题目内容

【题目】

Why do you remember Hello Kitty, Snoopy and all the other playful animals? What makes you love them? Well, maybe because they’re like the people around you. Think about it! You may just find a friend or classmate who is like them. Is he or she:

As sweet as Hello Kitty: She likes to eat cakes. She loves to make new friends. She asks friends to her tea parties. She is warm and sunny and will always help you.

As clever as Snoopy: He went to school when he was nine. He learned to use a typewriter in two years! He thinks a lot. He is so clever that you like to be with him.

As sarcastic (讽刺的)as Garfield: He sits happily in the seat and says sharp words to you. Sometimes he is not nice. He doesn’t really like you? He thinks you’re a fool? No, in his heart, he loves you. He is a friend with hard words but a warm heart.

As naughty as Mashimaro: He doesn’t look like a good boy. He has sleepy eyes and looks naughty. He always plays tricks on people. So you get angry with him and don’t like him very much. His mind is active and full of ideas. He tries to be big and catch your eye. But, he’s still a child.

1Tom’s friend is always warm-hearted with sharp words. He is just like _______.

A.Hello KittyB.MashimaroC.SnoopyD.Garfield

2The underlined words “plays tricks on” probably mean _______.

A.plays games withB.makes mistakes

C.makes fun ofD.makes friends with

3Cathy is a kind-hearted girl. She is always ready to help others. Her favourite food is cake. Her friends all call her_________.

A.Hello KittyB.SnooyC.MashimaroD.Garfield

4. According to the passage, people love cartoon animals because __.

A.they are the animals that often make people laugh

B.their personalities are like the people around them

C.the cartoon animals are sunny, warm and full of ideas

D.they always help people, think a lot and try to be big

【答案】

1D

2C

3A

4B

【解析】

本文主要介绍四个卡通人物:凯蒂、史努比,加菲猫和流氓兔.

1细节理解题。根据Garfield的描述“He is a friend with hard words but a warm heart.他是一个言语强硬但内心温暖的朋友。”可知,这是加菲猫的特征,汤姆的朋友像“加菲猫”。故选D

2词义猜测题。根据下句“Soyougetangrywithhimanddon'tlikehimverymuch. 所以你生他的气,不太喜欢他。”可知,划线部分“plays tricks on”应是“和别人开玩笑,取笑别人”,所以你才会生他的气,不喜欢他。故选C

3细节理解题。根据对Hello Kitty的描述“She likes to eat cakes. She is warm and sunny and will always help you.她喜欢吃蛋糕。她温暖而阳光,会一直帮助你的。”可知,这样的朋友像Kitty。故选A

4细节理解题。根据第一段“Well, maybe because they're like the people around you. 也许是因为它们就像你周围的人。”可知,人们喜欢卡通动物的原因是他们的性格就像周围的人。故选B

考查对篇章的把握和对细节的识别能力,紧扣题干中的关键词,在文章中寻找正确答案。例如小题2,细节理解题。根据对Hello Kitty的描述“She likes to eat cakes. She is warm and sunny and will always help you.她喜欢吃蛋糕。她温暖而阳光,会一直帮助你的。”可知,这样的朋友像Kitty。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读与表达(问答式)

On 19th September 1783, Pilatre De Rozier, a scientist, sent the first hot air balloon. The passengers were three animals and the balloon stayed in the air for about 15 minutes before hitting back to the ground.

The first manned(载人的) flight was about 2 months later, with a balloon made by 2 French brothers. The balloon flew for a period of 20 minutes.

Sailing through the sky in the balloon, high above buildings and trees, you can't feel or hear the wind because you're traveling in the same direction and at the same speed as it is.

A hot air balloon has three main parts: the balloon, called an envelope; a basket, where passengers ride; and a burner system, which supplies the hot air.

Most balloon envelopes are made of strong, lightweight nylon(尼龙). They are different in size and shape, but they have to be really, really big to lift even one person. Most weigh more than an adult man.

The basket is usually made of wicker(柳条), which is strong but not too hard. It needs to bend a bit for a soft landing, just like a good jumper bends her legs instead of keeping them straight when she lands.

The hot air balloon works on the theory that hot air rises faster than cooler air. When the burner system is turned on, it makes a noisy sound, but once the balloon is flying, the burner can be turned off. The air in the envelope will then cool, and the balloon will slowly go down unless the pilot starts the burner system again.

To control a hot air balloon, a pilot adds hot air to it to go up or lets the air out to go down until he finds a wind blowing in the direction he wants to fly. But no matter which way the wind blows, the passengers have an amazing bird's-eye view of the world.

根据短文内容,完成下列小题。

1Who were the passengers on the first hot air balloon?

2Did the first manned balloon fly for 20 minutes?

3Why is the basket usually made of wicker?

4How does a pilot control the hot air balloon?

5What are the main points in this passage?

【题目】Prepare for Water Day Zero

Last yearCape Town said it was facing Water Day ZeroThat was the date when the city's taps would go dryIt was first expected to arrive in April2018 Thanks to hard efforts and a rainy seasonit has been put off(推迟).1And it may hit cities all over the world

How did Cape Town get into a Water Day Zero situationThe city gets its water from six reservoirs(水库).They usually fill up during the rainy seasonfrom May through AugustHoweversince 2015the city had been suffering from its worst drought(旱灾)in a century2Even worseCape Town's population grew greatlyAs a resultthe need for water rose

3Because of climate changeserious droughts are becoming more and more commonAt the same timepeople are moving to citiesThe United Nations says by 2050two thirds of the world's population will live in citiesSince 2014southeastern Brazil has been suffering from its worst water shortage in 80 yearsIn Mexico Citymany of the 21 million people only have running water for half of the day

Luckilysteps can be taken to avoid water crises(危机).To start withall of us can do something to save water and slow down climate change4At the same timewater pollution must be stopped

The world now has a chance to stop a series of Water Day Zero crises If we don't actmany cities may soon face a time when there isn't a drop to drink

ACape Town is not alone

BThe serious situation seems to be improved

CWater levels in the reservoirs became very low

DCities can build more waterrecycling factories

EHoweverthe problem is very likely to appear again

FMore and more countries are paying attention to the problem

【题目】

I loved everything about school except for one personMildred

Every dayas we walked home after schoolshe would step on the backs of my shoesThenwhen I stopped to put my shoes onMildred would hit me on the back quickly and run awayShe scared(惊吓)me

Soonmy mother found something was wrongI told her the whole storyMy mum told me not to worry and said she had a plan

The next morningmy mum walked up the hill with meJust as we got to the top of the hillwe saw Mildred

"HelloMildred"my mum said quietlyMildred stoppedstanding still Her hands and face were bright redHer oversized coat hung openThere were only two buttons(纽扣)on it

My mother didn't say anything at firstInsteadshe buttoned up Mildred's coat and turned the collar(衣领)up around her neck

"I'm Amy's motherI need your helpMildred"My mother's hands held Mildred's as she spoke"Amy doesn't have any brothers or sistersShe needs a good friend at schoolsomeone to walk up the hill with her after classes are overWould you be Amy's friendMildred"

Mildred chewed(咬住)on her bottom lip(嘴唇)and nodded"Ohthank you"my mother said"I just know you are someone I can depend on"Then she hugged us and left as though nothing unusual had happened

Mildred and I walked on to schoolAs I looked over at herI saw that Mildred was smilingI'd never seen her smile before

We walked up the hill each day after school together and pretty soon we became good friends

I didn't understand my mum's plan at that timeBut finallyI came to understand her messageLove never fails

1What made Amy worried about school   

A. Poor gradesB. No clean shoes

C. No good friendsD. Someone unfriendly

2After greeting MildredAmy's mum   

A. gave her a loving hugB. asked her for help directly

C. held her hands warmlyD. helped her to dress properly

3Mildred smiled probably because   

A. Amy and her mum apologised to herB. she felt the touch of love and trust

C. Amy agreed to make friends with herD. she wasn't punished so badly as she imagined

4What does the story mainly tell us   

A. Love is always full of magicB. True love never disappears

C. A mother's love is always thereD. It's never late to share your love

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网