题目内容
5.| other climb stand high with low quick mysterious story grow until plant |
In 1887,a mountain (3)climber found large foot marks in the snow.They looked like the foot marks of a very large man.But men don't walk (4)without shoes in the snow.In 1906,(5)another climber saw more foot marks.Far off,he saw a very large animal (6)standing on two legs.As he watched,it ran away very (7)quickly.
Fifteen years later,newspapers had new (8)stories about the"something".A mountain climber said he had seen the"snow man"walk slowly across the snow,far below him.He said it looked like a very large man.
From then on,more and more people had stories to tell.But not (9)until 1951did a mountain climber bring back pictures of large foot marks.The pictures showed clearly that the Snowman walked on two legs.So it was not a bear or a monkey.Could it be an ape(猿)man?The mystery grew!And the mystery keeps (10)growing.Someday we may find out just what makes the large foot marks.
分析 这篇文章主要介绍了在世界最高的山上有什么奇怪的东西吗?如果有的话,是一头大熊?还是一只猴子?又或是一种人类?没有人知道.这个谜题困扰了世界很多年.在1987年,一位登山者在雪地上发现了巨大的脚印.他们看起来像是一个巨人的脚印,但我们并不赤脚在雪上行走.在1906年,另一位登山者看到了更多的脚印.直到1951年,一个登山者带回了大脚印的照片,照片清楚地显示雪人用两条腿走路.总有一天我们可能会发现是什么制造的大脚印.
解答 答案:1.highest 考查最高级.根据题干Is there something strange high up in the world's (1)____mountains?可知句意应为在世界最高的山上有什么奇怪的东西吗?世界最高的山这里应该用形容词最高级. high 的最高级是highest.故答案为highest.
2.mystery 考查名词.根据上文If so,is it a big bear?Is it a monkey?Or is it a kind of man?No one knows.如果有的话,是一头大熊?还是一只猴子?又或是一种人类?没有人知道.可知题干 The world has wondered the(2)____for years.意思应为世界怀疑这个谜团很多年.此处应该填名词秘密.故答案为mystery.
3.climber 考查名词.根据题干In 1887,a mountain (3)____found large foot marks in the snow.在1887年,意为登山者在雪地里发现了大脚印.结合选项应该填 climb的名词单数形式.故答案为 climber.
4.without 考查介词.根据上文They looked like the foot marks of a very large man.他们看起来像一个非常大的人的脚印.可知题干 But men don't walk (4)____shoes in the snow. 意思应为但是人不可能不穿鞋在雪地里走.结合选项可推知此空应填without没有.故答案为 without.
5.another 考查代词.根据题干In 1906,(5)_____climber saw more foot marks.可知句意应为在1906年,另一位登山者看到了更多的脚印.结合选项可推知此空应填代词另一个.故答案为another.
6.standing 考查现在分词.根据题干 Far off,he saw a very large animal (6)____on two legs.可知句意应为 远处,他看到了一个非常大的动物用两腿站立着.see sb doing sth 表示看到某人正在做某事.结合选项可推知此空应填standing.故答案为standing.
7.quickly 考查副词.根据题干As he watched,it ran away very (7)____.可知句意应为当他看到,它很快跑掉了.这里修饰动词ran,应该用动词quickly.故答案为quickly.
8.stories 考查名词.根据下文 From then on,more and more people had stories to tell.从那时起,越来越多的人有故事讲.题干Fifteen years later,newspapers had new (8)____about the"something". 意思应为 15年后,报纸有了新的关于这个"重要的人"的故事. 故答案为stories.
9.until 考查连词.根据题干 But not (9)_____1951did a mountain climber bring back pictures of large foot marks.The pictures showed clearly that the Snowman walked on two legs. 句意应为 但是直到1951年,一个登山者带回了大脚印的照片,照片清楚地显示雪人用两条腿走路.结合选项可推知此空应填连词until 直到…时.故答案为until.
10.growing 考查动词ing.根据题干The mystery grew!And the mystery keeps (10)____.Someday we may find out just what makes the large foot marks.句意应为这个谜团增长了.这个谜团继续增长着.总有一天我们可能会发现是什么制造的大脚印.keep doing继续做某事.是固定搭配.故答案为growing
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
-Oh,she did ______ than anybody else.( )
| A. | better | B. | worse | C. | faster |
-He flowers in the garden now.( )
| A. | planted | B. | is planting | C. | plants | D. | will plant |