题目内容
【题目】 There was once a baby eagle. It lived in a nest which was located on a cliff(悬崖) overlooking a beautiful valley. The baby eagle like the nest very much, as it was warm and _______ It was the only world he had ever known. And even better, he had all the food and attention that a great mother eagle could _______. Each day, the mother would fly down from the sky and land in the nest to feed him delicious food. She was like a god to him. He had no idea where she came from or how she worked her magic. Gradually, the baby eagle grew strong and his vision grew very sharp.
One day, the mother eagle _______ at the top of the cliff with a big bowl of delicious food. She looked at her baby and said in a gentle voice, "Here is some tasty food. All you have to do is come and get it" "How can I get it!" said the baby _______ . He felt so hungry and soon burst out crying. However, the mother flew away, despite his tears.
A few days later, the mother flew down to the nest. "Eat this. It's the _______ meal I shall bring you. " The baby ate the meat and complained. " Why? You're really a terrible mother. " Suddenly, she pushed him out of the nest. The baby fell and picked up speed faster and faster. "I'm going to die! " he cried. The ground rushed towards him so quickly that he could clearly imagine his own_______
Just at this moment, something___________happened. The air___________his wings and then moved away from his body immediately, with a feel unlike anything he had ever experienced. He looked down and saw the valley. He wasn't moving towards the___________anymore.
"What is going on here?" he asked. "You're flying," said his mother next to him with a big smile on her________ "You are brave and I am really proud of you.
【1】A.expensiveB.importantC.comfortableD.suitable
【2】A.provideB.containC.receiveD.produce
【3】A.turnedB.appearedC.returnedD.remained
【4】A.angrilyB.quietlyC.happilyD.patiently
【5】A.favoriteB.healthyC.greatD.last
【6】A.failureB.successC.deathD.improvement
【7】A.dangerousB.funnyC.difficultD.strange
【8】A.madeB.caughtC.fixedD.checked
【9】A.skyB.nestC.groundD.mountain
【10】A.headB.faceC.heartD.body
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】A
【5】D
【6】C
【7】D
【8】B
【9】C
【10】B
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述一只老鹰教小鹰学习飞翔,告诉我们只有勇敢地迈出第一步,才能学到真本领。
【1】句意“这个小鹰很喜欢这个巢穴,因为它很温暖很舒服”。
本题考查形容词辨析。A.昂贵的;B.重要的;C.舒服的;D.合适的。根据And even better, he had all the food and attention that a great mother eagle could ___2___“更好的是,他拥有一只伟大的鹰妈妈所能提供的一切食物和照料”,所以这个窝是舒服的。故选C。
【2】句意“更好的是,他拥有一只伟大的鹰妈妈所能提供的一切食物和照料”。
本题考查动词辨析。A.提供;B.包含;C.接收;D.生产。根据Each day, the mother would fly down from the sky and land in the nest to feed him delicious food“每天,妈妈都会从天上飞下来,在巢里给他喂美味的食物”可知,鹰妈妈为他提供食物和照料,故选A。
【3】句意“一天,鹰妈妈带着大碗美味的食物出现在悬崖顶部”。
本题考查动词辨析。A.转向;B.出现;C.返回;D.保持。根据句意可知,表示鹰妈妈带着食物出现在悬崖的顶端,故选B。
【4】句意“小鹰生气地说:我怎样得到它?”。
本题考查副词辨析。A.生气地;B.安静地;C.开心地;D.耐心地。根据He felt so hungry and soon burst out crying“他感到很饿并且不久就哭了”可知,小鹰很生气,故选A。
【5】句意“吃这个,这是我为你带来的最后一顿饭了”。
本题考查形容词辨析。A.最喜欢的;B.健康的;C.伟大的;D.最后的。根据The baby ate the meat and complained. " Why? You're really a terrible mother. "“这只小鹰吃着饭抱怨:为什么?你真地是一个糟糕的妈妈”以及全文可知,鹰妈妈要让小鹰学会飞翔,以后自己找食物,所以这是鹰妈妈为他带来的最后一顿饭了。故选D。
【6】句意“地面飞快地向他冲来,他能清楚地想象自己的死亡”。
本题考查名词辨析。A.失败;B.成功;C.死亡;D.提高。根据I'm going to die“我要死了”可知,他能想象到自己的死亡。故选C。
【7】句意“就在这个时候,一些奇怪的事情发生了”。
本题考查形容词辨析。A.危险的;B.有趣的;C.困难的;D.奇怪的。根据with a feel unlike anything he had ever experienced“他有一种从未有过的感觉”可知,表示“一些奇怪的事情”。故选D。
【8】句意“空气抓住了他的翅膀,然后立刻离开了他的身体,有一种他从未经历过的感觉”。
本题考查动词辨析。A.制造;B.抓住;C.修理;D.检查。根据句意可知,飞翔就像空处抓住了他的翅膀一样。故选B。
【9】句意“他不再朝地面移动了”。
本题考查名词辨析。A.天空;B.鸟巢;C.地面;D.山。根据The ground rushed towards him so quickly that he could clearly imagine his own___6___“地面飞快地向他冲来,他能清楚地想象自己的死亡”可知,现在他不再冲向地面了,故选C。
【10】句意“在他旁边的鹰妈妈脸上露出大大的微笑说:你正在飞,你很勇敢,我为你感到骄傲”。
本题考查名词辨析。A.头;B.脸;C.心脏;D.身体。根据句意可知,表示“脸上露出笑容”。故选B。
【题目】
Welcome To Smart Final Of Industry Store Complete our customer survey and to win a $500 Cash Card Please visit http://www.smartandfinal.com/survey Enter code 112201 with 5 days of this shop! |
BUD Beer 12PK Can 10.99 + CRV ,60 Fiji Water 2.15 + CRV ,60 Gatorade Orange Juice ,99 +CRV ,60 Strawberry Ice-cream 2.49 Was $3.49/YOU SAVED $1.00 Green Seedless 1.99 TOTAL 20.45 CASH TENDER 20.45 THANK YOU FOR SHOPPING STORE MANAGER: JOHN BAUTISTA (626)965-0485 (CRV: California Redemption Value加州废瓶回收价) |
【1】How many things were bought?
A.5B.6C.10D.11
【2】What are not mentioned in this passage?
A.The phone number of the storeB.The name of the store
C.The website of the storeD.The address of the store
【3】Which product has the California redemption value in the passage?
A.FruitB.DrinksC.Ice-creamD.Vegetables