题目内容

【题目】What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.

Escaping a fire is a serious matterKnowing what to do during a fire can save yourselfIt is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family, such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts

From the lower floors of the building, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving through windows with the least chance of serious injury (伤害).

The second floor windows are usually not very high from the groundAn average (普通的) person, hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the groundIt is about the height of an average manOf course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.

Windows are also useful when you are waiting for helpBe sure to keep the door closed, or smoke and fire may be drawn into the roomKeep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (渗入) into the room.

On a second or third floor, the best windows for escaping are those which open onto a roofFrom the roof a person can drop to the ground more safely, dropping onto stones might end in injury, bushes and grass can help to break a fall.

1From the beginning, we know that it is important to______.

A. know the way to escape a fire

B. put out a fire in a burning house

C. jump out of a burning house

D. keep the door closed

2It is possible to escape through the windows ______.

A. if there are some stones on the ground

B. if there is some grass on the ground

C. if you live on a higher floor

D. if you have a short enough rope

3Which of the following is RIGHT according to the information in the passage? ______

A. You can escape through lifts.

B. You can choose fire escapes.

C. You can’t escape through stairways.

D. Keep your head high at the window to be sure you get fresh air.

4Keep the door closed so that ______ if the building is on fire.

A. smoke and fire can’t be drawn into the room

B. you can call for help

C. you can get fresh air

D. you can be sent first

5The best title for the passage is ______.

A. Escaping through the windows

B. Saving yourself from a burning house

C. Knowing on fire

D. Waiting for help

【答案】

1A

2B

3B

4A

5B

【解析】试题分析:这篇短文中作者告诉我们,发生火灾时,知道如何逃生是非常重要的,它可以救你的命。在发生火灾时,我们可以通过楼梯、逃生通道进行逃生,但是不可以使用电梯。作者还告诉了我们如何从窗户中逃生。

1】细节理解题。根据短文的第一段中Escaping(逃离) a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family,可知,知道如何从火灾中逃生是非常重要的,它可以拯救你的生命。故选A

2】细节理解题。从短文的第三段开始,作者讲述了从窗户逃生应该注意的事情,从这些内容我们可知,A选项中如果地上有石头的话,这样是有危险的;C选项如果住得楼层比较高,这样也是比较危险的;D选项中没有足够长的绳子也是危险的。故应该选B

3】推理判断题。根据such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts可知,在发生火灾时不能使用电梯,故A不对;根据such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts可知C不对;根据Keep your head low at the window to be sure you get fresh air可知,应该把头低下保证可以获得新鲜的空气,故D不对;根据such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts可知B是正确的。故选B

4】细节理解题。根据短文第四段中Be sure to keep the door closed, or smoke and fire may be drawn into the room.可知,要确保门是关着的,否则烟和火会进入房间。故选A

5】主旨大意题。这篇短文中作者告诉了我们如何在发生火灾时从火灾中逃生,这是很重要的,知道如何逃生可以救你的命。文章中作者建议我们可以从窗户逃生,但是有一些注意事项。因此B选项从着火的房子中拯救自己这个题目最符合文章的内容,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

I was waiting for the bus when I met the woman"You look ___Come and sit here"she said"Where are you going"

"I don't know. I just want to catch a bus and see what it will be like at the end"

"I'm afraid you'll see __ thereWhy don't you enjoy the sights on the way"

"How can I do that while my heart's __"I asked sadlyMy best friend had left me

The woman seemed to understand my feeling"Don't crylittle girlI've had a similar experience to youThirty-five years agomy husband left our three children and meI was deadly sadI decided to kill myself and the childrenso I took them to the seaHoweverthey seemed to know what would happenso they __ loudlyTheir cry suddenly woke me __How could I __ my hope to live for one of life's problemsAfter thatI worked hard to raise the childrenNow they all live ___and one of them has his own family

Then the woman gave me a __"We should never wait for the door to __ before usWe should find the key to the ___or try to find another way"

The bus came and I got on it with a smile

1A. tired B. excited C. happy D. well

2A. nothing B. everything C. something D. anything

3A. smiling B. breaking C. singing D. dancing

4A. laughed B. talked C. spoke D. cried

5A. in B. out C. up D. down

6A. give away B. give up C. get up D. stand up

7A. happily B. sadly C. badly D. hopeless

8A. cry B. shout C. hit D. smile

9A. open B. close C. lock D. mend

10A. classroom B. office C. door D. shop

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网