题目内容

【题目】

Poem 1

_____________________

From hill to hill no bird in flight;

From path to path no man in sight.

A lonely fisherman a float,

Is fishing snow in a lonely boat.

Poem 2

_____________________

Before my bed a pool of light,

Can it be hoar-frost on the ground?

Look up, I find the moon bright;

Bowing, in homesickness I’m drowned.

Poem 3

_____________________

A great wind rises, oh! The clouds are driven away.

I come to my native land, oh! Now the world is under my sway.

Where can I find brave men, oh! To guard my four frontiers today!

1Which word can best describe the mood of the poet in Poem 1?

A.Afraid.B.Happy.C.Lonely.D.Sad.

2What is the Chinese meaning of the underlined word hoar-frost in Poem 2?

A.B.水渍C.D.月光

3The best title for Poem 3 in English is ________.

A.Homesickness NightB.Fishing in Snow

C.Deep NightD.Song of the Great Wind

【答案】

1C

2C

3D

【解析】

本文是三首著名的诗《静夜思》、《江雪》及《大风歌》。

1细节理解题。根据“A lonely fisherman a float,”可知,诗人的心情孤单、寂寞。故选C

2细节理解题。根据诗中“Before my bed a pool of light,”及“Look up, I find the moon bright;”可知,描写的是月光;根据划线单词后面on the ground可知,月光好似地上的霜。故选C

3最佳标题题。诗歌第一行“A great wind rises, oh! The clouds are driven away.”对应诗句:大风起兮云飞扬;第二行“I come to my native land, oh! Now the world is under my sway.”对应诗句:威加海内兮归故乡;第三行“Where can I find brave men, oh! To guard my four frontiers today!”对应诗句:安得猛士兮守四方!故诗歌标题为《大风歌》。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

When I was a little boy in the seventh grade, I had problems behaving. My heart was in the right place, but I couldn’t always follow the rules. I played many tricks on my schoolmates. Once, I even pulled a girl’s hair on the school bus to get her attention. As a result, I was repeatedly sent to the office of the headmaster (校长). Although I hated going there, I did not hate the headmaster, Mr. Ratcliff.

Mr. Ratcliff was a kind, elderly man. When he spanked (打屁股) me for putting some ants into a classmate’s pencil box, it didn’t hurt at all, but it did hurt my feelings. I thought so much of him and moments like that seemed to prove I was hopelessly bad.

When I got called to Mr. Ratcliff’s office for the sixth time, I had no idea what I had done. I felt disappointed as I walked down there. I went into his office, sat down, and looked at the floor. Then he said the last thing I expected to hear: “Kevin, I’ve heard you’ve been behaving really well lately. I want you to know how proud I am of you, and I just called you down to my office to give you a candy.”

“Really?” I was surprised.

“Yes. Now you can take that candy and go back to class.”

I carried the candy with me as if it was a gold coin. When I got into my classroom, I bragged (吹嘘) to my classmates about my turnaround, excitedly. I wasn’t so bad after all.

Mr. Ratcliff was really kind. He made me realize that I was just a kid who had problems with behavior. He bought some candies and took the time to notice me when I got something - anything - right. Mr. Ratcliff gave me some hope by giving me some love. I will just remember him for the rest of my life.

1When the writer was a little boy in the seventh grade, what problems did he have?

________________________________________________

2How did the writer feel when he went to the headmaster’s office for the sixth time?

________________________________________________

3What did the headmaster give to the writer?

________________________________________________

4Is Mr. Ratcliff a warm-hearted man?

________________________________________________

5Why will the writer remember Mr. Ratcliff for the rest of the life?

________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网