题目内容

【题目】阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。并将正确答案用黑色墨水笔或黑色签字笔填写在答题卡规定的位置上。

A boy lost his left arm in an accident,but he didn't give up his life.When he was eleven years old,he 1(decide) to study judo(柔道)from an old great judo coach.The boy was doing well,but after three 2(month) training,he found that the coach had told him only one action.“Sir,”the boy3(final)said,“Shouldn't I learn more actions?” “This is 4 only move you know,but this is the only action you'll need to know.” the coach replied.Not quite understanding,but believing in his coach,the boy kept5(practice).

Several weeks later,the coach took the boy to a competition.To his surprise,the boy easily won his6(one) two matches and came to the finals.This time,his opponent(对手) was bigger,7(strong) and more experienced.For a while,the boy appeared to be defeated,8 soon his opponent made a big mistake,he lost his guard.Immediately,the boy used his move to defeat his opponent and won the competition.He was the champion.

9 the way home,the coach told the boy that he taught him only the action in order to let his greatest 10(weak) become his greatest strength.

【答案】

1decided

2months’

3finally

4the

5practicing

6first

7stronger

8but

9On

10weakness

【解析】

本文主要讲述了一个在事故中失去了左臂的男孩身残志坚,勇夺柔道冠军的故事。十一岁时小男孩跟随一个出色的教练学习柔道,他学得非常好,但教练只教给他一个动作反复练习,为此一开始小男孩不解,但他还是听教练的话持之以恒地练习。最终在一次柔道比赛中,凭借扎实的基本功,小男孩一路战胜了对手,获得了冠军。在回家的路上,教练告诉小男孩只教他一个动作的原因是让他最大的弱点变成他最大的力量。

1句意:他决定向一位出色的老柔道教练学习柔道。根据时间状语从句“When he was eleven years old,”判断主句的时态为一般过去时,故答案为decided。

2句意:但经过三个月的训练后。根据括号里为名词month,要修饰后面的名词training,所以应用month的名词所有格来修饰training充当定语;此句是指三个月的训练后,由于前有three,所以应用month的复数months,其所有格形式为months'。

3句意:男孩最后说:“我不应该学更多的动作吗?”根据关键词said为动词,所以此处应用形容词final的副词形式finally修饰动词,故答案为 finally。

4句意:这是你唯一知道的移动,但这是你唯一需要知道的动作。the only唯一,表示特指。故答案为the。

5句意:但相信他的教练,男孩坚持练习。根据关键词kept及括号的动词practice(练习)可知此处应用固定表达keep doing sth.指一直做某事;所以此处应填practice的动名词practicing,指这个男孩坚持练习。

6句意:出乎意料的是,男孩轻松地赢得了前两场比赛,进入了总决赛。根据two matches 可知前面的空处应作定语修饰它,结合括号的词one为基数词,很显然此处应用其序数词first,指这个男孩轻松地赢得了前两场比赛,由于前有形容词性物主代词his,故定冠词the可省略.故答案填first。

7句意:这次他的对手体型更大、更强壮、更有经验。根据关键词bigger…more experienced可知此处所填写的形式应该保持一致,要用比较级形式;根据给出的为形容词strong,故用其比较级stronger,指他的对手更强大。故答案为stronger。

8句意:但他的对手很快就犯了一个大错误。他失去了警惕。根据前面的 句子“the boy appeared to be defeated” 这个男孩似乎就要被打败了,后面的句子又说他的对手很快就犯了一个大错误。前后句表示转折关系,故答案为but。

9句意:在回家的路上。on one’(the) way to在去……的路上,home为副词,前面的介词to省略,故答案为On。

10句意:教练告诉小男孩只教他一个动作的原因是让他最大的弱点变成他最大的力量。形容词性物质代词his后跟名词,名词的前面可以有一个形容词的最高级greatest来修饰,故答案为weakness。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Zhejiang is one of China's major teaproducing areas and Longjing tea is ______ as China's best green tea.

Longjing tea became important over three centuries ______.During the Qing Dynasty,it is said that when the famous emperor Qianlong went to visit Hangzhou,he always ______ Longjing tea there.He enjoyed it so ______ that he named eighteen Longjing tea plants as producers of “imperial(皇家的) tea”.

______,one kilogram of Longjing tea is made up of about seven thousand tea leaves.Nowadays,______ most of the tea leaves are picked by machine,some farmers still keep the tradition of picking the leaves by ______.They say they can find leaves of the proper color and size.Machines can pick leaves ______ than man,but they may not be able to classify(分类) them as well as man.

People ______ drinking tea in the tea house.This has been a ______ part of the life in Hangzhou since the Song Dynasty.At that time,Hangzhou was the capital of the Song Dynasty.Today,the tea house is one of the places where Hangzhou people most like to go.

1A. returned B. cooked C. considered D. offered

2A. ago B. before C. after D. soon

3A. produced B. discovered C. destroyed D. drank

4A. little B. few C. much D. many

5A. Finally B. Generally C. Quickly D. Especially

6A. since B. because C. though D. unless

7A. hand B. equipment C. bus D. truck

8A. slower B. faster C. better D. worse

9A. imagine B. suggest C. enjoy D. hate

10A. modern B. traditional C. strange D. tiring

【题目】根据短文内容,按要求答题(no more than 11 words)。

In the most southern part of our planet, there’s a place that’s covered with snow and ice all year round. But it has the clearest and cleanest air. Amazingly, in this place, the sun sometimes hangs even in the midnight sky. This place is Antarctica : the coldest, windiest and harshest (恶劣的)place on the Earth.

As the world’s least-known place, Antarctica is of great interest to scientists around the world. In 1983, China joined the Antarctic Treaty (《南极条约》). The treaty made Antarctica a peaceful place for member countries to do scientific research. During 30 years, China has sent many scientists to Antarctica. They mostly look at the resources under the icy land and do research about climate change and marine (海洋的)biology.

Antarctica is a place with fantastic views. However, life there is very hard. Food is one of the biggest problems. Frozen food which can be heated easily is people’s daily food. Fresh vegetables are hard to grow in the cold weather. Therefore, scientists often eat dried or canned vegetables.

Sleep is also troublesome. In Antarctica, summer lasts from November to March. During this period, Antarctica points to the sun and receives sunlight 24 hours a day. In order to get some sleep, scientists cover the windows with black plastic cloth to create “night”.

Working in Antarctica is dangerous, especially when meeting gale-force (七级以上的)winds. Sometimes the wind is even stronger than a typhoon. It can easily blow people away. So there are ropes that connect buildings of some research stations. People can hold these ropes to keep their balance in forceful winds.

What’s more, communicating with others is difficult. Without cables and Internet in some research stations, two-way radios are the only tools to communicate. If people want to say hello to friends and relatives, they can use satellite phones.

Although it is challenging to work in Antarctica, scientists’ passion(热情)to learn about this mysterious land will never end. It is hopeful that one day they will step every corner of this icy land.

1What is Antarctica covered with all year round?

____________________________________________________________________________

2Who has China sent to Antarctica to do research?

____________________________________________________________________________

3Why do people often eat dried or canned vegetables in Antarctica?

___________________________________________________________________________

4How can people keep their balance in forceful winds?

___________________________________________________________________________

5How long does summer last in Antarctica?

__________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网