题目内容
【题目】
![]()
Many schools want to see young children spend more time learning. Some get rid of nap time. They think time spent sleeping is wasted time. And they feel kids may not really need to nap (午睡) anyway.
Ending afternoon naps might be a mistake, though. A new study looked at school nap time. It shows that going without a nap can cause problems for some children. That makes it harder for them to remember what they learn. The new study was done by Rebecca Spencer and Tracy Riggins. Both are scientists who study learning and memory.
Children need less sleep as they get older. However, children are not all the same. They stop needing to nap at different ages. Some stop napping every day by age 4. Others still nap daily at age 6. Also, the need to nap doesn’t just suddenly disappear, Spencer said. It can come and go as children develop. Children grow very quickly. All that growth can be tiring. Children may be fine without naps at one point. A month later, they may need to take naps again.
All children need a good night’s sleep in order to remember and learn. However, some children need more sleep than others. To keep what they’ve learned, these children need to nap during the day. Nighttime sleep just isn’t enough. Riggins and Spencer set out to prove this. They asked children at six preschools to play a memory game. After the children finished the game, some were told to nap. The others were kept from napping. The following morning, the two scientists brought the children back.
They wanted to test how much the children remembered from the day before. They found some big differences. Students who were kept awake forgot more than students who had napped.
Scientist Peg Oliveira has also studied nap time. She says school naps can be particularly important for kids who might be suffering from (遭受) tough times at home. They often get less sleep at home than other kids. Some do not have their own room. Others may be homeless at times.
“Those kids might not be having a solid night of sleep,” Oliveira said. For them, school nap time is extra important.
【1】The underline phrase “get rid of” in Paragraph 1 can most probably be changed by ”
A. don’t mindB. are afraid ofC. keep away fromD. happily agree
【2】From the study of Rebecca Spencer and Tracy Riggins, the need to nap depends on
A. how old the children areB. children’s development
C. children’s sleeping hours at nightD. children’s timetable
【3】According the passage,which of the followings is NOT TRUE?
A. Children who often nap can remember what they learn easily.
B. In the game, the students who had napped get better results.
C. The kids who had hard times may not need more naps.
D. Some children need to nap because they don’t have enough sleep time at night.
【4】According to the passage, the writer is eager to tell us that .
A. children do not pay attention to naps at school
B. children need both night’s sleep and school nap
C. there are just two ages for children to stop daily naps
D. nap time is very important during the growth of children
【5】The passage is most probably taken from .
A. a science magazineB. a news reportC. a story bookD. a history research
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
很多学校觉得孩子们的午睡是没有必要的,是浪费时间,不如用来学习,于是就取消了午睡。但Rebecca Spencer和 Tracy Riggins两位科学家通过研究发现这是错误的,孩子们需要午睡,这对他们的学习和记忆都有很大的帮助。
【1】词义猜测题。根据下句话They think time spent sleeping is wasted time. And they feel kids may not really need to nap (午睡) anyway可知,一些学校任何花费时间午睡是浪费时间,孩子们可能真的不需要午睡。由此可推出get rid of应该是“取消”的意思。don’t mind不介意;are afraid of害怕;keep away from远离;happily agree开心地同意。故应选C。
【2】细节理解题。根据短文第三段中Children need less sleep as they get older. However, children are not all the same. They stop needing to nap at different ages. Some stop napping every day by age 4. Others still nap daily at age 6. Also, the need to nap doesn’t just suddenly disappear, Spencer said. It can come and go as children develop.可知,午睡的需要是根据孩子的发展变化的,不同的孩子的需要是不同的。由此可知应选B。
【3】推理判断题。根据短文第六段She says school naps can be particularly important for kids who might be suffering from (遭受) tough times at home.可知,对于在家里遭受困难时间的孩子来说,午睡尤其重要,故C选项是错误的,选C。根据短文第二段That makes it harder for them to remember what they learn.可知A符合文意;根据短文第五段They found some big differences. Students who were kept awake forgot more than students who had napped.可知B符合文意;根据最后一段“Those kids might not be having a solid night of sleep,” Oliveira said. For them, school nap time is extra important.可知D符合文意。故选C.
【4】推理判断题。根据文意和短文第二段Ending afternoon naps might be a mistake, though. A new study looked at school nap time. It shows that going without a nap can cause problems for some children. That makes it harder for them to remember what they learn.可知,午睡对于孩子们来说是非常重要的,没有午睡可能会导致一些问题。因此应选D。
【5】推理判断题。根据文意可知,这篇短文给我们介绍了午睡对于孩子们的重要性,这是Rebecca Spencer和 Tracy Riggins两位科学家通过研究发现的。这是一篇科普说明文,因此这样的文章可以从科学杂志上看到,故应选A。a news report新闻报道;a story book故事书;a history research历史研究。这三个选项不符合文意。故选A。