just right—not too big or too small.
◆Put some jujubes in the hole.
◆Leave the pumpkin under a tree. Make sure there are some monkeys in the tree.
◆Hide yourself and watch the monkeys.
As soon as you leave,the monkeys can’t wait to come down to the pumpkin. When they find a hole in the pumpkin,they don't know what's in it and one of them can't help putting its hand into the hole to find what on earth there is. When it touches the jujubes,it will clench some of them in its hand. As a result,it isn’t able to take its fist out of the hole. You can’t come close until this time. Will the monkey drop off the pumpkin? Don’t worry. It prefers the pumpkin to its life. It will run with the pumpkin,clenching its fist more tightly. In the end,it is caught helplessly.
() 1. Monkeys don’t change their way of doing with nice food because they are .
A. clever B. lively C. greedy D. naughty
() 2. “The hole must be just right” means it is .
A. big enough for the monkey to put its hand in
B. smaller than a monkey's hand
C. bigger than a monkey's fist
D. bigger than a monkey's hand but smaller than its fist
() 3. Seeing the hole in the pumpkin,a monkey will .
A. be interested in it
B. be afraid of it
C. run away at once
D. take the pumpkin away in arms
() 4. Which of the following is true according to the passage?
A. Indians often catch the monkeys in this way.
B. Sometimes monkeys are stupid.
C. As soon as the monkey comes to the pumpkin,you can rush to catch it.
D. In India,monkeys like pumpkins very much.
() 5. What should we learn from the passage?
A. We should catch monkeys in this way.
B. One mustn't be greedy.
C. We should protect monkeys.
D. Come up with another way to catch monkeys.
C
阅读提示:可爱、淘气的猴子由于贪婪的习性不改,印度的人们便利用其不改的习性来捕捉它们。
1. C细节理解题。根据第一段的内容可知,猴子在大吃之后还要在离开时带走一些。说明猴子对食物很贪婪。故选 C.
2. D句意理解题。根据文章内容可知:南瓜上的洞必须大到猴子能伸进一只手,小到猴子的拳头拿不出来。故选 D.
3. A细节理解题。根据倒数第一段的前两句可知猴子对洞感兴趣。故选A.
4. A推理判断题。根据文章内容可以判断出A是正确的选项。
5. B主旨大意题。文章从猴子舍不得放弃到手的食物而被捉的故事说明做人不能太贪婪的道理。故B正确。
C
Wonderful Tour (4-Day) of Tongren Overseas Tourist Corporation Guizhou China Price: Only ¥2,668 Including: ★A round-trip (往返旅行) plane ticket from Guiyang to Tongren ★Bus service around Tongren ★Three nights’ stay in good hotels ★The best tour guide service Places to visit: ★Ming Paradise (大明边城) 一the national AAAA level scenic spots (景点) ★ Hot Spring in Shiqian (石肝) 一enjoy spas/spring bath (泡温泉/温泉浴) ★Mount Fanjing —the most famous mountain in Guizhou Office hours: Monday—Friday 8: 00 a. m. —8: 00 p. m. Saturday ^Sunday 9 : 00 a. nx — 7 : 00 p. m. Tel: 0851 — 8630158 Address:No. 28 Yanan Road Guiyang |
() 1. From the information above,we know this is .
A. a map B. an air ticket
C. a piece of news D. an advertisement
() 2. You can't enjoy in Tongren.
A. taking a bus around Tongren
B. staying in good hotels
C. getting some small presents
D. receiving a good tour guide service
() 3. You can visit places if you take the tour.
A. two B. three
C. four D. five
() 4. How can you book the tour?
A. By phone. B. By writing blogs.
C. By chatting with them online. D. By sending them an e-mail.
() 5. Where can you go to book a ticket to Tongren?
A. Ming Paradise. B. Shiqian.
C. TV station. D. No. 28 Yanan Road Guiyang.
D
Sanya is in Hainan Province in southern China. It's still warm in winter. It's about 15°C in the afternoon. Sanya has lovely beaches. The price of a hotel room is about 320 yuan a night. |
Harbin is in northern China. It's very cold in winter , | Beijing is not very cold in winter. It's about 10° C. It doesn’t |
sometimes — 30° C. Tourists need to wear warm clothes. | often rain or snow. Hotels usually cut their prices in winter. |
There is an Ice and Snow Festival in winter. A hotel room is about 230 yuan a night. | About 200 yuan a night is enough. |
City | Weather | 1 of a hotel room |
Sanya | It's still 2 in winter. | About 320 yuan a night. |
3 | It's very cold in winter. | About 4 yuan a night. |
Beijing | It’ s not very cold in winter. It doesn’t often 5 . | About 200 yuan a night. |
1. 2. 3. 4. 5.