题目内容
Most of my sweet memories are from my childhood. There are always so many interesting things in the far away village where I grew up. One thing that leaves a deep impression on me is shearing the sheep.
In my village, sheep are washed and sheared (剪毛) sometime in the month of June. This should be done quite early in the month, before the hot days begin.
It's best for the sheep to have the wool taken off, or they will be too hot in the summer time.
When the time comes for washing the sheep, they are driven to a pond or a little river.
Then they are thrown into the water, one at a time. The men who are in the water catch them, and wash them to get the dirt all out of the wool.
When the wool is dry, the sheep are taken to the shearer; and he cuts off the wool with a large pair of shears.
In a short time, before the cold winter comes, new wool grows out on the sheep. By the coming of spring, there is so much that it must be cut off soon.![]()
【小题1】When are sheep sheared usually?
| A.In February. | B.In June. |
| C.In April. | D.In August. |
| A.They do that for fun and pleasure. |
| B.They do that as a sport and exercise. |
| C.They do that to help sheep spend hot summer. |
| D.They do that to make sheep look more beautiful. |
| A.Knives | B.Scissors. |
| C.Baskets. | D.Rivers. |
| A.Several times a year. | B.Twice a year. |
| C.Once a few years. | D.Once a year. |
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】D
解析试题分析:短文大意:这篇短文中作者主要通过自己的回忆,讲述了记忆中的剪羊毛的时间,目的,方式等内容。
【小题1】细节理解题。根据In my village, sheep are washed and sheared (剪毛) sometime in the month of June. 描述,可知剪羊毛的时间通常是六月,故选B。
【小题2】细节理解题。根据It's best for the sheep to have the wool taken off, or they will be too hot in the summer time.描述,可知这有利于羊度过炎热的夏季,故选C。
【小题3】词义猜测题。联系前文and he cuts off the wool with 可知本句指的是用剪子剪羊毛,故选B。
【小题4】细节理解题。阅读短文可知,每年剪羊毛的时间时在六月,可知每年只剪一次羊毛,故选D。
考点:考查故事类阅读
“Can I see my baby?” asked the happy new mother. When the baby was in her arms, she couldn’t believe her eyes. The baby was born without ears.
Time proved that the baby’s hearing was perfect though he had no ears. He got on well with his classmates. But one day, he said to his mother, tears in his eyes, “A big boy called me a freak(畸形物).”
The boy’s father asked the family doctor, “Could nothing be done?”
“I believe I could graft(移植)on a pair of outer ears if they could be gotten,” the doctor said. They tried to find a person who would be helpful to the boy.
One day, his father said to the son, “You’re going to the hospital, son. Mother and I have found someone who will donate the ears you need. But we must keep it a secret who the person is.”
The operation was a great success, and a new person appeared. His cleverness and hard work made him a very successful person. He married and lived a happy life.
He would ask his father, “Who gave me the ears? I could do enough for him or her.”
“I can’t tell you,” said the father. “The agreement says that you are not allowed to know…not yet.”
It was kept a secret for years, but the day did come. He stood with his father over his mother’s body. Slowly, the father raised the thick, brown hair. To his surprise, the son found his mother had no outer ears.
“Mother said she was glad she never had her hair cut,” his father said in a low voice, “and nobody ever thought Mother less beautiful, did they?”
【小题1】The mother was surprised at the first sight of her baby because the baby __________.
| A.had no outer ears | B.was born without hair |
| C.was in her arms | D.could not hear her |
| A.a new baby was born in the hospital |
| B.a stranger came into the hospital |
| C.a new doctor took care of the baby |
| D.the boy came to live a new life |
| A.Because she liked her thick, brown hair. |
| B.Because her work didn’t allow her to do that. |
| C.Because her hair was good for her health. |
| D.Because she wanted to keep the fact a secret. |
| A.The boy couldn’t hear without ears at first. |
| B.The boy didn’t know the truth until his mother died. |
| C.His parents often encouraged him to work hard. |
| D.His classmates were always making fun of him. |
| A.A Clever Boy | B.Kind Parents |
| C.Great Love | D.An Ear Operation |
Welcome to Our School Library
Our Library is in the south of our school. The Library is open to every student and the library card is free. You can borrow five books, one CD and four videos -three weeks for books, one week for CDs and videos, at the same time.
BOOKS
1. You can borrow picture books for children and all kinds of story books.
2. You can enjoy newspapers and magazines in the reading room.
3. You can't take any newspapers or magazines out of the library.
VIDEO
l. You can borrow all kinds of video films. TV plays and music videos.
2. You can't watch videos here.
AUDIO
1. You can borrow music audios and language (语言) audios.
2. You can enjoy listening in the special rooms here.
【小题1】 If you want to get a library card. you_______.
| A.have to pay one dollar for it | B.needn't pay for it |
| C.need to borrow five books first | D.need to make a card |
| A.only one video | B.two CDs |
| C.five books | D.six books |
| A.buy CDs | B.read magazines |
| C.watch the videos | D.buy cartoons |
| A.take newspapers home |
| B.borrow CDs from the library |
| C.listen to music at the library |
| D.read newspapers at the library |
| A.only picture books for children |
| B.all kinds of music shows |
| C.only language audios. |
| D.different kinds of video films |
Failure(失败) is what often happens. It is everywhere in our life. Students may fail in exams, scientists may fail in their research work, and players may fail in competitions. (A) Although failure happens to everyone, but different people’s attitudes(态度) towards failure are different.
Some people don’t think that their failure is an important thing at all. So they pay no attention to it. As a result, they will have the (B)_____ failure later. Some people think they themselves are fools and lose their hearts in everything after they get a failure. Then they(C)____their time and energy on useless things. At last, they may really be fools as they have thought.(D)Other people are quite different from these two kinds of people mentioned above. Instead of being hopeless and lost, they draw a lesson from every failure and become more experienced. (E) they, after, will ,hard, in, work, be , the, successful , end. So we should draw a lesson from every failure and become more experienced.
【小题1】任务一: (A)处句中有一处错误,请找出并改正。(可用文字叙述)
【小题2】任务二:在( B )、(C )处的横线上分别填上一个单词(B) (C)
【小题3】任务三: 将(D)处句子译成汉语:
【小题4】任务四: 将(E)处的单词连成句子:
【小题5】任务五:请从下面的选项中给短文选个标题,将答案标号填在此横线上:
| A.Draw a lesson from every failure |
| B.The attitudes towards failure |
| C.Failure is everywhere in our life |
| D.Failure is very important |