题目内容
A poor farmer had a friend who was famous for the wonderful apples he grew.
One day, his friend gave the farmer a young apple tree and told him to take it home and plant it. The farmer was pleased with the gift, but when he got home, he did not know where lo plant it.
He was afraid that if he planted the tree near the road, strangers would steal the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbors would come al night and steal some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit.
Finally he planted the tree in his woods (树林) where no one could see it. But without sunlight and good soil, the tree soon died.
Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place. "What's the difference?” the farmer said angrily."If I had planted the tree near the road, strangers would have stolen the fruit. If I had planted the tree in one of my fields, my neighbors would have come at night and stolen some of the apples. If I had planted it near my house, my own children would have taken the fruit.”
"Yes," said the friend, "but at least someone could have enjoyed the fruit. Now you not only have robbed (抢夺) everyone of the fruit, but also you have destroyed (摧毁) a good apple tree!"
1.What did the farmer's friend give him one day?
A. An apple.
B. Some apples.
C. A young tree.
D. Some young trees.
2.Why didn't the farmer want to plant the tree in his field?
A. He thought strangers would steal the fruit.
B. He thought the tree would die.
C. He thought his children would take the fruit.
D. He thought his neighbors would steal the fruit.
3.Where did the farmer plant the young tree?
A. Near the road.
B. In his field.
C. In his woods.
D. Near the house.
4.Why did the young tree die in the end?
A. Strangers pulled out the tree.
B. His neighbors cut down the tree.
C. His children broke the tree.
D. There was less sunlight and poor soil.
5.What does the story tell us?
A. We should care about others' feelings.
B. We should learn to share beautiful things.
C. The young tree can provide apples for us when it grows up.
D. The young tree can grow up one day.
1.C 2.D 3.C 4.D 5.B 【解析】本文讲述了一位农民,他的朋友给了他一棵小苹果树,他担心别人会偷他的苹果,而把一棵很好的苹果树种在了树林里。最后因为那里没有阳光,没有好的土壤,那棵苹果树死去了。他的朋友告诉他,正是他不让人别人享受苹果,导致苹果树的死亡。 1.C 细节理解题。根据One day, his friend gave the far...书面表达
假如你是李华,上周日你独自在家照看你五岁的妹妹Nana,请根据表格内容,写一篇短文。
活动 | 上午 | 讲故事,唱歌,…… |
中午 | 煮面(cook noodles),休息(have a rest),…… | |
下午 | 玩游戏,看动画片(watch cartoons)…… | |
感受 | …… |
要求:1.参考表格内容,可适当发挥;
2.语句通顺,意思连贯,书写工整;
3.文章不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等);
4.词数:不少于70词。(开头已给出但不计入总词数。)
Last Sunday, my parents were not at home, so I looked after my 5-year-old sister Nana at home.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Last Sunday, my parents were not at home, so I looked after my 5-year-old sister Nana at home. In the morning, I told her many funny stories first. Then we sang and danced happily together. I also ...