题目内容

【题目】六、动词填空 用括号内所给动词的适当形式填空。

1While ______ (walk) in the street, she met the famous director who led her to film industry later.

2The meeting _______ (begin). Why are you still sitting here?

3Peter is busy these days. I suppose he _____ (work) hard for the coming exams.

4The flight _____ (cancel) because of the bad weather yesterday. That caused many people to stay in the airport until early this morning.

5—Will you ever leave her alone? — Only if she _____ (ask) me to.

6What a waste of time it is _____ (read) such a useless report!

7The officer promises they _____ (keep) searching for the bodies of the victims in the AirAsia Flight QZ8510 in the following several months.

8She was so drunk that she _____ (mistake) the number 909 for 606 and went into the wrong room for sleep.

【答案】

1walking

2has begun

3is working

4was cancel(l)ed

5asks

6to read

7will keep

8mistook

【解析】

1句意:当她走在大街上时,她遇到了那位后来领着她走上电影行业的著名导演。While引导的时间状语从句的主语是she,谓语用are,与主句的主语she一致,谓语是are,故省略主语和谓语,故填walking

2句意:会议已经开始了。你为什么还坐在这里?根据Why are you still sitting here?可知你现在不应该坐在这里,因此表示会议已经开始了,故用现在完成时,主语the meeting是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为has begun

3句意:彼得这些天非常忙。我认为他正在为即将到来的考试努力学习。根据is busy可知现在很忙,故表示现在正在努力学习,故用现在进行时be doing,主语he是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为is working

4句意:昨天因为恶劣的天气,航班被取消了。那样导致了很多人滞留在飞机场直到今天凌晨。根据yesterday可知此处用一般过去时,主语the flight与谓语cancel之间是被动关系,故用被动语态,主语the flight是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为was cancel(l)ed

5句意:——你会让她一个人呆着吗?——只要她要求我这样做。Only if引导的条件状语从句用一般现在时,主语she是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为asks

6句意:读这么一个没有用的报道真是浪费时间!根据it is+名词+to do sth做某事是…….,故此处用动词不定式to read

7句意:这位官员承诺他们将在接下来的几个月里继续搜寻亚航QZ8510航班遇难者的遗体。根据时间状语in the following several months 可知此处用一般将来时,故为will keep

8句意:她喝得酩酊大醉,以至于把909错当成了606,进错了房间睡觉。根据was可知此处用一般过去时,故为mistook

根据句意,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,用所给单词的正确形式填空。例如小题7,句意:这位官员承诺他们将在接下来的几个月里继续搜寻亚航QZ8510航班遇难者的遗体。根据时间状语in the following several months 可知此处用一般将来时,故为will keep

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Are cell phones making the human stupid? According to a new study out of Britain, the answer is “yes”. Cell phones are reducing the human power and we can see it from the numbers.

Professor Ian Robertson of Trinity College Dublin carried out the study. His research found that most people in Britain have to remember five passwords(密码), five pin numbers, two number plates, three security ID numbers, and three bank account numbers — quite a lot to just get through the daily life! To get around this, most people use only one or two passwords. Cell phones, laptops, and other memory machines offer a way to all the numbers and passwords that the common people have to remember. As a result, people don’t use their memories.

The study found that one quarter of all Britons couldn’t give their home phone numbers when asked. What’s more, only a third of those could remember more than three birthdays of their family members.

The study divided the numbers into age groups, providing some clear results. About one third under the age of 30 couldn’t remember their home phone numbers without using to a cell phone or other machines. In the same age group, only 40% could provide important dates, such as birthdays, for family members. For those over 50, 87% could remember details(细节) on family. The study also found that 58% wrongly believed it impossible to remember most of the numbers and passwords they use every day.

1Which of the following problems is Robertson most worried about?

A. Wasting much time on cell phones.B. Facing many information problems.

C. Remembering too many numbers every day.D. Depending too much on cell phones for memory.

2What does the writer most probably agree with?

A. Memory improves as people age.B. Memory becomes poorer if used less.

C. Too many passwords lead to memory loss.D. It’s impossible to remember most passwords.

3What is the main idea of the text?

A. Cell phones have changed people’s life.B. Cell phones should be used less often in daily life.

C. Cell phones reduce brain power in a way.D. Cell phones help people remember more numbers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网