题目内容
【题目】阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
As a new teacher at Doull Primary School in Denver, Kyle Schwartz thought of a simple way to get to know her third graders, most of whom came from 1 families. She asked them to complete the 2 “I wish my teacher knew…" and share something about themselves.
Their 3answers gave the teacher a chance to understand her students' difficulties. "I wish my teacher knew I have no pencils to do my homework," 4 one child. "I wish my teacher knew sometimes my reading homework is not signed(签名), because my mom is not 5 a lot,” wrote another. Some shared hope for the 6. " I wish my teacher knew that I want to go to college."
"Some notes are really heartbreaking," Schwartz tells ABC News. "I care 7 about each of my students and I don't want them to be poor forever." She explains, " I hoped to know 8I could better support them. So I 9 to let them tell me what I needed to know. That was why I created the fill-in-the-blank exercise."
10 the third graders were allowed to answer anonymously(匿名), most wanted to include names. And some were even excited to read their notes out loud. 11 one shy girl who bravely said that she was lonely. "After she told the class, "I don't have friends to 12 me, I was worried what they would do." Schwartz tells Us Weekly. "However, I felt encouraged to see how much support the other kids offered 13. They invited her to play at break and sit with them at lunch. You see, 14 have an unusual ability to express empathy(同情)."
"The results have been 15," says Schwartz. "It speaks to the importance of giving people a voice and really listening to them."
(1)A.traditional B.friendly C.poor D.small
(2)A.postcard B.note C.letter D.diary
(3)A.honest B.polite C.usual D.right
(4)A.suggested B.copied C.repeated D.wrote
(5)A.free B.careless C.famous D.angry
(6)A.society B.course C.research D.future
(7)A.secretly B.deeply C.nervously D.directly
(8)A.where B.why C.how D.when
(9)A.decided B.refused C.forgot D.learned
(10)A.Unless B.Though C.Because D.Once
(11)A.like B.from C.against D.except
(12)A.look for B.talk about C.depend on D.play with
(13)A.him B.you C.her D.me
(14)A.children B.teachers C.parents D.reporters
(15)A.boring B.surprising C.worrying D.relaxing
【答案】(1)、C
(2)、B
(3)、A
(4)、D
(5)、A
(6)、D
(7)、B
(8)、C
(9)、A
(10)、B
(11)、A
(12)、D
(13)、C
(14)、A
(15)、B
【解析】本文讲述了一位小学老师的独特的教学方法。为了了解学生,他让学生把自己的想法写出来与同学分享,取得了很好的效果。
⑴ 句意:作为丹佛道尔小学的一名新来的老师,凯尔·施瓦兹 想到一个简单的了解她的三年级的学生的方法,这些三年级的学生中大部分来自……家庭。traditional传统的;friendly友好的;poor贫 穷的;small小的。根据下文 I don't want them to be poor forever可知选C。
⑵句意:她让他们完成……“我希望我的老师知道……”并分享关于他们自己的一些事。postcard明信片;note便条;letter信;diary日记。根据下文的"Some notes are really heartbreaking,"可知选B。
⑶句意:他们诚实的答案给老师一个了解她的学生困难的机会。honest诚实的;polite礼貌的;usual通常的;right正确的。根据下文
“It speaks to the importance of giving people a voice and really listening to them.”可知,学生说出了自己的心声。 所以他们的答案都是诚实的。故选A。
⑷句意:一个孩子写道:我希望我的老师知道我没有铅笔做作业。suggest建议;copy复 制;repeat重复;write写。根据That was why I created the fill-in-the-blank exercise.或“I wish my teacher knew sometimes my reading homework is not signed(签名), because my mom is not 20 a lot,” wrote another.可知,这是让学生填的一张表。所以这是学生写的。故选D。
⑸句意:我希望我的老师知道有时我的阅读作业没有签名,free自由的;免费的;careless粗心的;famous著名的;angry生气的。是因为我的妈妈没 有空。根据my reading homework is not signed(签名)可知,是因为妈妈没有空,而没有签名。故选A。
⑹句意:一些学生分享了对未来的希望。根据“ I wish my teacher knew that I want to go to college.”上大学是未来的事情。故选D。
⑺句意:我深深地关心我的每一个学生,我不想他们永远受穷。secretly秘密地;deeply深深地;nervously紧张地;directly直接地。根据句意可 知选B。 ⑻句意:我希望知道如何更好地支持他们。根据句意可知选C。 ⑼句意:因此,我决定让他们告诉我我需要知道什么。decide决定;refuse拒绝;forget忘记;learn学习。根据后一句“那就是为什么我弄了这个填 空练习。”可知填表的目的是了解学生的情况,故选A。
⑽句意:虽然这些三年级的学生可以匿名回答,但大部分还是想写上名字。根据前后关系可知表示让步,故选B。 ⑾句意:甚至有些学生激动的把他们写的东西读出来。如一个害羞的女孩大胆地说她很孤独。like像;如;from来自;against反对;except除了。 根据句意可知此处是在举例,故选A。 ⑿句意:我没有和我玩的朋友。A. look for寻找; B. talk about 谈论;C. depend on依靠;D. play with和某人玩。根据one shy girl who bravely said that she was lonely.可知,感到孤独的人是没有什么朋友的。故选D。 ⒀句意:可是,看到其他的孩子提供给她的帮助我感到很受鼓舞。根据They invited her to play at break and sit with them at lunch. 可知,这里是提供给那个小女孩的帮助。 故选C。 ⒁句意:你看,孩子们有一个不寻常的能力来表达同情心。A. children孩子;B. teachers老师; C. parents父母;D. reporters记者。根据 They invited her to play at break and sit with them at lunch.可知,这里是提供给那个小女孩的帮助的孩子们。 故选A。
⒂句意:结果是令人吃惊的。A. boring令人烦恼的;B. surprising令人吃惊的;C. worrying 令人担心的;D. relaxing令人放松的。根据It speaks to the importance of giving people a voice and really listening to them.”可知,让学生说出自己的心声,结果令人吃惊 的。故选B。