题目内容
【题目】![]()
Skin diving(轻装潜水)is a new sport today. This sport takes you into a wonderful new world. It is like a visit to the moon!When you are under water, it is easy for you to climb big rocks, because you are no longer heavy. Here, under water, everything is blue and green. During the day, there is plenty of light. When fish swim nearby, you can catch them with your hands.
When you have tanks(罐)of air on your back, you can stay in deep water for a long time. But you must be careful when you dive in deep water. To catch fish is one of the most interesting parts of this sport. Besides, there are more uses for skin diving. You can clean ships without taking them out of the water. You can get many things from the deep sea.
Now you see that skin diving is both useful and interesting.
【1】Skin diving can take you to________.
A. the moon B. the mountains
C. a dirty world D. an interesting and new world
【2】This sport________.
A. is like traveling on the moon B. is like playing on water
C. is like visiting a new country D. is like climbing a big rock
【3】You can stay in deep water for a long time if________.
A. you climb big rocks B. you catch fish very easily
C. you bring something to eat D. you take tanks of air with you
【4】Which of the following statements is not true?
A. Skin diving is a new sport.
B. Skin diving is like visiting the moon.
C. The only use of skin diving is to have more fun.
D. Skin diving is not only interesting but useful.
【5】Skin diving is a useful and interesting sport because________.
A. you can catch fish with your hands B. you can clean the ship in the water
C. you can get many things from the deep sea D. All of the above.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】本篇文章难度适中,主要讲述轻装潜水运动中可以做的事情。
【1】根据This sport takes you into a wonderful new world可知,故选D。
【2】根据It is like a visit to the moon可知,故选A。
【3】根据When you have tanks(罐)of air on your back, you can stay in deep water for a long time可知,故选D。
【4】根据 Besides, there are more uses for skin diving. You can clean ships without taking them out of the water. You can get many things from the deep sea可知,故选C。
【5】根据you can catch them with your hands、But you must be careful when you dive in deep water. To catch fish is one of the most interesting parts of this sport
以及You can clean ships without taking them out of the water可知,故选D。
【题目】阅读短文,将下列所给的五个句子还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。
As Cheerful as Cheerful Can Be
Miss Dinsmore lived alone in a little gray house. “It’s a nice little house,” she said. “But I wish it looked more cheerful. Maybe I should paint it bright, pretty color. 【1】. She saw lots of cheerful colors there, but she didn’t know which color to choose.
Finally she got an idea. “I’ll paint picture after picture of my house with all these colorful colors. Then I’ll choose the one I like best.” Miss Dinsmore bought all the colors home. She painted a pink house. 【2】. She painted a red one and a yellow one. She painted one with flower boxes under the windows, and she painted...
![]()
She hung each picture she painted on the wall. 【3】. She still couldn’t decide which color to choose. One day, a neighbor came by while Miss Dinsmore was painting. Her neighbor liked the pictures of the houses so much that he told the whole town. 【4】 . “What pretty pictures,” everyone said. “And what a nice house you have.”
Now the little house was often full of people looking at the pictures, drinking tea, talking, laughing and having fun. Miss Dinsmore smiled and said, “It’s a nice little house. 【5】, too---especially when good friends came to see me. It’s as cheerful as can be.”
A. So she went to the paint store B. All of her pictures were pretty C. Lots of people came to the little house D. It’s a cheerful little house E. She painted a blue one |