题目内容
【题目】任务型阅读![]()
Jambo's Story
In 1986, a video of a frightening event involving a gorilla (大猩猩) and a boy was watched by millions of people around the world. The video is still popular on the Internet today, changed people's opinions of gorillas forever.
On 31 August, 1986 a couple took their two young sons to Jersey Zoo. When the family arrived, they went to see the gorillas straight away. The father noticed that the children were too small to see the animals, so he picked up his five-year-old son, Levan, and put him on the top of the wall. Then he turned round to pick up his other son.
When the father turned back, Levan had disappeared. The boy had fallen off the wall, into the gorilla area. The parents looked down and saw that their son was lying on the ground, about four metres below them. He wasn't moving.
Levan's father tried to climb down into the wall to save the boy, but he was stopped by the other zoo visitors. Slowly, the gorillas came closer to Levan. A large crowd of people had come to see what was happening. Everyone was shouting. They were scared that gorillas might seriously hurt the boy.
Jambo, a 200kg male gorilla, got to Levan first. He moved carefully around Levan. He softly touched his back. Then he sat down between Levan and the other gorillas. When he saw that a young gorilla had come too close, Jambo stood up and did not let him pass. His message to the other gorillas was clear,”Don't touch him!” He pulled lightly of Levan's clothes and after a while Levan opened his eyes and started to cry.
Jambo ran away and his gorilla family followed him. Some time later, zookeepers saved Levan. He had broken several bones in the fall, and had seriously hurt his head, but he was alive. A man had filmed everything and millions of people around the world watched the video on the news.
Jambo! People had always thought that gorillas were dangerous animals, but the video changed their minds. Soon letters, cards and even boxes of bananas arrived for him at the zoo. Jambo died in 1992, but people built a statue (雕像,塑像) at the zoo to remind the world of this wonderful animal.
(1)Is the video still popular on the Internet today?
(2)How old was Levan in 1986?
(3)What did Jambo do when a young gorilla had come close to Levan?
(4)Who saved Levan after Jambo and his gorilla family ran away?
(5)Why did people build a statue for Jambo at the zoo?
【答案】
(1)Yes.
(2)Five years old.
(3)Jambo stood up and did not let him pass.
(4)Zookeepers.
(5)To remind the world of this wonderful animal.
【解析】本文是一篇议论文,人们一直认为大猩猩是危险的动物,会伤害人类。1986年拍摄的一段视频彻底改变的人们对大猩猩的看法。在这段视频中,一只叫做Jambo的大猩猩保护了一个不幸掉入大猩猩生活区域的5岁小男孩。为了永远记住这美好的时刻,人们专门为这只大猩猩雕刻了画像。
(1)考查细节归纳。根据第一段中的“The video is still popular on the Internet today, changed people's opinions of gorillas forever.”可知,今天的这段视频在互联网上仍然很受欢迎,永远改变了人们对大猩猩的看法。所以答案是Yes, it is。
(2)连词细节归纳。根据第二段中的“so he picked up his five-year-old son, Levan, and put him on the top of the wall.”可知,Levan当年5岁,所以答案是Five years old。
(3)考查细节归纳。根据第五段中的“When he saw that a young gorilla had come too close, Jambo stood up and did not let him pass.”可知,Jambo站起来,不让那只年轻的猩猩通过。所以答案是Jambo stood up and did not let him pass。
(4)考查细节归纳。根据第六段中的“Jambo ran away and his gorilla family followed him. Some time later, zookeepers saved Levan.”可知,饲养员救了Levan,所以答案是Zookeepers.
(5)考查细节归纳。根据最后一段中的“but people built a statue (雕像,塑像) at the zoo to remind the world of this wonderful animal.”可知,人们建造这座雕像的目的是让人们永远记住这奇妙的动物世界。所以答案是To remind the world of this wonderful animal.
【题目】阅读理解
|
Help |
DISCUSSION
| Sally 9:30 |
| Fred 10:10 |
| Joe 11:00 |
| Lisa 11:20 |
(1)Who helped Sally?
A.An old woman.
B.A man.
C.A boy.
D.The poor.
(2)When did Fred buy a cup of coffee for a man?
A.Two weeks ago.
B.On his fifteenth birthday.
C.The day before yesterday.
D.Last week.
(3)Joe saw a boy lying .
A.in the park
B.in a coffee shop
C.on the street
D.at school
(4)Last week Lisa .
A.did some running
B.stood in line to buy coffee
C.made friends with a boy
D.gave away her old clothes to the poor