题目内容

多任务混合问题

This Thursday, across the US, (任务一)孩子们要和父母一起去上班而不是去上学 They can help their parents do some cleaning, send e-mails and deal with other daily things. Because April 28 is Take Our Sons and Daughters to Work Day all over the US. This holiday shows kids what it means to be a grown-up in the working world.

I still remember when this day started, I was very happy. Not only did I have the chance to leave the school, but I also could sit in my dad’s taxi all day long and we would go to a restaurant for lunch.

(任务二) I couldn’t read my book in the car as I would get carsick(晕车) and my dad didn’t like to turn on the radio. I got hot and uncomfortable. People wouldn’t get into his taxi because they thought he already had a passenger: me—so nothing happened. It seemed years before we went out for lunch. In fact, I started to miss the school.

Although the purpose of the day is to give kids a chance to experience possible jobs in their futures, I got something completely different from the day. I learned to value school life. Where else can you play with your friends, do science experiments, read great books and write stories all in one day?

(任务三)Just like you’ll have to learn to love your job later in life, learn to love school now. If you don’t, try spending the day at work with your dad.

1.任务一:翻译成英语。_______________________________________________

2.任务二:请选出能填入文中▲处的最佳选项。(填写字母代号)_________

A. Of course, I enjoyed myself and felt free like a bird.

B. But after only 40 minutes of driving around the city, I was very bored.

C. But soon I got used to this taxi ride around the city with my father.

3.任务三:将画线句子翻译成中文。

________________________________________________________

4.任务四:What can the kids help their parents do this Thursday?

________________________________________________________

5.任务五:What does the passage mainly talk about?

_______________________________________________________

1.kids are going to work with their parents instead of going to school. 2.B 3.正如在以后的生活中你必须学会热爱工作一样,现在学着热爱学校生活吧。 4.They can help their parents do some cleaning, send e-mails and deal with othe...
练习册系列答案
相关题目

In Britain, children go to school from Monday to Friday. School usually starts nine o’clock in the morning and finishes at about three o’clock in the afternoon. Most schools ask their students to wear a school uniform.

School always starts with registration. What is registration? Every child going to school each morning and afternoon is recorded(记录) in a special book. The teacher reads out each child’s name in turn. On hearing his/her name, the child makes a reply(回复) and the teacher writes in the book. From the book, you can see whether(是否) the child is in school or not.

At 9:10, children go to the meeting place. There they sing songs, listen to a story and pray(祈祷).

The first lesson begins at 9:20. They have break time from 10:20 to 10:35. During break time, the children have a snack and play games outdoors. After that, they go back in for another lesson until lunch at 12:00. Afternoon lessons begin at 1:10 and end at 3:15, and children go home. They don’t have a break in the afternoon.

1.How much time does a British student usually spend at school in a week?

A. Around 20 hours. B. Over 40 hours. C. About 30 hours. D. Only 6 hours.

2.The following things take place in British schools each morning. Which do you think is the right order(顺序)?

① Teachers call over the children’s names. ② Teachers write something in the book.

③ Children answer “Here”.

A. ①②③ B. ①③② C. ②①③ D. ③①②

3.When do the children have a snack?

A. Before they go to school. B. After they have afternoon lessons.

C. When they finish their outdoor games. D. At about half past ten in the morning.

4.Which of the following is true?

A. In Britain, most students live at school at night.

B. Students in Britain mustn’t call their teacher’s names.

C. Students in Britain go to school before nine every morning.

D. Students in Britain have a long break between the afternoon lessons.

1.C 2.B 3.D 4.C 【解析】本文介绍了在英国,孩子们周一到周五上学,上课之前要点名,通过点名老师就知道孩子是否到校。上午两节课,下午从一点十分上课到三点十五放学,中间没有课间休息。 1.C 推理判断题。根据In Britain, children go to school from Monday to Friday. School usually s...

Qi Haoran, a Junior student, was quite busy over the past winter vacation and not just with his homework. Qi, together with other classmates made a volunteer group to call on people to join the Clean Your Plate Campaign (光盘行动). The students went to many restaurants and told people the importance of saving food. "Excuse me, do you know that nine million people around the world still haven't got enough to eat? Could you please not waste food?" They would say this kind of thing hundreds of times every day.

China in recent years has experienced serious problems with wasted food. CCTV reported in January that the food Chinese people waste every year is enough to feed 20 million people for a year. It's a tradition that Chinese people offer lots of food when they invite others to dinner. Many even feel that they will lose face iftheir guests have eaten all their foods

Luckily the campaign has got the support of many. In a restaurant in Xinjiang, the owner gives the guests who have eaten up all that they ordered a sticker. People can enjoy a free meal when they have ten stickers. More than seven restaurants in Beijing have begun to offer smaller dishes and encourage their guests to take leftovers (剩饭剩菜) home.

Wasting food is a serious problem around the world, not only in China. It's said that two billion tons (吨) of food ends up as waste every year. This is as much as half of all the food in the world. The UN Environment Programme and the Food and Agriculture Organization held a "Think, Eat, Save" programme on 2 January to help reduce food waste.

To reduce food waste is a big task, and it needs time. It's important that everyone does their bit, just like Qi. Did you finish your meals today?

1.The Clean Your Plate Campaign calls on people to____________.

A. do volunteer work B. work part time in restaurants

C. stop wasting food D. wash their plates after dinner

2.What did the restaurant in Xinjiang do to support the campaign?

A. The owner would have dinner with those who had eaten up their food.

B. It offered a free meal to the guests who had finished all their food ten times.

C. It gave stickers to the guests who ordered small dishes.

D. It encouraged customers to take leftovers home.

3.From the passage, we can know that__________.

A. wasting food is a serious problem in China

B. Chinese people waste the most food in January

C. 20 million Chinese people invite others to dinner every day

D. Chinese people usually don't offer enough food to their guests

4.You can probably read this passage___________.

A. in a science book B. in a newspaper

C. in a tourist guide D. in an advertisement

5.According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Many people in China are starting to do something to reduce food waste.

B. Two billion tons of food is wasted every year.

C. It's not easy for people to solve the problem of wasting food.

D. The "Think, Eat, Save" programme was held to make sure people eat healthy food.

1.C 2.B 3.A 4.B 5.D 【解析】本文介绍了中国近几年食物浪费是一个严重的问题。为了节约食物,减少浪费,在中国有些城市开展了“光盘行动”。 1.C 推理判断题。根据Qi, together with other classmates made a volunteer group to call on people to join the Cl...

Which of your hands do you use most ? Very few of us use both of our hands well. Most of us are right-handed. Only about five people out of a hundred are left-handed. New-born babies can take things with either of their hands, but in about two years they like to use their right hands. Scientists don’t know why this happens. They have studied it. They think our animal ancestors(祖先) are right-handed. This may not be true. Monkeys are our closest relations in the animal world. Scientists have found that monkeys like to use one of their hands more than the other—but it can be either hand. There are as many right-handed ones. Next time you visit the zoo, watch the monkeys carefully. You’ll see that some of them will swing(摆动)from their right hands and others will use their left hands. But most human beings(人类) use their right hands better and this makes life difficult for the left-handed ones. We live in a right-handed world.

1.Very few of us can use both of our hands well. It means ________ .

A. we can’t use one as well as the other

B. we can’t use both hands

C. many people can use one as well as the other.

D. some of us can use both hands

2.New-born babies ________ at first.

A. can only use their right hands B. can only use their left hands

C. can’t use their hands D. can use both their hands

3.Which of the following is true ?

A. Monkeys are left-handed.

B. Monkeys are right-handed

C. Some of the monkeys are left-handed, and others are right-handed.

D. There are much more right-handed monkeys than left-handed monkeys.

4.We live in a _________ .

A. left-handed world B. right-handed world

C. monkey world D. animal world

5.The left-handed people are difficult in life because __________

A. they can’t use their right hands at all B. most people use their right hands better.

C. they can’t use both of their hands D. they can’t use their left hands

1.A 2.D 3.C 4.B 5.B 【解析】我们都有两只手,但是几乎没有人两只手都使用得比较熟练,大多数人都是右手比左手更熟练,左撇子的数量是很少的,因此我们是生活在一个习惯右手的世界里。 1.推理判断题。根据短文开头Which of your hands do you use most ? Very few of us use both of our ha...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网