题目内容

【题目】 Once upon a time, there was a kingdom which was ruled by a king who loved riddles (谜语). Once a year the king made a new riddle. He gave a prize to the person who could solve the riddle.

There was a baker who also lived in this kingdom. Everyone agreed that he baked the finest bread. The baker had almost everything he needed except for a horse. If the baker had a horse, he could sell his fine bread from one end of the kingdom to the other.

One year the king made a new riddle that puzzled everyone. “I will give a prize to the person who can solve my riddle," the king said, "Whoever wins will have the pick of one of my strongest horses." He then drew a line down the middle of the courtyard. “Make this line shorter without erasing(清除)any part of it,” the king challenged.

People came from far and wide. They looked at the line and even put their noses to the ground.

“ How can you make a line shorter without erasing any part of it ?” the people in the crowd asked each other. Some of them tried. The dressmaker kicked dirt (泥土) over the line to hide it. The farmer poured water over the line to make it disappear. None of these worked, and the people went home unhappily. Everyone was puzzled about how to solve this new riddle.

A week passed, and nobody had any new ideas. Then one day the baker came into the courtyard with a bag of flour (面粉). “Your Majesty,” the baker said to the king, “ I can make your line shorter with erasing any part of it.” Then the baker opened his bag of flour. He poured out a line of flour right next to the king’s line. The line the baker made was longer than the king’s line.

“Now, good king,” the baker smiled, “your line is shorter.”

The people were very surprised. The king laughed and clapped his hands." You have won the prize. I will give you a horse of your choice."

The baker was excited. Now he could sell his bread from one end of the kingdom to the other.

1What was the baker's problem at the beginning of the story?

A.He couldn't make fine bread.

B.He needed money to open more stores.

C.He didn’t have enough flour to make more bread.

D.He had difficulty selling bread all over the kingdom.

2The dressmaker and the farmer failed because they both _______.

A.tried to erase the lineB.poured water over the line

C.kicked dirt over the lineD.put their noses to the ground

3The baker smiled because _______.

A.he was glad to see the kingB.he wanted to make the king happy

C.he felt sure that he solved the riddleD.he sold a lot of bread to the villagers

4This story shows that the king liked _______.

A.to be richB.to sell horses

C.to eat breadD.to have fun

5Which of the following might be the best title for the text?

A.The King's riddleB.Training the horse

C.The baker's horseD.Selling the bread

【答案】

1D

2A

3C

4D

5A

【解析】

文章大意:本文主要讲述了一个小故事。国王喜欢出迷题,有一天出了一个迷题,难倒了所有人,最后被烘焙坊的师傅解决了。

1细节理解题。根据If the baker had a horse, he could sell his fine bread from one end of the kingdom to the other. 如果面包师有一匹马,他可以把他的好面包从王国的一端卖到另一端。可知,面包师因为没有马不能把他的面包在全国范围内销售,故答案选D

2细节理解题。根据The dressmaker kicked dirt (泥土) over the line to hide it. The farmer poured water over the line to make it disappear. 裁缝把泥土踢过线来掩盖它。农夫把水倒在绳子上,让它消失。可知他们两个人的错误就是都试图擦掉那条线,故答案选A

3细节理解题。根据the baker smiled, “your line is shorter.” 可知,面包师之所以笑,是因为他确信他解开了那个谜,使国王的线变短了,解决了问题,故答案选C

4推理判断题。根据Once upon a time, there was a kingdom which was ruled by a king who loved riddles从前,有一个王国由一个喜欢猜谜语的国王统治。可知国王喜欢出谜题,再通过下文描述可知国王这样做就是为了取乐,故答案选D

5标题归纳题。通读全文可知,本文讲述的是一个国王喜欢出谜题,有一天出了一个谜题,难倒了所有人,最后被一个烤面包的师傅解决了。所以全文都是在围绕国王的谜题来写作,结合选项The King's riddle国王的谜题;Training the horse训练那匹马;The baker's horse面包师的马;Selling the bread卖面包;可知A选项符合题意,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most adults show less interest in climate(气候)change than young people. Yet it's adults who have the power to influence the policies(政策)causing climate change. Now a new study shows that teenagers may be able to raise their parents' interest in human effects on climate.

In the study, a new curriculum(课程)was used in some schools in coastal North Carolina. The students worked on four activities centered on the connections between climate change and local wildlife. They also took part in a community-based project and interviewed their parents about the changes in weather they had noticed in their lifetimes. To see how attitudes changed as a result of the program, the researchers surveyed both students and parents at the beginning and the end of the study.

The study shows the students who completed the climate change module cared more about the issue(问题). The effect was even stronger among parents. Experts say the program's success had a lot to do with how teachers dealt with climate change in the classroom.

"Reading a textbook and completing a worksheet are unlikely to lead students to talk about their day at the dinner table, ”says Martha Monroe, an expert on environmental education at the University of Florida. Instead, the researchers designed hands-on lessons focused on local issues. For example, one task involved monitoring the weather outside the school and comparing it with historical information about the area.

Those activities may have helped increase parental involvement. "If you can get kids so excited and talking with their parents about what they are learning in schools, parents will want to learn, ”says Danielle Lawson, a social scientist and leading researcher of the study. However, she adds, “We are not telling the students what to think or what to say. That way, kids didn't feel that there was all this responsibility put on them to change their parents' minds about anything.”

Lawson is hopeful that kids can boost their parents' understanding of climate science. "I know how powerful kids can be, ”Lawson says. "Kids don't need a special curriculum to discuss climate change at home. They just need to talk to their parents about what they see going on.”

1The second paragraph is mainly about

A.how the study was carried out

B.how the activities were designed

C.why a new curriculum was introduced

D.why both students and parents were surveyed

2What can we learn about the new curriculum from the passage?

A.It developed students' communication skills.

B.It focused on lessons about climate change in textbooks.

C.It helped students feel responsible to change their parents.

D.It created more chances for families to talk about climate change.

3The word "boost" in the last paragraph probably means “_____________”.

A.checkB.expressC.improveD.share

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网